Στα… βαθιά με το «καλημέρα» ο Πεσέιρο

Στα… βαθιά με το «καλημέρα» ο Πεσέιρο

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είχε δηλώσει πέρυσι ότι για το καλό του ίδιου του πρωταθλήματος, στην Ιταλία υπάρχει ένα σύστημα που καθοδηγεί την κληρωτίδα να βγάζει τα ντέρμπι κορυφής μετά την 5η-6η αγωνιστική, για να έχουν χρόνο οι καλές ομάδες να «δεθούν» και να δίνουν πιο ποιοτικό χαρακτήρα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ώστε να ευχαριστιέται ο κόσμος καλύτερη μπάλα. Στην Ελλάδα τέτοια πρόβλεψη δεν υπάρχει, και η κλήρωση έφερε με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος το μεγάλο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για τη νέα περίοδο. Από βαθμολογικής πλευράς είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι κρίνει πάρα πολλά στη μάχη του τίτλου, αλλά επειδή στην Ελλάδα από ένα και μόνο αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει εντελώς η ψυχολογία των πάντων, είναι σαφές ότι ο νικητής αυτού του αγώνα θα έχει το πάνω χέρι έναντι του άλλου και ότι ο χαμένος θα οδηγηθεί από πολύ νωρίς στα πρόθυρα της κρίσης. Και οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» έκλεισαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο με πολλή γκρίνια και όποιος στραβοπατήσει στην πρεμιέρα, θα νιώσει αυτομάτως αυτή την πίεση να πολλαπλασιάζεται.

Για τον Παναθηναϊκό, το πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος έχει πολύ δύσκολους ορισμούς στο ξεκίνημά του, σε αντίθεση με πέρυσι που ήταν πολύ βατό, άσχετα αν δεν το εκμεταλλεύθηκε. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μόνο η αρχή. Μέχρι την 8η αγωνιστική, τα δύο από άλλα τρία εντός έδρας παιχνίδια του είναι κι αυτά ντέρμπι, το πρώτο με τον ΠΑΟΚ (3η) και το δεύτερο με την ΑΕΚ (8η). Το μόνο θεωρητικά εύκολο παιχνίδι στη Λεωφόρο είναι αυτό με τον Ατρόμητο (6η αγωνιστική) και ενώ μεσολαβούν τέσσερα ματς μακριά από την Αθήνα, με Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης, Βέροια και Λεβαδειακό. Κανένα απ’ αυτά δεν είναι εξ ορισμού πολύ δύσκολο (τα τρία, μάλιστα, είναι διαδοχικά με τους νεοφώτιστους στη Σούπερ Λίγκα), είναι όμως έτσι το πρόγραμμα που ουσιαστικά όλος ο πρώτος γύρος θα κρατήσει τους «πράσινους» σε κατάσταση συνεχούς εγρήγορσης. Τις περισσότερες ανάσες θα τις πάρουν στο β΄ γύρο, όπου όμως έχουν εκτός έδρας τα ματς με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και εξισορροπείται η κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι ο Πεσέιρο καλείται να κολυμπήσει απ’ ευθείας στα βαθιά. Δεν θα έχει στο ξεκίνημα παιχνίδια που θα τον βοηθήσουν να στρώσει πιο εύκολα μια καινούργια ομάδα, ούτε και του επιτρέπουν να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα με μικρότερη πίεση. Ο,τι είναι να κάνει, καλείται να το κάνει γρήγορα…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή