Η κορυφή χωράει έναν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τζάμπολ και απονομή! Ο πρωταθλητής της περιόδου 2006-07 θα αναδειχθεί από το αποτέλεσμα του αποψινού, πέμπτου τελικού των πλέι οφ, Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και ο νικητής θα παραλάβει το τρόπαιο, μετά τη λήξη του αγώνα στο Ολυμπιακό στάδιο.

Με 6.500 οπαδούς του Παναθηναϊκού και 2.500 οπαδούς του Ολυμπιακού στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου που οδηγεί στον τίτλο και η «πολυθρόνα» του πρωταθλητή χωρά μόνο έναν.

Είκοσι χέρια και πόδια πάνω στο παρκέ από τις πεντάδες παικτών των δύο ομάδων, δύο προπονητές όρθιοι μπροστά από τους πάγκους, τρεις διαιτητές για την απονομή δικαιοσύνης σε κάθε φάση και χιλιάδες βλέμματα «καρφωμένα» στους τηλεοπτικούς δέκτες τους (18.45), για να παρακολουθήσουν τον τελικό του πρωταθλητή, συνθέτουν το καλύτερο «σκηνικό» για το μπάσκετ, αρκεί να μην υπάρξουν έκτροπα, αισθήματα αδικίας και καθετί προσβλητικό και εκτός των ορίων του πνεύματος, που θα πρέπει να έχει η τελική αναμέτρηση.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι αξίζουν περισσότερο τη στέψη του πρωταθλητή. Οι «πράσινοι» έχουν βρεθεί στην ίδια θέση, οκτώ φορές τα τελευταία 9 χρόνια και έχουν, ήδη, δημιουργήσει τη «δυναστεία» της τελευταίας δεκαετίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιζητούν τη μεγάλη «επιστροφή» στην κορυφή, από την οποία έχουν απουσιάσει από το 1997. Θα πρέπει να βάλουν «τελεία» στην παντοκρατορία του Παναθηναϊκού, για να πανηγυρίσουν τον τίτλο μέσα στο «σπίτι» του, όπως συνέβη αντιστρόφως με το πρωτάθλημα του ’98 και τη νίκη του ΠΑΟ στο ΣΕΦ, με το τρίποντο του Οικονόμου.

Και φυσικά, ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας, θα προστεθεί δίπλα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Το απόλυτο των στόχων του.

Αν η ιστορία κάνει «κύκλους» και ήρθε η ώρα του Ολυμπιακού να κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα φανεί απόψε στο ΟΑΚΑ, αλλά αν ο «ρους» της ιστορίας δεν αλλάξει, ο Παναθηναϊκός θα αποδείξει ότι η άνοδος του Ολυμπιακού, δεν του αφαιρεί την πρωτοκαθεδρία των τίτλων του.

Δύο ώρες πριν από την έναρξη του 5ου τελικού θα γίνει η κλήρωση των τριών διαιτητών, μεταξύ των Βορεάδη, Ζαβλανού, Κουκουλεκίδη, Πιτσίλκα και Κορομηλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή