Αισιοδοξεί για αύριο ο Αφρουδάκης

Αισιοδοξεί για αύριο ο Αφρουδάκης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός είχε βάλει δύο στόχους για την εφετινή περίοδο του πόλο. Να κατακτήσει τους εγχώριους τίτλους και να φτάσει στην τετράδα (φάιναλ φόρ) της Ευρωλίγκας. Τους πέτυχε και τους δύο. Συνεπώς, στο Μιλάνο, όπου αύριο και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φάιναλ φόρ, θα παίξει χωρίς άγχος. Αυτό λένε όπου βρεθούν και όπου σταθούν οι παίκτες του και η προπονητική ηγεσία. Ανάμεσα σε αυτούς που εκφράζουν την ίδια άποψη είναι ο διεθνής φουνταριστός του Ολυμπιακού Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος, στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Πειραιά, ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Νταμπλ στην Ελλάδα και φάιναλ φορ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι πρωτόγνωρα γι’ αυτόν, αφού το 1997 με τη Βουλιαγμένη είχε πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος και το κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης. Πρωτάθλημα είχε να πάρει από το 1998.

«Τη Ρέκο την ξέρουμε. Εχει πολλούς γνωστούς παίκτες, μεγάλης αξίας. Είναι μια πλήρης ομάδα, με διάσημους αθλητές παγκόσμιας κλάσης. Αυτό, όμως, δεν λέει τίποτα από μόνο του. Ολα αποδεικνύονται μέσα στο νερό. Εκεί φαίνεται ο καλύτερος. Η Ρέκο έχει δυνατότητες, κάτι που, βεβαίως, ισχύει και για εμάς. Συνήθως ο τομέας στον οποίο κρίνεται μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, είναι η άμυνα. Και εκεί είναι που αισιοδοξώ. Μπορεί η Ρέκο να είναι πιο φαντεζί ομάδα, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι στην άμυνα. Εκεί είναι που θα πρέπει να επικεντρωθούμε και να ρίξουμε όλο μας το βάρος. Να πάμε καλά στην άμυνα. Βέβαια δεν είναι εύκολο, αλλά θα παλέψουμε» υπογραμμίζει.

«Είμαστε απελευθερωμένοι»

Επισημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει χωρίς άγχος και αυτό μπορεί ν’ αποδειχθεί θετικό.

«Μετά την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα είμαστε πιο χαλαροί και απελευθερωμένοι, κάτι που μπορεί να μας βγει και σε καλό. Θα παίξουμε ελεύθερα και, ελπίζω, καλά και θα δούμε τι θα γίνει τελικά. Οσον αφορά εμένα, είναι το πρώτο φάιναλ φορ στο οποίο μετέχω και, φυσικά, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα δώσω το παρών στη γιορτή του πόλο, η οποία εύχομαι να συνδυαστεί και με την κατάκτηση του τίτλου από την ομάδα μου. Αλλωστε, η ιστορία δεν θυμάται αυτόν που μετέχει, αλλά αυτόν που κατακτά το τρόπαιο. Είμαι, πάντως, αισιόδοξος» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή