Απόφαση-σταθμός για τραυματισμούς

Απόφαση-σταθμός για τραυματισμούς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FΙFΑ και η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προχώρησαν στη λήψη μιας απόφασης η οποία αναμένεται να αλλάξει πολλά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα κάθε χώρας. Αποφάσισαν από κοινού να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 14,5 εκατ. ευρώ στη Νιούκαστλ λόγω του τραυματισμού του Μάικλ Οουεν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας πέρυσι το καλοκαίρι.

Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός των «ανθρακωρύχων» είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο στις 20 Ιουνίου στον αγώνα με τη Σουηδία, ενώ δεν πρόλαβε να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση παρά μόνο στις αρχές Μαΐου απέναντι στη Ρέντινγκ, χάνοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Νιούκαστλ θεώρησε ότι θα έπρεπε να αποζημιωθεί για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της, αφού δεν τραυματίστηκε σε δικό της αγώνα, ενώ παράλληλα ήταν υποχρεωμένη να του πληρώνει κανονικά όλους τους μισθούς κατά το διάστημα της απουσίας του.

Ο πρόεδρος του αγγλικού συλλόγου, Φρέντι Σέπαρντ, απευθυνόμενος στην Παγκόσμια και την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τόνισε εμφανώς δικαιωμένος: «Επιτέλους καταφέραμε να αποζημιωθούμε από τη FIFA και τη F.A. για τον άσχημο τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας, Μάικλ Οουεν. Τα 14,5 εκατ. ευρώ που θα λάβουμε αποτελούν ένα μέρος της αποζημίωσης αφού πιστεύουμε πως θα έπρεπε να εισπράξουμε μεγαλύτερο ποσό. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας, πως όλο αυτόν τον καιρό που «έλειπε» από την ενεργό δράση ο Οουεν, του πληρώναμε κανονικά τον μισθό του και τα νοσήλιά του. Είμαστε όμως ευχαριστημένοι, έστω και με αυτήν την απόφαση».

Η απόφαση αυτή, δημιουργεί πλέον δεδικασμένο, αφού μέχρι σήμερα οι σύλλογοι δεν είχαν την προστασία του νόμου, όταν οι ποδοσφαιριστές τους τραυματίζονταν με τις εθνικές τους ομάδες. Εφόσον όμως η Νιούκαστλ αποζημιώθηκε για την απουσία του Οουεν, τότε κάθε ομάδα θα μπορεί στο μέλλον να διεκδικεί ένα ποσό από τη ΦΙΦΑ και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της εκάστοτε χώρας σε περίπτωση απώλειας κάποιου ποδοσφαιριστή της.

Τέλος, οι «ανθρακωρύχοι» εξασφάλισαν την παραμονή του Εμρέ στην ομάδα και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς ο 26χρονος Τούρκος μέσος αρνήθηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη των Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι. «Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ και δεν σκέφτομαι να φύγω. Ξέρω ότι όλα τα τουρκικά ΜΜΕ γράφουν πως θα γυρίσω πίσω, αλλά κάτι τέτοιο δεν το σκέφτομαι ακόμα», τόνισε ο Τούρκος διεθνής ο οποίος μεταπήδησε στη Νιούκαστλ το 2005 προερχόμενος από την Ιντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή