Πισω απο τις Καμερες

5' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματικότητα ή κομπιούτερ;

Στο τελευταίο Ρόκι με τίτλο: «Η επιστροφή του Ιταλού επιβήτορα», ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής Ντίξον (Αντόνιο Τάρβερ) και ο παλιός (Σιλβέστερ Σταλόνε), πριν βρεθούν στο ριγνκ, μονομαχούν στο κομπιούτερ. Μπορεί αυτό να έγινε στην ταινία, αλλά η εικονική πραγματικότητα είναι ένα από τα καλά χαρτιά των ανθρώπων που ασχολούνται με τη διαφήμιση, ειδικά εάν αυτή έχει να κάνει με μονομαχία δύο σταρ. Προετοιμάζεις το έδαφος και μετά προσφέρεις το «φιλέτο» για να το… φάει ο κόσμος. Βέβαια, πολλές φορές δεν ξέρουμε εάν φεύγει χορτασμένος…

Τον προσεχή Δεκέμβριο, στο νέο Γουέμπλεϊ, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι «Αγώνες των Πρωταθλητών». Θα τρέξουν οδηγοί που έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ενα από τα χάπενιγκ της διοργάνωσης αναμένεται να είναι και η «κόντρα» του Μίχαελ Σουμάχερ με τον Λιούις Χάμιλτον, σε παράλληλη διαδρομή, όπως στις υπερειδικές του WRC. Αναμφίβολα θα είναι ένα θέαμα που αναμένεται να προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον. Λεπτομέρειες για τον τύπο των αυτοκινήτων με τα οποία θα τρέξουν οι δύο πιλότοι δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ευκαιρία των φίλων της μηχανοκίνησης να κάνουν μια άμεση σύγκριση των δυνατοτήτων τους. Ηδη ετοιμάζονται τα γραφήματα και το αντίστοιχο παιχνίδι. Στο Ρόκι νίκησε, οριακά, ο νέος. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί ο παλιός έχει αποσυρθεί μόλις ένα χρόνο. Αναμένουμε…Δ. Λουκ.

Οπλα που σκοτώνουν

Το θλιβερό περιστατικό με τον άνδρα της ιδιωτικής ασφάλειας που έχασε τρία δάχτυλα του χεριού του προσπαθώντας να απομακρύνει μια κροτίδα που δεν έσκασε αμέσως, ήταν η χειρότερη στιγμή του τελικού. Σε σχέση με τα όσα έχουν δει άλλες φορές τα μάτια μας, είναι ανεκτές μέχρις ενός σημείου ορισμένες συμπεριφορές όπως οι βωμολοχίες και τα σπασμένα καθίσματα. Από τα πολλά που μπορεί να συμβούν, είναι το μικρότερο κακό. Αυτό που δεν αντέχεται με τίποτα, είναι η εικόνα των φωτοβολίδων που εκτοξεύονται με ειδικό πιστόλι από τη μία πλευρά στην άλλη. Σε κλειστό χώρο και μικρές αποστάσεις, όπως προχθές στο ΟΑΚΑ, είναι όπλο θανάτου.

Να βρεθούν οι ένοχοι

Οι οπαδοί και των δύο ομάδων (κυρίως αυτοί του Παναθηναϊκού) χρησιμοποίησαν τέτοια όπλα, με θύμα τον άτυχο υπάλληλο. Θα μπορούσε να είχαν συμβεί πολύ χειρότερα περιστατικά, γιατί οι φωτοβολίδες έπεφταν με δύναμη στο ψαχνό και σπάνια έχαναν τον στόχο. Τα μέτρα ασφαλείας προέβλεπαν και χρήση του βίντεο. Αν μπορεί η αστυνομία, ας αξιοποιήσει το βίντεο και το φωτογραφικό υλικό, για να βρεθούν και να τιμωρηθούν αυτοί οι 4 – 5 που έπαιζαν προχθές με τις ζωές των άλλων.

Απόπειρα δολοφονίας

Είναι κατανοητό ότι εκείνη την ώρα θα γινόταν χαμός έτσι και έκαναν οι αστυνομικοί προσπάθεια να τους συλλάβουν επί τόπου. Η κατάσταση θα έφευγε από τον έλεγχο και πιθανώς θα είχαμε πολύ χειρότερα. Η σωστή χρήση της τεχνολογίας επιτρέπει τον εντοπισμό των δραστών, την αναγνώρισή τους και εν συνεχεία τη σύλληψή τους, σε ανύποπτο χώρο και χρόνο. Πρόκειται για ενέργειες που συνιστούν απόπειρα δολοφονίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσουν έτσι, επειδή ένας άτυχος συνάνθρωπός μας έχασε… μόνο τρία δάχτυλα και οι φωτοβολίδες από σύμπτωση δεν καρφώθηκαν σε καμιά καρωτίδα. Πρέπει να έχουμε νεκρό για να ξεσηκωθούμε;Χρ. Κ.

Ωρα για λίγη ξεκούραση

Ποιο είναι το καλύτερο μπόνους των Ελλήνων διεθνών παικτών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ; «Ξεκούραση, παιδιά και τι στον κόσμο», όπως έλεγε χθες το πρωί, ο Δημήτρης Διαμαντίδης που φαινόταν ξεκάθαρα στο βλέμμα του, η κόπωση του από την προσπάθεια κατάκτησης και των τριών τίτλων του Παναθηναϊκού. Αλλά και οι υπόλοιποι διεθνείς παίκτες είναι εξαιρετικά κουρασμένοι και έχουν στην διάθεσή τους, σχεδόν, ένα μήνα για να αναπαυτούν, να κάνουν διακοπές και να συγκεντρωθούν για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, ενόψει του «Ευρωμπάσκετ» της Ισπανίας. Κάποιοι, μάλιστα, σκέφτονται τις ημέρες προετοιμασίας στο Καρπενήσι για το πρώτο στάδιο και προβληματίζονται από τώρα…Γ. Β.

«Καραμπόλα»…

«Θα θέλαμε τις μελλοντικές συνεντεύξεις να τις κάνουμε τηλεφωνικά για να αυξήσουμε και τον τζίρο της εταιρείας», είπε με πολύ χιούμορ, ο Θοδωρής Παπαλουκάς στην χθεσινή παρουσίαση της συνεργασίας του, μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, με εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Στην δεύτερη ατάκα του, ο «Τεό» ήταν πιο απολαυστικός: «Λέτε τώρα που θα διαφημίσουμε τα προϊόντα της κινητής τηλεφωνίας και επειδή ο Γιαννάκης συνεργάζεται διαφημιστικά με άλλη εταιρία να παίζουμε λιγότερο στην Εθνική;»Γ. Β.

Στη μέση το καρπούζι

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που έχει τον γνωστό οξύθυμο χαρακτήρα, προσπάθησε να τα «ψάλλει» στους διαιτητές στην ανάπαυλα του προχθεσινού, πέμπτου τελικού. Ο αδελφός του, Παύλος, όμως, προσπάθησε να τον συγκρατήσει και φαίνεται σε φωτογραφία η κίνηση του να του «κλείσει» το στόμα. Οι τρεις διαιτητές Κορομηλάς, Κουκουλεκίδης και Ζαβλανός μοίρασαν τα λάθη τους στα δυο ημίχρονα με τις τεχνικές ποινές. Και σωστά είπε ο Γκέρσον πως ήταν σίγουρος ότι θα καταλογίζονταν δύο τεχνικές ποινές και στον Ολυμπιακό, μετά τις δύο που δέχτηκαν οι «πράσινοι». Ούτε οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων δεν χρειάζονταν να τους πείσουν για να μοιράσουν το «καρπούζι στην μέση και μαζί και τα κουκούτσια».Γ. Β.

Και λίγο… φως

Σε πολύ αξιοπρεπή επίπεδα κινήθηκε ο προχθεσινός τελικός του πρωταθλήματος μπάσκετ. Και μας έκανε εντύπωση θετική η στάση των δύο προπονητών στη διάρκεια του αγώνα. Εκαναν αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Εδειχναν με χιούμορ πως δεν είναι παρά ένα παιχνίδι που πρέπει να δώσει χαρά και συγκινήσεις, στους θεατές. Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια πράγματα στο μέλλον μέσα στα γήπεδα. Κι όταν αυτή η κουλτούρα και πολιτισμός φτάσει και στην κερκίδα, τότε όλοι θα νιώθουμε καλύτερα…Ν. Θ.

Πρόβλημα ο καύσωνας

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας δεν είναι επικίνδυνες μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα ζώα. Ετσι, ορθώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας αποφάσισε ν’ αναβάλει τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στην Υπερπήδηση Εμποδίων, καθώς τα άλογα θα διέτρεχαν τον κίνδυνο της θερμοπληξίας. Αξίζει να πούμε ότι οι ίπποι που παίρνουν μέρος σε αγώνες κοστίζουν αρκετά χρήματα και κανένας αθλητής δεν θα ρίσκαρε για να χάσει τον… συναθλητή του.Σπυρ. Σπαν.

Κουρασμένοι αλλά όρθιοι

Χαρά στο… κουράγιο των διεθνών μας αθλητών στο βόλεϊ. Υστερα από 11 ώρες ταξιδιού, έφτασαν στη Σλοβενία και, αντί να κάτσουν να ξεκουραστούν, πήγαν κατ’ ευθείαν για προπόνηση. Οι ελπίδες για πρόκριση στους τελικούς της ευρωπαϊκής Λίγκας είναι ελάχιστες, αλλά οι παίκτες γνωρίζουν ότι με καλή απόδοση διεκδικούν μια θέση στην ομάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.Σπυρ. Σπαν.

Ζήτημα αριθμητικής

«Στα 20 χλμ., ο 22χρονος Καναΐκιν τερμάτισε σε 1:17.36 και σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο. Μάλιστα, η επίδοσή του απέχει μόλις 16 δευτερόλεπτα από το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα». Συνεπώς, άλλο καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο και άλλο παγκόσμιο ρεκόρ. Προφανώς, η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο είναι… ατομικό ρεκόρ. Α, το 1 ώρα 17.36 απέχει από το παγκόσμιο ρεκόρ (1:17.21) 15 δευτερόλεπτα. Απλή αριθμητική είναι, συνάδελφοι… Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή