«Δεν είμαστε βιονικοί»

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κραυγές της χαράς για την κατάκτηση και του ελληνικού πρωταθλήματος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού διαδέχτηκαν βαθιές ανάσες ανακούφισης και ψυχικής ικανοποίησης για την ολοκλήρωση της δύσκολης αποστολής που είχαν οι «πράσινοι» αυτή τη χρονιά.

«Ηταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Είμαστε πολύ κουρασμένοι, αλλά και ισόποσα ευχαριστημένοι για την πρωτιά που είχαμε και στις τρεις διοργανώσεις. Είναι δύσκολο να «κυνηγάς» δύο τίτλους και να μην κάνεις συμψηφισμούς και περικοπές. Ο Παναθηναϊκός τα ήθελε όλα και τα πήρε όλα» είπε, χθες το πρωί στην «Κ» ο Δημήτρης Διαμαντίδης, στο περιθώριο της παρουσίασης που έγινε από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τη συνεργασία του, με τον Θοδωρή Παπαλουκά, σε διαφημιστικό σποτ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Το «διαμάντι» του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στον παράγοντα της κούρασης, η οποία παρ’ ολίγον να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό την απώλεια του τίτλου.

«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κούραση έπειτα από μια μεγάλη χρονιά και ειδικότερα μετά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας που ήταν και ο μεγαλύτερος στόχος του συλλόγου, αυτή τη χρονιά. Κανείς δεν είναι βιονικός.

Ο αθλητής «αδειάζει» ψυχολογικά και η σωματική κούραση είναι δεδομένη. Στο κρισιμότερο σημείο, όμως, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι μια ομάδα που αποτελείται από έμπειρους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και καταφέραμε να φτάσουμε στην κατάκτηση και του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα πήραμε όλα και είμαστε μια χαρά».

Οι λόγοι που «έβαψαν» στα «πράσινα» κι αυτόν τον τίτλο δεν εντοπίζονται μόνο στη συνολική εμφάνιση των «πρασίνων» σε 61 αγώνες και των τριών διοργανώσεων που κατέκτησε, με ρεκόρ 55 σε 61 επίσημα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι τα προηγούμενα χρόνια που έβρισκε αντιπάλους στους τελικούς των πλέι οφ υποδεέστερους από το μέγεθος του «αιώνιου» αντιπάλου του, Ολυμπιακού, έβαλε πολύ γερά «θεμέλια» για να πρωταγωνιστεί, αλλά κυρίως για να αντέχει στην αμφισβήτηση της ποιότητας των παικτών, του πάγκου του και της στόφας του πρωταθλητή.

Η διοικητική επιμονή της «πράσινης» ΚΑΕ σε σπουδαίες μεταγραφές κάθε χρόνο και σε συνδυασμό με την προπονητική εγγύηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τη δημιουργία ενός βασικού «κορμού» με Ελληνες παίκτες πρώτης κλάσης και αξιόλογους ξένους και κοινοτικούς συναδέλφους τους, κατέστησαν πανίσχυρο τον Παναθηναϊκό. Τρανότερη απόδειξη για τη δυνατή, αγωνιστική συνοχή των «πρασίνων» είναι το γεγονός ότι και με τους δύο ακριβοπληρωμένους ξένους παίκτες, τον Ντελκ να έχει επιστρέψει στην Αμερική και τον Γιαβτόκας να είναι θεατής των τελικών, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με τον «ξεχασμένο» Παπανικολάου να είναι πρωταγωνιστής στον πέμπτο τελικό και τον Ολυμπιακό να αιφνιδιάζεται από την απόδοση του πρώην παίκτη του, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι «σφυρηλατημένος» με τον πρωταθλητισμό, αλλά και ότι χρειάζεται ενίσχυση απέναντι στη δεδομένη ενδυνάμωση του «αιώνιου» αντιπάλου του για να διατηρήσει απόσταση… ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή