Στην έκρηξη με μία νεκρή σοβαρά τραυματίας ο Ανδρίτσος

Στην έκρηξη με μία νεκρή σοβαρά τραυματίας ο Ανδρίτσος

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φιάλη υγραερίου που βρέθηκε στα ερείπια του ψητοπωλείου, στην οδό Αγχιάλου 25 της Νέας Σμύρνης, «ενοχοποιείται» για την έκρηξη που είχε σαν απολογισμό μία νεκρή και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. Μεταξύ αυτών και ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, Λιβέρης Ανδρίτσος, που έτρωγε με την οικογένειά του σε διπλανό τραπέζι και στην προσπάθειά του να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των τραυματιών, υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του πρωταθλητή Ευρώπης το 1987, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΚΑΤ, προκάλεσε σοκ. Ο συμπαθέστατος χαρακτήρας του Λιβέρη που έχει δημιουργήσει πολλές φιλίες στον χώρο του αθλήματος, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους περισσότερους βετεράνους παίκτες που έσπευσαν άμεσα για να συμπαρασταθούν στον ίδιο και στην οικογένειά του. Το πρώτο 48ωρο είναι κρίσιμο για την αντίδραση του οργανισμού του Ανδρίτσου και του αναπνευστικού συστήματος, λόγω της μεγάλης ποσότητας προπανίου που έχει εισπνεύσει. Ο Ανδρίτσος δέχεται τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του για να καθαρίσουν οι πνεύμονες του και οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί.

Η εξιστόρηση της προσπάθειας του Ανδρίτσου να σώσει την άτυχη ηλικιωμένη γυναίκα που έχασε τη ζωή της, ύστερα από τη μικρότερη, πρώτη έκρηξη που είχε γίνει στην ψησταριά, συγκίνησε όλους τους πρώην συμπαίκτες του που γνωρίζουν πολύ καλά το ήθος που έχει και δεν απόρησαν με την παράτολμη ενέργειά του.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης και οι συμπαίκτες του Λιβέρη στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του ’87, Φάνης Χριστοδούλου και Νίκος Λινάδρος πήγαν και παρέμειναν για αρκετή ώρα στο ΚΑΤ για να να ευχηθούν γρήγορη ανάρρωση στον «Μπέρι».

«Το έμαθα από το ραδιόφωνο το πρωί και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ο Λιβέρης ήταν και είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και έπραξε, όπως ταιριάζει στις αρχές του χαρακτήρα του για τη βοήθεια σε κάθε συνάθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιαννάκης.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Ηλίας Λιανός, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Μέμο Ιωάννου βρίσκονται συνεχώς κοντά στη σύζυγο του Ανδρίτσου, Νατάσα και τον γιο του, Βασίλη.

Πολλά ήταν και τα τηλεγραφήματα για ταχεία ανάρρωση και περαστικά από συλλόγους και ανθρώπους του μπάσκετ που κατέφτασαν στα γραφεία της ΚΑΕ Πανιώνιος, ενώ ανακοίνωση για περαστικά εξέδωσε ο Πανιώνιος ΓΣΣ και η ΠΑΕ Πανιώνιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή