Υποχρεωμένη να νικά

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η ΑΕΚ είναι φτιαγμένη να πρωταγωνιστεί, εξέφρασαν από κοινού οι Τραϊανός Δέλλας και Νίκος Λυμπερόπουλος. Η τοποθέτηση των αρχηγών της «Ενωσης» έγινε με αφορμή την κλήρωση του πρωταθλήματος και αντικατοπτρίζει ανάγλυφα τους υψηλούς στόχους και τις μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Τους αντιπάλους μας τους ξέρουμε και το μόνο που έμενε ήταν να δούμε τη σειρά των αγώνων. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πολύ η κλήρωση, διότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με όλες τις ομάδες. Η ΑΕΚ είναι φτιαγμένη για να πρωταγωνιστεί και αυτό θα κάνει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, είτε αγωνίζεται στην έδρα της είτε εκτός. Δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο πρόγραμμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δέλλας.

Την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο αυτό δεν δείχνει να προβληματίζει τον «Κολοσσό», ο οποίος δηλώνει: «Δεν πιστεύω ότι παίζει ρόλο αυτό. Θα πάμε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα φέτος με τις προσθήκες που έχουν γίνει μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι δύο διαφορετικές διοργανώσεις και όλοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια δύσκολη χρονιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος. «Η κλήρωση ενός πρωταθλήματος δεν παίζει σημαντικό ρόλο, αφού στην πορεία της σεζόν όλοι παίζουν με όλους. Οπότε δεν πιστεύω ότι μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση. Στα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η έδρα. Το θέμα είναι πώς θα παρουσιαστούμε εμείς στο γήπεδο. Αν εμείς είμαστε καλά, τα υπόλοιπα δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία».

Ο «Λύμπε» δεν θέλει να σκέφτεται το περσινό ξεκίνημα, στο οποίο η ΑΕΚ είχε τρεις ισοπαλίες. «Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Είναι μια νέα χρονιά, είμαστε μια διαφορετική ομάδα και θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το δικό μας σύνολο. Να παρουσιαστούμε εμείς όπως πρέπει και όπως μπορούμε».

Στα μεταγραφικά ο μάνατζερ του Μανού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο πελάτης του μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κλείσει στην «Ενωση». Μάλιστα, αποκάλυψε τα θετικά μηνύματα από την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον αθλητικό διευθυντή της Μπενφίκα, Ζοσέ Βέιγκα.

Εξάλλου, ανοικτό παραμένει το θέμα του Χοακίν Καλντερόν, αφού ο αθλητικός διευθυντής της Ελτσε, Μάριο Μπορέρα, ανέφερε ότι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν με οποιαδήποτε ομάδα την οποιαδήποτε πρόταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή