Πουλούσε αέρα Μουντιάλ και οικόπεδα στη Σελήνη!

Πουλούσε αέρα Μουντιάλ και οικόπεδα στη Σελήνη!

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αέρα κοπανιστό – κυριολεκτικά – ήθελε να πουλήσει στους ποδοσφαιρόφιλους ένας Κινέζος επιχειρηματίας, αλλά ευτυχώς οι αρχές της χώρας του πρόλαβαν και τον σταμάτησαν πριν πείσει περισσότερους ανύποπτους συμπατριώτες του να τους κάνει πελάτες.

Σκοπός του Λι Τζιε, διαβόητου «αεριτζή» στην Κίνα, ήταν να πουλήσει σακουλάκια με αέρα από τα γήπεδα της Γερμανίας που υποτίθεται ότι συνέλεξαν κάποιοι για λογαριασμό του στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου και μάλιστα την ώρα ακριβώς που κουρευόταν το γρασίδι πριν από αγώνες, ώστε να έχει και… τη μυρωδιά του χόρτου!

Τα πλαστικά σακουλάκια, χρώματος πρασίνου βεβαίως, είχαν μέγεθος 3 επί 9 εκατοστά περίπου και κόστιζαν 50 γιουάν, δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ 5 ευρώ.

«Η ιδέα μου ήταν να δώσω την ευκαιρία σε φίλους του ποδοσφαίρου, που δεν κατάφεραν να πάνε στη Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, να κρεμάσουν τα πράσινα πλαστικά σακουλάκια γύρω από τον λαιμό τους και να εισπνέουν τον αέρα τους ενώ παρακολουθούν αγώνες από την τηλεόραση», είχε δηλώσει από πέρσι ο κ. Λι.

Μάλιστα κατάφερε και πούλησε τέσσερα τέτοια σακουλάκια, έστω και χωρίς την άδεια για κάτι τέτοιο, από μια πρώτη παρτίδα 25 τεμαχίων που είχε παραλάβει. «Δυστυχώς όμως άλλα τέσσερα σακουλάκια ξεφούσκωσαν στη διαδρομή από τη Γερμανία στην Κίνα», είπε.

Πριν προλάβει να πουλήσει κι άλλον… αέρα οι αρχές απαγόρευσαν τη σχετική δραστηριότητα, αρνούμενες να του εκδώσουν τη σχετική άδεια. Φέτος ο κ. Λι άσκησε έφεση, ζητώντας πάλι την άδεια ώστε να μπορεί να πωλεί «ιδιαίτερο αέρα από ιδιαίτερα μέρη». Ο Κινέζος αεριτζής δήλωσε επίσης ότι σκόπευε να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και σε αέρα από τα ερείπια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Ομως και πάλι αυτή την εβδομάδα δικαστήριο της κινεζικής πρωτεύουσας απέρριψε τις αερολογίες του κ. Λι και έτσι ξεφούσκωσε οριστικά το τελευταίο σχέδιο της «Εταιρείας Ερευνας και Τεχνολογίας Αεροναυτικής του Σεληνιακού Χωριού» με έδρα το Πεκίνο. Το τρανό αυτό όνομα η εταιρεία το χρωστάει στην προηγούμενη επιχειρηματική της «προσπάθεια», κατά την οποία ο κ. Λι πωλούσε οικόπεδα στο φεγγάρι, προς 7,50 ευρώ το στρέμμα. Η σχετική εταιρεία υπέγραφε και ως «η Πρεσβεία του Φεγγαριού στην Κίνα». Τριάντα τέσσερις Κινέζοι δεν αντιστάθηκαν στην ευκαιρία αυτή και αγόρασαν συνολικά περί τα 200 στρέμματα, πριν τα δικαστήρια κηρύξουν παράνομες τις αγοραπωλησίες αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή