ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

FΙFΑΑλλάζει ο χάρτης των υπηκοοτήτων

Αλλάζει το σκηνικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αναφορικά με τους κανονισμούς που αφορούν την υπηκοότητα των ποδοσφαιριστών. Η παγκόσμια ομοσπονδία, με σχετική επιστολή που κοινοποίησε στις 208 χώρες-μέλη της, τις ενημέρωσε για την αλλαγή των κανονισμών που αφορούν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες άλλων χωρών από αυτή που γεννήθηκαν, λόγω διαφορετικής υπηκοότητας. Με τους νέους κανονισμούς, κάθε ποδοσφαιριστής που θέλει να αγωνιστεί σε χώρα διαφορετική από αυτή που γεννήθηκε, θα πρέπει να θεωρείται πολίτης της χώρας και να έχει πλήρη δικαιώματα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται σε αυτήν τη χώρα στο χρονικό διάστημα που διαμένει εκεί. Οταν μετακομίσει σε άλλη χώρα, για να αγωνιστεί σε σύλλογο του εξωτερικού, τότε χάνει την υπηκοότητα και δεν μπορεί να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα.

ΜΠΑΓΕΡΝ

Ξανά Ζε Ρομπέρτο

Υστερα από μόλις ένα χρόνο απουσίας από τους Βαυαρούς, στον οποίο αγωνίστηκε στη Σάντος, ο Ζε Ρομπέρτο υπέγραψε το νέο του διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον γερμανικό σύλλογο. Ηδη, ο 32χρονος Βραζιλιάνος είναι το έβδομο απόκτημα της Μπάγερν, αφού είχαν προηγηθεί οι Λούκα Τόνι, Φρανκ Ριμπερί, Μάρσελ Γιάνσεν, Γιαν Σλάουντραφ, Χοσέ Ερνέστο Σόσα και Χαμίτ Αλτιντοπ. Πλέον, η γερμανική ομάδα προβάλλει ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα, αλλά και στο Κύπελλο UΕFΑ.

ΛΑΝΣ

Υπόγραψε ο Ράνιε

Την απόκτηση του Βεντράν Ράνιε από την Μπεσίκτας ανακοίνωσε η γαλλική ομάδα. Ο 31χρονος Κροάτης τερματοφύλακας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Οσον αφορά τον Ιταντζέ, ο οποίος κατείχε πέρυσι θέση βασικού, είναι πολύ πιθανό να παραχωρηθεί, αν και πρόσφατα απέρριψε σχετική πρόταση της Σεβίλλης.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Λόπες με 6 εκατ. ευρώ

Η εξασφάλιση της εξόδου στο Κύπελλο UEFA της ερχόμενης περιόδου φαίνεται πως άνοιξε την… όρεξη στη διοίκηση. Ο ισπανικός σύλλογος, για μια ακόμα σεζόν, δείχνει διατεθειμένος να δαπανήσει σημαντικά ποσά για την περαιτέρω ενίσχυσή του. Σε αυτό το πλαίσιο, η Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε την προσθήκη του Ντιέγκο Λόπες, για τον οποίο δαπάνησε έξι εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 25χρονος τερματοφύλακας τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο αντικαταστάτης του Ικερ Κασίγιας.

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Νέα κόντρα Στόνερ – Ρόσι

Δύο εβδομάδες μετά την καταπληκτική τους μονομαχία στην Καταλούνια, Κέισι Στόνερ και Βαλεντίνο Ρόσι (φωτ.) θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους, στην πίστα του Ντόνιγκτον Παρκ της Μ. Βρετανίας. Ο Στόνερ προηγείται στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ είναι ο αναβάτης με τις περισσότερες νίκες (4) σε μια σεζόν που τρέχει με Ducati. Από την πλευρά του, ο Ρόσι είναι 14 βαθμούς πίσω από τον Αυστραλό και θα προσπαθήσει να ψαλιδίσει τη διαφορά στο Ντόνιγκτον, που θεωρεί δεύτερο σπίτι του, αφού διαμένει μόνιμα κοντά στην πίστα. Ο «ντόκτορ», πάντως, θα χρειαστεί να δώσει ρεσιτάλ οδήγησης, εάν θέλει να νικήσει, αφού εκτός από τον Στόνερ, υπάρχει και ο Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος, όπως δήλωσε, θα προσπαθήσει να του κάνει τη ζωή δύσκολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή