Πισω απο τις Καμερες

5' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σενάρια για Καραγκούνη

Η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό είναι ένα θέμα που «παίζει» περισσότερο στα δημοσιογραφικά σενάρια παρά στην πραγματική ζωή. Η επιθυμία του να φύγει από την Μπενφίκα έδωσε τροφή για να φτιαχτούν μέσα σε λίγες ώρες σενάρια που τον θέλουν να γυρίζει στον Παναθηναϊκό, μάλλον με το σκεπτικό ότι τώρα που καβάλησε τα τριάντα του χρόνια, θα θέλει να κλείσει στην ομάδα της καρδιάς του την κάθε άλλο παρά αδιάφορη καριέρα του. Για όσους ξέρουν τον Καραγκούνη και τον τρόπο σκέψης του, δεν χρειαζόταν καν να του τηλεφωνήσουν για να αντιληφθούν ότι τέτοιου είδους σενάρια είναι πολύ πρόωρα για να είναι αληθινά. Ενας παίκτης «κολλημένος με την μπάλα» σαν κι αυτόν, ακόμα και στα τριάντα του θα συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρο και την εμπειρία. Αν υπάρχει ένας λόγος για να φύγει ο Καραγκούνης από την Μπενφίκα, είναι μόνο για να ξαναζήσει τη χαρά να παίξει μπάλα σε πιο υψηλό επίπεδο. Στα χρόνια που ζούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στην Ιντερ, αυτό το όνειρο κυνήγησε και όχι το παχυλό συμβόλαιο που τον έδενε μαζί της. Είναι πολύ «δεύτερο» το χρήμα για τον Καραγκούνη όταν μπαίνει στην ίδια ζυγαριά με την μπάλα. Αυτό που θέλει τώρα είναι να επιστρέψει στο καμπιονάτο ή να πάει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το πορτογαλικό. Μόλις ξεχαρμανιάσει, μόνο τότε θα σκεφτεί να γυρίσει στην Ελλάδα, εκτός κι αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!Χρ. Κ.

Οι χειρισμοί αφήνουν παράπονα

Κακός χειρισμός έγινε ξανά σε υπόθεση ντόπινγκ. Φταίει ο ΣΕΓΑΣ, φταίει το ΕΣΚΑΝ (το συμβούλιο καταπολέμησης ντόπινγκ), φταίει κάποιος άλλος; Δεν ξέρουμε. Είναι γεγονός, ότι ο ΣΕΓΑΣ δεν μπορούσε ν’ αφήσει τον Κώστα Φιλιππίδη ν’ αγωνισθεί στο κύπελλο Ευρώπης. Επρεπε, όμως, ο αθλητής να προστατευθεί έως ότου βγει η απάντηση και για το δεύτερο δείγμα. Ας αγωνιζόταν ο Ευαγγέλου και ας αποσυρόταν ο Φιλιππίδης με κάποια πρόφαση. Ουδείς θα κατηγορούσε τον ΣΕΓΑΣ, όταν μετά μαθευόταν επισήμως, πως ο νεαρός άλτης απέτυχε σ’ έλεγχο ντόπινγκ. Τώρα τι συνέβη; Ο ΣΕΓΑΣ μεν δεν ανακοίνωσε το παραμικρό επισήμως, αλλά όλοι γνώριζαν τι είχε συμβεί. Από ποιον; Ιδού το ερώτημα. Το θέμα διαδόθηκε στα μέσα ενημέρωσης από κάποιον ή κάποιους. Ποιοι είναι αυτοί; Σε αυτό πρέπει να δώσει την απάντηση ή το ΕΣΚΑΝ ή ο ΣΕΓΑΣ. Τυπικά είναι αυτά, αλλά αφήνουν περιθώρια για έκφραση παραπόνων. Ν. Α. Κων.

Το… ρεκόρ του ΠΑΟ

Αν ο Παναθηναϊκός νικήσει τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, θα συμβεί το εξής απίστευτο κι όμως αληθινό: μέσα σε διάστημα σχεδόν έξι μηνών, η μόνη ομάδα που θα έχει νικήσει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα, θα είναι ο… Ολυμπιακός! Η τελευταία νίκη των «πρασίνων» στην περασμένη διοργάνωση ήταν αρχές Μάρτη μέσα στο Καραϊσκάκη και έκτοτε «μέτρησαν» τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες. Αν νικήσουν ξανά στη Λεωφόρο στις 26 Αυγούστου, θα είναι πραγματικά κάτι αξιοσημείωτο. Δύο νίκες για τον Παναθηναϊκό μέσα σε έξι μήνες και οι δύο μάλιστα επί του Ολυμπιακού, δεν είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί και είναι απίθανο να ξανασυμβεί στη συνέχεια.

Η κληρωτίδα έχει κέφια

Υπάρχει και άλλη μία ιδιαιτερότητα. Η περίοδος του 2006-07 σε όλα τα ομαδικά σπορ στην Ελλάδα, έκλεισε με το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο μπάσκετ. Η περίοδος 2007-08 ανοίγει με το ίδιο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο, μιας και η Σούπερ Λίγκα ξεκινά νωρίτερα απ’ όλα τα άλλα πρωταθλήματα. Μερικές φορές η κληρωτίδα έχει μεγάλα κέφια! Χρ. Κ.

Πρόβλημα το γήπεδο

Η Νέα Σμύρνη είναι πυκνοκατοικημένη; Είναι. Η Νέα Σμύρνη έχει εμπορική αγορά που είναι ιδιαίτερα διευρυμένη και με μεγάλη ποικιλία; Εχει. Τα 16.000 τ.μ. εμπορικών χρήσεων που απαιτούνται από την κατασκευαστική εταιρεία για την ανέγερση του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου, είναι πολλά. Παρά πολλά για να «αντέξει» μια ήδη διαμορφωμένη περιοχή, όπως η Νέα Σμύρνη. Εκτός κι αν μένει κάποιος φίλαθλος του Πανιωνίου στο Ψυχικό, λόγου χάριν και δεν τον ενδιαφέρουν το συγκοινωνιακό πρόβλημα, η προσέλευση άλλων πολιτών από άλλους Δήμους για να ψωνίσουν και να φύγουν και το τεράστιο πρόβλημα πάρκινγκ που αντιμετωπίζει, ήδη, ο συγκεκριμένος Δήμος, ειδικά στην περιοχή του υπάρχοντος γηπέδου. Μόνο αν μειωθούν οι εμπορικές χρήσεις, τουλάχιστον κατά 5.000 τ.μ., ο Δήμος θα συναινέσει στην κατασκευή του έργου. Γ. Β.

«Τσουχτερά» εισιτήρια

Η προσέλευση θεατών ήταν μία από τις ανησυχίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για την επιτυχία του 1ου Eurostar το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Τελικά, παρά τις «τσουχτερές» τιμές των εισιτηρίων (20 και 40 ευρώ) υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλευράς των φιλάθλων, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πάντως, η ΕΟΚ θα μπορούσε να προσβλέπει σε μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης εάν μείωνε το αντίτιμο του εισιτηρίου. Η διάθεση του κόσμου να δει την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα, απέναντι στους καλύτερους Ευρωπαίους καλαθοσφαιριστές είναι μεγάλη, αλλά οι τιμές σε συνδυασμό με την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (Σάββατο) αναμένεται να λειτουργήσουν ανασταλτικά στην προσέλευση των θεατών. Σ. Δ.

Υπάρχει και συναίσθημα

Η γενική διευθύντρια της Ρόμα, Ροζέλα Σένσι, έγινε προχθές έξω φρενών. «Θα τους καταγγείλουμε στη FIFA για παράνομη προσέγγιση του παίκτη», φώναζε στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ των «τζαλορόσι». Η κ. Σένσι τα είχε με τους ανθρώπους της Ιντερ και ειδικότερα με τον προπονητή της, Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο οποίος τηλεφώνησε στον Κίβου και του είπε να μην πάει στη Βαρκελώνη, αλλά στο Μιλάνο. Ο Ρουμάνος αμυντικός, προς στιγμήν το σκέφτηκε, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα, χωρίς να είναι βέβαιο ότι η επιθυμία του θα υλοποιηθεί. Οπως έλεγε, ο βασικότερος λόγος ήταν για να μην αποκτήσει αντιπάθειες και εχθρούς στην Ιταλία, πηγαίνοντας από τη Ρόμα στην Ιντερ. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες φορές που μπαίνει το συναίσθημα στις επαγγελματικές δοσοληψίες. Κι αυτό είναι το παρήγορο… Δ. Λουκ.

Οταν θέλουν, μπορούν

Τη δύναμη της ψυχής τους έβγαλαν και στα τατάμι τα παιδιά του θεραπευτικού προγράμματος «Ιθάκη». Οι, νυν, αθλητές, οι οποίοι μέσω του τζούντο, κατάφεραν να ξεφύγουν από τη μάστιγα των ναρκωτικών, πήραν μέρος στο 3ο Διεθνές Τουρνουά «ΙΘΑΚΗ 2007» και βοήθησαν τον σύλλογό τους, Ηρακλή, ν’ αναδειχθεί πρώτη δύναμη στη διοργάνωση. Οταν υπάρχει θέληση τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο… Σπυρ. Σπαν.

Είχαν κάτι με τον Πολωνό

Κάθε φορά λέμε να μη γράψουμε για όσα ακούμε στις μεταδόσεις του στίβου, αλλά δεν μας αφήνουν ν’ αγιάσουμε. «Μια βολή πολύ χαμηλή κάτω από τη γραμμή των 60 μ., θα τη βγάλει άκυρη ο Πολωνός». Την ίδια στιγμή ο Πολωνός, Μαλαχόφσκι πανηγύριζε, διότι είχε ρίξει… 66,09 μ. Προφανώς είχαν κάτι κατά του Πολωνού, αφού στην πρώτη του βολή είπαν, ότι ήταν λίγο πάνω από τα 60 μ. Και μετρήθηκε 64,38 μ. Αλλά και με τ’ όνομά του είχαν πρόβλημα. Πότε τον έλεγαν Μαλακόφσκι, πότε Μαλατσόφσκι. Ποτέ Μαλαχόφσκι.

Ασπρισε ξαφνικά

Εμ κι εκείνη η Νιγηριανή Ολυμπιονίκης, η Γκλόρι Αλόζι, που τώρα τρέχει για την Ισπανία, από το Σάββατο ώς την Κυριακή άσπρισε και άλλαξε και τ’ όνομά της σε Τρόπα. Προφανώς κρυβόταν για κάποιον λόγο.

Δεν πάνε πίσω οι Ιταλοί

Νομίζετε, όμως, ότι οι Ιταλοί είναι καλύτεροι; Ο Ευαγγέλου πηδούσε για την Ελλάδα στο επί κοντώ, Φιλιππίδη τον έλεγαν… Ν. Α. Κων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή