Επιστροφή στις ρίζες για τον Μακάι

Επιστροφή στις ρίζες για τον Μακάι

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ, και ο Ρόι Μακάι επαναπατρίζεται παίρνοντας μεταγραφή για τη Φέγενορντ, καθώς οι μεταγραφικές συμφωνίες πυκνώνουν ανά την Ευρώπη.

Το «φάντομ των γκολ», όπως αποκαλείται στη Γερμανία ο Μακάι, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Ρότερνταμ, αφήνοντας την Μπάγερν Μονάχου στην οποία αγωνιζόταν από το 2003. Ο διεθνής Ολλανδός έχει να αγωνιστεί στην πατρίδα του δέκα χρόνια, αφότου άφησε τη Φίτεσε Αρνεμ για να πάει στην Ισπανία.

«Είχα πολλές καλές κι ενδιαφέρουσες προσφορές, αλλά αποφάσισα να επιστρέψω στην Ολλανδία. Τώρα προσβλέπω σε μια νέα πρόκληση στο Ρότερνταμ κι ελπίζω ότι θα βοηθήσω τη Φέγενορντ να ξαναγίνει αντάξια του ενδόξου παρελθόντος της», είπε ο 32χρονος επιθετικός χτες.

Ψώνια από Γαλλία

Το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων έχει κινήσει η νέα καλή φουρνιά Γάλλων ποδοσφαιριστών, που τείνουν να γίνουν περιζήτητοι μεταξύ των πλουσιότερων συλλόγων. Υστερα από τη μετακόμιση του Φρανκ Ριμπερί στην Μπάγερν, ο Ερίκ Αμπιντάλ θεωρείται βέβαιο πια ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο καλοβλέπει την περίπτωση του Φλοράν Μαλουντά για την ενίσχυση της Τσέλσι. Η Μπαρτσελόνα συμφώνησε να πληρώσει 14 εκατομμύρια ευρώ στη Λιόν για την αγορά του Αμπιντάλ και η συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ο 27χρονος διεθνής αριστερός μπακ έχει ήδη δηλώσει ότι θέλει να παίξει στο Καμπ Νου.

Στο Λονδίνο ο κ. Μουρίνιο κατέθεσε πρόταση ύψους 17 εκ. ευρώ για την αγορά του Μαλουντά, επίσης από τη Λιόν, αλλά η πρώτη απάντηση των Γάλλων ήταν αρνητική. Το ενδιαφέρον της για τον διεθνή μέσο αναμένεται να εκδηλώσει και η Λίβερπουλ.

Παραδοσιακοί αγοραστές Γάλλων παικτών ήταν εδώ και μια δεκαετία οι «Κανονιέρηδες», όμως φέτος η Αρσεναλ έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Ετσι ο Αρσέν Βενγκέρ ζήτησε από τον σύλλογο να δώσει 19,5 εκ. ευρώ για να αγοράσει τον Νιγηριανό Ομπαφέμι Μάρτινς από τη Νιουκάστλ, προορίζοντάς τον για αντικαταστάτη ενός ακόμη Γάλλου που μεταγράφηκε, του Τιερί Ανρί.

Στην Ισπανία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις κινήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία συζητά την πώληση του μεγάλου αστεριού της, Φερνάντο Τόρες, στη Λίβερπουλ, όμως οι φανατικοί φίλοι της διαδήλωσαν στους δρόμους ζητώντας την παραμονή του. Προς την Ατλέτικο πάντως φαίνεται να πηγαίνει ο διεθνής Ουρουγουανός στράικερ Ντιέγκο Φορλάν της Βιγιαρεάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή