Και τώρα φάιναλ φορ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό, εξελίξεις και αλλαγές στον Εθνικό έφερε η κατάκτηση του τίτλου της Α1 στο πόλο των ανδρών από τον πρώτο. Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Εθνικό με 8-7, έκανε το 3-1 στις νίκες και επανήλθε στον θρόνο του. Ετσι, η ομάδα θ’ αναχωρήσει αύριο με αισιοδοξία και χωρίς άγχος για το Μιλάνο, όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα μετάσχει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

«Ο στόχος μας στην αρχή της περιόδου ήταν να κατακτήσουμε τους εγχώριους τίτλους και να μπούμε στους τελικούς της Ευρωλίγκας. Τους έχουμε πετύχει. Ο,τι παραπάνω κάνουμε στο Μιλάνο, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε φαβορί. Αντιμετωπίζουμε στον ημιτελικό την ιταλική Προ Ρέκο, που είναι φαβορί. Θα πάμε χωρίς άγχος», λένε παίκτες και προπονητική ηγεσία της ομάδας.

Ο Εθνικός, που στάθηκε πολύ καλά απέναντι στον Ολυμπιακό στη σειρά των τελικών, παρά τα προβλήματά του (απουσία λόγω τραυματισμού του Στελλάτου, ελάχιστη συμμετοχή, λόγω ασθένειας, του Χρήστου Αφρουδάκη), γυρίζει σελίδα. Ο Σέρβος τερματοφύλακας, Ντένις Σέφικ και ο Γερμανός, Χάικο Νόσεκ, δεν θα παραμείνουν στην ομάδα. Αλλαγές γίνονται και στη Βουλιαγμένη, που εφέτος έκανε την υπέρβαση και μπήκε στην τετράδα, έχασε δε από τη Χίο την 3η θέση, που οδηγεί στην Ευρωλίγκα, στις λεπτομέρειες. Ο επιτυχημένος προπονητής, Δημήτρης Μαυρωτάς, ειδοποιήθηκε ότι δεν θα παραμείνει στη θέση του. Αυτή θα αναλάβει, κατά πάσα πιθανότητα, ο Γιάννης Γιαννουρής.

Προκρίθηκαν οι γυναίκες

Παρά την πρόκριση της εθνικής γυναικών στην τελική φάση της παγκόσμιας λίγκας, ο προπονητής, Κούλης Ιωσηφίδης, έμεινε ανικανοποίητος, λόγω της αστάθειας της ομάδας, η οποία στους τελευταίους αγώνες νίκησε 12-10 τη Γερμανία και 9-8 την Ουγγαρία, αλλά έχασε με 9-10 από την Ολλανδία.

«Σε όλα τα παιχνίδια δείξαμε τα γνωστά δύο πρόσωπα. Το άριστο και το χείριστο. Οσο υπάρχει καθαρό μυαλό και ενεργούμε με ηρεμία, αυτοπεποίθηση και ακολουθούν οι παίκτριες τις οδηγίες, όλα πάνε καλά. Από τη στιγμή, όμως, που βάζουν την προσωπική πρωτοβουλία για το κάτι παραπάνω, τότε όλα αλλάζουν, γιατί έχουν μάθει να παίζουν λάθος. Οταν πλέον τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, σοβαρεύουμε και άλλες φορές κατορθώνουμε να γυρίσουμε το σκορ, άλλες πάλι, όπως με την Ολλανδία, αποτυγχάνουμε», είπε.

Δύο απρόοπτα προβλήματα θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ο προπονητής της εθνικής των ανδρών, Σάντρο Καμπάνια. Την αποχώρηση από αυτή του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου και τον τραυματισμό του Δημήτρη Μάζη, που στον τελικό του πρωταθλήματος υπέστη κάταγμα στο δεξί χέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή