Πισω απο τις Καμερες

6' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήταν καλή στο ταγκό η ΑΕΚ

Ο Φεντερίκο Χαβιέρ Ασκάρατε, χωρίς να το θέλει, αλλά και να το ξέρει, έγινε το δέκα το καλό της ΑΕΚ! Οχι γιατί ο Φερέρ θα τον χρησιμοποιήσει ως επιτελικό μέσο, από αμυντικός που είναι, αλλά γιατί έγινε ο δέκατος Αργεντινός ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Βέβαια, εάν ο 23χρονος στόπερ γνώριζε ότι σχεδόν όλοι οι συμπατριώτες του δεν κατάφεραν να κάνουν καριέρα στη νέα του ομάδα, τότε αντί για τις ιατρικές εξετάσεις θα πήγαινε να κάνει αγιασμό, για να ξορκίσει τα μάγια. Και αυτό γιατί από την «Ενωση» έχουν παρελάσει αρκετά «παλτά».

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ντανιέλ Καντέρο, που αγωνίστηκε ένα λεπτό απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, τον Ντάριο Κάλβο, με 24 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εθνικό Αστέρα, τον Φερνάντο Νάβας, καλό μεν παίκτη, αλλά με εκκεντρικό χαρακτήρα και… πλαστό διαβατήριο, τον Εμμανουέλ Ρουίθ, που έπαιξε μόλις ένα χρόνο.

Επίσης υπάρχουν οι Εμιλιάνο Ρέι και Ερνάν Μεντίνα, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν καθόλου, ο Λίβιο Αρμάντο Πριέτο, με πέντε συμμετοχές στο κύπελλο, αλλά και ο Μάρτιν Παουτάσο.

Φέτος, εκτός από τον Ασκάρατε, ήρθε και ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα (φωτογραφία). Το μεγαλύτερο όνομα εκ Αργεντινής. Μένει ο χρόνος και η απόδοσή του να το επιβεβαιώσουν. Δ. Λουκ.

Ελεγχος ντόπινγκ με κληρωτίδα;

Εντυπωσιακή πληροφορία μάθαμε. Αν ισχύει, πρέπει να καταργηθεί ο έλεγχος για ντόπινγκ, που γίνεται στους πρώτους στα πανελλήνια πρωταθλήματα και να περνούν από τέτοιον μόνο όσοι κληρώνονται. Φυσικά, στην κλήρωση θα περιλαμβάνονται και οι νικητές. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών – γυναικών ελέγχθηκαν 69 αθλητές. Ενα δείγμα ήταν θετικό και δύο άλλα παρουσίαζαν αυξημένη συγκέντρωση κάποιας ουσίας (πιθανότατα, τεστοστερόνης) και θα γίνει περαιτέρω διερεύνηση με παρακολούθηση των αθλητών τουλάχιστον επί τρίμηνο. Το εντυπωσιακό είναι, ότι το μεν θετικό δείγμα ούρων ελήφθη από νικητή, τ’ άλλα, όμως, από αθλητή και αθλήτρια, που κληρώθηκαν για να ελεγχθούν. Μάθαμε δε, ότι από τα 69 δείγματα, περίπου το 20-30% ελήφθησαν με κλήρωση. Δηλαδή, δύο είναι ύποπτα από περίπου 14-21 δείγματα. Ποσοστό τεράστιο.

Τυχερός ή άτυχος

Αυτό έχει εξήγηση. Ο υποψήφιος νικητής σε κάποιο αγώνισμα, είναι, εκ των πραγμάτων, προσεκτικός. Θ’ αποφύγει την υπερβολή. Αντίθετα, εκείνος, που ξέρει πως δεν πρόκειται να νικήσει, το διακινδυνεύει. Παίρνει φάρμακο ώς και την τελευταία στιγμή, με την ελπίδα ότι θα βελτιώσει την επίδοση και τη θέση του και δεν θα ελεγχθεί. Αν σταθεί άτυχος, τότε «την πάτησε». Ισως αυτό να συνέβη και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον σπρίντερ και την εμποδίστρια. Ισως, όμως, και να μη συμβαίνει κάτι και απλώς ο οργανισμός τους να παράγει περισσότερη τεστοστερόνη από ό,τι των κοινών ανθρώπων… Ν. Α. Κων.

Σκληρή γλώσσα

Μία – μία μετρούσε τις λέξεις του ο Μίλινκο Πάντιτς σε συνέντευξη που έδωσε σε αθλητική ιστοσελίδα, φοβούμενος μην παρεξηγηθεί. Ο πρώην άσος του Πανιωνίου είναι τώρα σκάουτερ της Ατλέτικο Μαδρίτης και ήταν λογικό να ερωτηθεί για τον Ασκάρατε που πήρε η ΑΕΚ και τον «Γκαλέτι» που παλεύει ο Ολυμπιακός. Για τον πρώτο, ο Πάντιτς δήλωσε άγνοια. Δεν τον έχει δει, είπε, ούτε μία φορά να παίζει και δεν είχε νέα του γιατί τον τελευταίο καιρό ήταν στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο. Για τον Γκαλέτι είπε ότι δεν μπορεί ένας παίκτης που έχει παίξει στην εθνική Αργεντινής να μην είναι καλός, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Και… φόρο να πλήρωνε για κάθε καλή κουβέντα, όλο και κάτι περισσότερο θα έλεγε αν δεν ήξερε από πρώτο χέρι τι εστί… Ελλάδα.

Ουδέν σχόλιο

Ο Πάντιτς ρωτήθηκε αν είναι δικαιολογημένος ο θόρυβος που γίνεται στην Ελλάδα για την αναμενόμενη μεταγραφή του Γκαλέτι στον Ολυμπιακό. Ακόμα και σ’ αυτό, κράτησε αποστάσεις: «Αυτοί που δουλεύουν για τον Ολυμπιακό πρέπει να ξέρουν καλύτερα αν είναι ο παίκτης που δικαιολογεί τον θόρυβο. Δεν είναι δική μου δουλειά και δεν θα ήθελα να το σχολιάσω». Χρ. Κ.

Περιμένοντας τα μαντάτα

Στην αναμονή παραμένουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού για μεταγραφικά νέα της ομάδας τους. Εχει καιρό να κτυπήσει η καμπάνα μετά τους Ν’ Ντιογέ, Μάλαρτζ και περιμένουν ανυπόμονα να την ξανακούσουν. Η μεταγραφή του Δημούτσου είναι περισσότερο για το μέλλον και όχι για το παρόν, άρα δεν τους… φτιάχνει και τόσο πολύ το κέφι, όσο καλά λόγια κι αν ακούγονται για τον 19χρονο. Τα μαντάτα θα έλθουν σε λίγες μέρες και μάλιστα μαζεμένα. Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας είναι για τις 9 Ιουλίου, την άλλη Δευτέρα δηλαδή, και μέχρι τότε θα έχουν γίνει οι περισσότερες κινήσεις. Θα μείνουν μια – δυο για τη συνέχεια, αλλά τα πιο πολλά κομμάτια του παζλ θα τα έχουν βρεθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Απάντηση η… σιωπή

Καλώς ή κακώς, ο Παναθηναϊκός πορεύεται μεταγραφικά με τη δική του ρότα, χωρίς να αγχώνεται από την ανυπομονησία των οπαδών του. Σε εποχές που η ΑΕΚ έκανε καλές κινήσεις και ο Ολυμπιακός έπαιρνε (στα λόγια) το φιλέτο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, ήταν επώδυνη διαδικασία για τον Παναθηναϊκό να απαντά διά της… σιωπής του. Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια για να «ανεβάσει» τους οπαδούς του και συνέχισε στον δρόμο που είχε χαράξει. Το πού θα βγάλει αυτός, θα φανεί σε λίγες μέρες. Μέχρι τότε, τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι… Χρ. Κ.

Πού είναι ο κόουτς;

Ξεφυλλίζοντας τον χθεσινό αθλητικό Τύπο ο αναγνώστης του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πέρα από τις ενθαρρυντικές ειδήσεις που διάβαζε, αναφορικά με τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας του, θα νόμιζε ότι ο Λεμονής απολύθηκε! Σε κάθε μία από τις σελίδες, λίγες φορές στον τίτλο και περισσότερες στον πλάγιο, φιγουράριζε το όνομα του Ιλια Ιβιτς, ως του ανθρώπου που θα φέρει στο λιμάνι όλους τους νέους παίκτες της ομάδας. Μάλιστα δινόταν ιδιαίτερη έμφαση στις μετακινήσεις και τους προορισμούς του Σέρβου (Ισπανία, Ιταλία). Ολα αυτά, πέρα από την υπερβολή, δίνουν την εντύπωση στον απλό φίλαθλο, ότι ο νυν τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ο οποίος και θα κληθεί να φτιάξει την ενδεκάδα, αλλά και να λογοδοτήσει για την πορεία της ομάδας, δεν ασχολείται με το ζήτημα ενεργά, ή δεν έχει λόγο στις μεταγραφές. Γιατί το τηλέφωνο, αλλά και το DVD, τις περισσότερες φορές σε παραπλανούν. Οπως λένε και στην αγορά, οι σωστές δουλειές κλείνονται ιδίοις όμμασι. Δ. Λουκ.

Χωρίς αντίπαλο

Οσο περνούν τα χρόνια, τόσο λιγοστεύουν οι διεκδικητές του τίτλου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα «μονοπωλήσουν» και στο φετινό καλοκαίρι τη μεταγραφική περίοδο, με αποτέλεσμα οι «αιώνιοι» να αλληλοανταγωνίζονται χωρίς άλλον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θυμίζουν την κατάσταση που επικρατούσε στη δεκαετία του ’80 με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ και τις υπόλοιπες ομάδες να αποκτούν παίκτες που «περίσσευαν» από τις προτιμήσεις των ισχυρών της εποχής. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε… μόνος του στις μεταγραφές, τα τελευταία πέντε χρόνια και δικαιολογημένα μάζεψε την μισή Εθνική Ανδρών. Ο Ολυμπιακός το αντιλήφθηκε με καθυστέρηση και κυρίως, λόγω της σοβαρής ενασχόλησης των αδελφών Αγγελόπουλων. Αναζητούνται, λοιπόν, ο τρίτος και ο τέταρτος του επόμενου, ελληνικού φάιναλ φορ. Γ. Β.

Το ξανασκέφτεται

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν εντός της εβδομάδας στο θέμα του Λάμπρου Χούτου. Ο Ελληνας επιθετικός πριν από λίγες ημέρες είχε συναντηθεί με ανθρώπους της Λάρισας, είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία αλλά είχε ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απαντήσει. Από οικονομικής πλευράς η πρόταση κάλυπτε τον πρώην άσο της Ιντερ, ο οποίος όμως θεωρούσε ότι θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο σε ομάδα του Καμπιονάτο. Ομως οι μέρες περνούν, με τον Ελληνα επιθετικό να βρίσκεται στον «αέρα», κάτι που τον έχει οδηγήσει στην επανεξέταση της πρότασης που είχε από τους «βυσσινί». Σ. Δ.

Προτιμάει Αγγλία

Αμφίβολο κρίνεται το μέλλον του Γιώργου Σαμαρά στη Μάντσεστερ Σίτι. Η κατάσταση στην αγγλική ομάδα είναι εξαιρετικά ρευστή, ενώ για τον Ελληνα άσο φουντώνουν οι φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί ως δανεικός από το «Σίτι οφ Μάντσεστερ». Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι σύλλογοι που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Σαμαρά, ανάμεσά τους η Γαλατασαράι αλλά και η πρώην ομάδα του Χέρενφεν. Πάντως, στο μυαλό του Ελληνα επιθετικού δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να φύγει από την Αγγλία, καθώς πρωταρχικός του σκοπός είναι η παραμονή του στο Νησί. Σ. Δ.

Για κλωνοποίηση

Να… κλωνοποιηθεί πρέπει η Αλίνα Καμπάεβα για το καλό της ρυθμικής γυμναστικής. Η Ρωσίδα σούπερ σταρ, η οποία πριν από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας δήλωνε ότι θα σταματήσει, αποτελεί «μαγνήτη» για τους φίλους του αθλήματος και όταν αγωνίζεται παρατηρείται το αδιαχώρητο στις κερκίδες. Τώρα, ένας τραυματισμός την ανάγκασε να μην πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που αρχίζει την Παρασκευή στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, και οι διοργανωτές τα… έβαψαν μαύρα. Σπυρ. Σπαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή