Τι γραφει ο ξενος Τυπος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΒC

Υστερεί η Πρέμιερσιπ

Ολοι όσοι ισχυρίζονται ότι η Πρέμιερσιπ είναι καλύτερο και δυσκολότερο πρωτάθλημα από το ισπανικό, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ισπανοί, ξεχνούν ένα πράγμα: Πόσο προβλέψιμη έχει καταντήσει η Πρέμιερσιπ. Πόσο ενδιαφέρον μπορεί άλλωστε να είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει μόνο δύο ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο και οι άλλες ομάδες πηγαίνουν στο Ολντ Τράφορντ και το Στάμφορντ Μπριτζ με αναπληρωματικούς, έχοντας δεδομένη την ήττα τους; Αντίθετα στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Σεβίλλη και η Βαλένθια πάλεψαν σκληρά για τον τίτλο. Δεν είναι τυχαίο ότι η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Αγγλία έχει γίνει πολύ πιο συναρπαστική από αυτή για το στέμμα του πρωταθλητή. Σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν είσαι ποτέ σίγουρος για τον νικητή κάθε αγώνα. Μπορεί να το πει κανείς αυτό για την Πρέμιερσιπ;

L’ΕQUΙΡΕ

Ισπανική φορολογία

Πρόσφατη έρευνα του οικονομικού οίκου Ernst & Young έδειξε ότι η Ισπανία είναι φορολογικός παράδεισος για τους ξένους παίκτες, καθώς ο φόρος που τους επιβάλλεται φτάνει μόνο στο ύψος του 24 τοις εκατό, χάρη στη θεσμοθέτηση από το 2004 ενός ειδικού καθεστώτος για τους αλλοδαπούς. Συνέπεια αυτού είναι ότι ένας ισπανικός σύλλογος θα πρέπει να ξοδέψει πολύ λιγότερα χρήματα από έναν γερμανικό, αγγλικό, ιταλικό ή γαλλικό για να πληρώσει έναν ξένο παίκτη. «Για τις ίδιες απαιτήσεις του ετήσιου καθαρού μισθού, ένας ισπανικός σύλλογος πληρώνει μέχρι τα 29 τοις εκατό λιγότερο από ό,τι η Τσέλσι Chelsea, 32,5 τοις εκατό από τη Μίλαν και 26 τοις εκατό από την Μπάγερν στον ετήσιο μικτό μισθό», σύμφωνα με αυτήν την μελέτη. Οι δύο παίκτες με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο είναι ο Ροναλντίνιο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, αμφότεροι παίκτες ισπανικών ομάδων μέχρι τώρα.

ΜΑRCΑ

Θα φύγει ο Αλόνσο

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Φερνάντο Αλόνσο ασφυκτιά πλέον στη Μακλάρεν. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να συμμετάσχει για πολύ στο οργανόγραμμα της βρετανικής ομάδας. Ασφυκτιά διότι επί οκτώ μήνες αναπνέει την ένταση μέσα στην ομάδα που έχει την έπαρση της πρωταθλήτριας μολονότι δεν έχει κατακτήσει τον τίτλο εδώ και οκτώ χρόνια. Είναι μια ομάδα που έχει τη συνήθεια να μην ακούει ιδέες διότι πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να της υποδείξει κάτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή