Πρωτάθλημα και ξύλο στη Μαδρίτη

Πρωτάθλημα και ξύλο στη Μαδρίτη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φετινή βασίλισσα των ανατροπών ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, που την Κυριακή τα μεσάνυχτα κατέκτησε το 30ό της πρωτάθλημα Ισπανίας με έναν τρόπο που συνόψισε όλη τη χρονιά της και υπογράμμισε την αντοχή της: Με σπριντ στην τελική ευθεία.

Οπως κάλυψε το βαθμολογικό χάντικαπ που είχε το χειμώνα από τη Μπαρτσελόνα και τη Σεβίλλη, έτσι μετέτρεψε και τα δυσμενή λόγω αμυντικών λαθών αποτελέσματα σε θριάμβους στα περισσότερα από τα τελευταία της παιχνίδια, χάρη στην επιμονή και την πίστη της. Η τύχη έπαιξε τον δικό της ρόλο, καθώς και η Μπαρτσελόνα παραδόξως έχανε βαθμούς με γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων.

Με τον ίδιο λοιπόν τρόπο η Ρεάλ ανέτρεψε το σε βάρος της 0-1 από τη Μαγιόρκα κάνοντάς το 3-1 στα τελευταία 22 λεπτά του αγώνα μέσα σε ένα “Μπερναμπέου” που κόχλαζε. Τα δύο γκολ του Ρέγιες πλαισίωσαν το κρίσιμο δεύτερο τέρμα του Ντιαρά και έκαναν άχρηστη τη νίκη με 5-1 της Μπαρτσελόνα στην Ταραγόνα. Ο τίτλος για τους Καταλανούς χάθηκε στην ισοβαθμία, καθώς δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν τη Ρεάλ στον Καμπ Νου προ τριμήνου (3-3).

Ηταν τέτοιο το ξέσπασμα χαράς των Μαδριλένων ύστερα από 1.456 μέρες νηστείας τίτλων για την ομάδα με τα περισσότερα ισπανικά και ευρωπαϊκά τρόπαια, ώστε η αστυνομία δε μπόρεσε να συγκρατήσει και αρκετούς νεαρούς που ήθελαν κατά το ισπανικό έθιμο να πετάξουν μποτίλιες προς το άγαλμα της θεάς Κυβέλης στο κέντρο της Μαδρίτης – τον κλασικό τόπο πανηγυρισμών των οπαδών της Ρεάλ. Αποτέλεσμα ήταν οι μποτίλιες να προσγειωθούν τελικά στους αστυνομικούς, με τις συγκρούσεις να εντείνονται όταν τελειώσαν οι πανηγυρισμοί των 500.000 Μαδριλένων, και να σημειωθούν 108 τραυματισμοί και 10 τουλάχιστον συλλήψεις.

Η επόμενη μέρα βρήκε τις ομάδες να βλέπουν πλέον προς τη νέα σεζόν, και ήδη οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν. Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει αναβάλει τη λήψη απόφασης σχετικά με τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας της με τον προπονητή Φάμπιο Καπέλο, όμως η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να ανανεώσει εκ βάθρων την ομάδα με την προσθήκη πολλών σημαντικών παικτών, όπως ο Τιερί Ανρί της Αρσεναλ αλλά και ο Γιάγια Τουρέ της Μονακό και πρώην του Ολυμπιακού.

Ο Χαβιέ Σαβιόλα δήλωσε ότι φεύγει με πικρή γεύση από τη Μπαρτσελόνα, με τις φήμες περί Ρεάλ να ενισχύονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή