Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

HERALD ΤRΙΒUΝΕ

Τέλος εποχής

Ο Τιερί Ανρί φεύγει από την Αρσεναλ ύστερα από οκτώ περιόδους στο Λονδίνο. Μόνο όμως ο ίδιος κι ο Αρσέν Βενγκέρ ξέρουν τι άλλαξε από πέρυσι όταν ο Ανρί αρνήθηκε όμοια πρόταση της Μπαρτσελόνα και ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «κανονιέρηδες». Ομως η μετακόμιση στο γήπεδο Εμιρεϊτς ήταν τόσο πολυέξοδη που δεν επέτρεψε μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Το νέο γήπεδο επίσης δεν έχει τη θέρμη, τις αναμνήσεις και τη μαγεία του Χάιμπουρι, στο οποίο ο Ανρί είχε τις περισσότερες από τις 364 εμφανίσεις του με την ομάδα και τα πιο πολλά από τα 226 γκολ του. Ετσι, μετά και την απογοήτευση του τελικού του Μουντιάλ, η φόρμα του Ανρί ήταν ασταθής. Αντεξε μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν ο κ. Βενγκέρ του ζήτησε να ξεκουραστεί. Ομως ο Ανρί ήταν το βαρόμετρο της ομάδας, και της έλειψε πολύ. Η αποχώρηση του παίκτη που μετέτρεψε την ομάδα από βαρετή σε συναρπαστική σημαίνει το τέλος μιας εποχής για την Αρσεναλ. Αν μάλιστα ο Φρανκ Ράικαρντ δεν κάνει την Μπαρτσελόνα να αφομοιώσει σωστά τον Ανρί, ίσως του χρόνου τη θέση του να πάρει ο κ. Βενγκέρ.

ΜΑRCΑ

Το νταμπλ της Ρεάλ

Ο Ραμόν Καλδερόν υποσχέθηκε πέρυσι όταν ανέλαβε την προεδρία της Ρεάλ ότι θα έστελνε τον κόσμο της Ρεάλ τρεις φορές στους δρόμους να πανηγυρίσει μέσα στη χρονιά, και το πέτυχε. Η Ρεάλ έκανε το νταμπλ, παίρνοντας το πρωτάθλημα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ, πράγμα που καταφέρνει για πρώτη φορά από το 1986, ενώ κατέκτησε και το ULEB Cup στο μπάσκετ. Στον τέταρτο τελικό του μπάσκετ με την Μπαρτσελόνα την Κυριακή η Ρεάλ ήταν πιο ουσιαστική, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι στην εμφάνισή της και ολοκλήρωσε τη σειρά με νίκη 82-71 και θρίαμβο 3-1 στην τελική σειρά. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα δεν ικανοποίησε καθόλου και έμεινε φέτος μόνο με το Κύπελλο Ισπανίας, μένοντας έξω και από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Τώρα σκοπός της Ρεάλ είναι η ενίσχυση, με πρώτο στόχο τον Μιχάλη Πελεκάνο της ΑΕΚ.

ΒΙLD.DΕ

Φέντερερ για ρεκόρ

Θα καταφέρει ο Ρότζερ Φέντερερ να πιάσει το ρεκόρ του Μπγιορν Μποργκ; Ο Ελβετός γίγαντας του τένις θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πέμπτο τουρνουά Γουίμπλεντον στη σειρά. Αν τα καταφέρει, θα ισοφαρίσει το μοναδικό ώς τώρα επίτευγμα του Σουηδού από το 1976 έως το 1980. Ο Φέντερερ αρχίζει και το φετινό Γουίμπλεντον ως το μεγάλο φαβορί, και δηλώνει: «Για μένα ο Μποργκ ήταν το μεγάλο μου είδωλο. Αν τον φτάσω θα είναι σπουδαίο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή