ΕΣΑΚΕ: Ανοδος του ελληνικού μπάσκετ

ΕΣΑΚΕ: Ανοδος του ελληνικού μπάσκετ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άνοδο του ελληνικού μπάσκετ από την ποιότητα, τη συναρπαστικότητα και την αθλητική ατμόσφαιρα των αγώνων του τελικού των πλέι οφ, Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και του μικρού τελικού, Αρη-Πανιωνίου, τόνισε σε «διάγγελμά» του, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης.

«Η φίλαθλη Ελλάδα απόλαυσε, σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, συναρπαστικό μπάσκετ και ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Οι ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους στα ύψη και υποχρέωσαν τους πάντες να μιλήσουν για τους τελικούς της δεκαετίας. Οι εξαιρετικές μετρήσεις στην τηλεθέαση και πάνω από όλα, το αναμφισβήτητο γεγονός των γεμάτων κερκίδων, ήταν μια ακόμη μεγάλη νίκη για το άθλημά μας» ανέφερε ο πρόεδρος της «λίγκα», ύστερα από τη μακρά, επικοινωνιακή απουσία του σε όλη την διάρκεια της φετινής περιόδου.

Στο ύψος τους…

«Το σημαντικότερο, όμως, γεγονός των τελευταίων εβδομάδων ήταν η υποδειγματική, αθλητική ατμόσφαιρα στα κλειστά γυμναστήρια του μπάσκετ. Οι φίλαθλοι όλων ανεξαιρέτως των ομάδων, παρά την κρισιμότητα των αγώνων, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο κ. Οικονομίδης που είχε συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο του ΠΣΑΚ, Λάζαρο Παπαδόπουλο, στη Θεσσαλονίκη για το θέμα της διασφάλισης των χρημάτων των παικτών της Α1 κατηγορίας. Ως γνωστόν, ο νόμος προβλέπει την καταβολή του 10% του πρϋπολογισμού μιας ΚΑΕ σε μορφή εγγυητικής επιστολής πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά κάτι τέτοιο δεν εξασφαλίζει τους επαγγελματίες μπασκετμπολίστες και παράλληλα, η διαδικασία κατάπτωσης της εγγυητικής από την ΕΕΑ είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, ενώ οι ΚΑΕ μπορούν να ανανεώσουν την εγγυητική χωρίς συνέπεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή