Αναζητώντας το «θαύμα»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να πετύχουν αυτό, που με τα έως τώρα δεδομένα, μοιάζει πολύ δύσκολο, θα προσπαθήσουν το Σαββατοκύριακο οι εθνικές μας ομάδες στίβου των ανδρών και των γυναικών, οι οποίες θα μετάσχουν στο ευρωπαϊκό κύπελλο. Τι είναι αυτό; Να παραμείνουν στην ανώτατη κατηγορία του θεσμού. Η αποστολή τους είναι πολύ δύσκολη, καθότι, για να τα καταφέρουν, πρέπει να καταλάβουν μία θέση στην εξάδα. Κάτι, που σε πρώτη «ανάγνωση» των αντιπάλων και των αθλητών τους δεν φαίνεται αδύνατο αλλά δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Σε καλύτερη «μοίρα» φαίνεται ότι βρίσκονται οι γυναίκες, αλλά ίσως αυτό να μην ισχύει. Και τούτο, γιατί το επίπεδο του ευρωπαϊκού γυναικείου στίβου είναι κάπως ανώτερο από του ανδρικού.

Η γυναικεία ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών της Κατερίνας Θάνου, ενώ εμφανίζεται σχετικά αδύναμη σε κάποια αγωνίσματα, στα οποία στο παρελθόν παίρναμε αρκετούς βαθμούς (δισκοβολία, ακοντισμός, σφαιροβολία). Η Πηγή Δεβετζή, που θα κάνει τριπλούν και μήκος, η Φανή Χαλκιά, η οποία έχει δηλωθεί στα 400 και στα 200 μ., η Φλώρα Ρεντούμη στα 100 μ. με εμπόδια, η Μαρία Καρασταμάτη στα 100 μ., ίσως η Ειρήνη Κοκκιναρίου στα 3.000 μ. στιπλ, η οποία έχει δείξει πως ξέρει να μάχεται στους διεθνείς αγώνες, και πιθανόν και η φορμαρισμένη πρωταθλήτρια του ύψους, Τόνια Στεργίου αναμένεται να είναι οι βασικές πηγές βαθμών.

Αντίθετα, στους άνδρες, από λίγους μπορούμε να περιμένουμε κάτι εξαιρετικό. Φυσικά, από τον περσινό πρωταθλητή Ευρώπης στα 400 μ. με εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη, από τον Λούη Τσάτουμα, που με 8,66 μ., έχει την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο και θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά από τότε που τη σημείωσε, στο εξωτερικό, αλλά και από τον τριπλουνίστα, Δημήτρη Τσιάμη. Υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις μπορούν να δώσουν αρκετούς βαθμούς ο σφυροβόλος, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, οι σπρίντερ Τάσος Γκούσης (200 μ.) και Ευθύμης Στεργιούλης (100) και ίσως ο ακοντιστής, Γιώργος Ηλτσιος και ο 20χρονος εμποδιστής των 110 μ., Κώστας Δουβαλίδης, που πρόσφατα κατέρριψε το ελληνικό ρεκόρ με 13.59. Παρά ταύτα, δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά, διότι υπάρχουν οι γνωστές «μαύρες τρύπες» του ελληνικού στίβου, που δεν είναι άλλες από τ’ αγωνίσματα των δρόμων αντοχής και ημιαντοχής. Ελπίδα μας σε αυτά είναι να γίνουν κούρσες σε ρυθμό, που θα ευνοήσει τους δρομείς μας και ν’ αδράξουμε κάποιους απρόσμενους βαθμούς. Ειδάλλως… Α, ελπίζουμε και στην ελλιπή ομάδα των Ουκρανών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή