Γκέρσον υπό έναν όρο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανανέωση της συνεργασίας της ΚΑΕ Ολυμπιακός με τον Πίνι Γκέρσον και για την περίοδο 2007-08, την επόμενη ημέρα του πέμπτου τελικού της σειράς των πλέι οφ, στην οποία οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν μεν να κερδίσουν τον τίτλο του πρωταθλήματος, αλλά πέτυχαν να δυσκολέψουν τον Παναθηναϊκό όσο ελάχιστοι φαντάζονταν, πιστοποίησε την εμπιστοσύνη των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου στο πρόσωπο του Ισραηλινού προπονητή. Εξαρτάται, βέβαια, πώς οι δύο μεγαλομέτοχοι του Ολυμπιακού ερμηνεύουν την επιτυχία στο έργο του Γκέρσον στην περίοδο που τελείωσε, πόσα δικαιολογητικά και ελαφρυντικά μπορούν να βρουν για τη μη κατάκτηση κάποιου τίτλου και πώς βλέπουν την προοπτική της δουλειάς του για την επόμενη περίοδο, ώστε ο Ολυμπιακός να μη «φλερτάρει» μόνο με τους τίτλους, αλλά και να τους κατακτά.

Οι Αγγελόπουλοι δεν ασχολήθηκαν με κανέναν άλλο προπονητή τους δυο τελευταίους μήνες, πριν ο Ολυμπιακός να δείξει ότι μπορεί να προκριθεί στον τελικό των πλέι οφ και διεκδικήσει τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό. Αυτό σημαίνει ότι για την αποτυχία πρόκρισης του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ και για τις συνεχείς μεταπτώσεις στην απόδοση της ομάδας, ευθύνονται κάποιοι παίκτες που μπορεί να μην ήταν και της προτίμησης του Γκέρσον. Ο ίδιος ο Ισραηλινός αναφέρθηκε και ύστερα από τον πέμπτο τελικό των πλέι οφ στην ενίσχυση του Ολυμπιακού με καλύτερους παίκτες για να μπορέσει την επόμενη περίοδο να εξανεμίσει τη διαφορά του από τον Παναθηναϊκό στο νευραλγικό θέμα της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού.

Θα υπάρξει, όμως, μια και μοναδική παρέμβαση της διοίκησης της ΚΑΕ και θα αφορά την ελληνοποίηση της ομάδας στο μέτρο του δυνατού. Θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο οι προτάσεις που θα υποβληθούν σε διεθνείς παίκτες θα γίνουν αποδεκτές. Το βέβαιο είναι ότι οι Αγγελόπουλοι θέλουν περισσότερους Ελληνες παίκτες πρώτης κλάσης, έχοντας διαπιστώσει ότι η διαφορά από τον Παναθηναϊκό βρίσκεται κυρίως σ’ αυτό το σημείο. Ξένους ή κοινοτικούς παίκτες αξίας απέδειξαν ότι μπορούν να αποκτήσουν όπως συνέβη πέρυσι με τον Ματσιγιάουσκας, αλλά γνωρίζουν ότι και ο Παναθηναϊκός μπορεί να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση (Γιαβτόκας, Ντελκ), ανεξαρτήτως του ότι απέτυχαν στον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης.

Από την αγορά της εθνικής ομάδας, περιθώρια πρότασης για τον Ολυμπιακό υπάρχουν για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, παρά την «πράσινη» προϊστορία του, ενώ θα κινηθούν και για τον Στράτο Περπέρογλου που έχει, όμως, συμβόλαιο με τον Πανιώνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή