Τι γραφει ο ξενος Τυπος

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE GUΑRDΙΑΝ

Μαγεία Καστίγιο

Η Βραζιλία ηττήθηκε από ένα δείγμα μαγικού ταλέντου την Τετάρτη, χάνοντας 2-0 από το Μεξικό στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της με τον Ντούνγκα στον πάγκο. Το γκολ του Νέρι Καστίγιο θα έκανε οποιονδήποτε Βραζιλιάνο περήφανο, ενώ άνοιξε τον δρόμο και για μια σπουδαία νίκη του Μεξικού στο Κόπα Αμέρικα. Η ομάδα του Ούγκο Σάντσες έφτασε στη Βενεζουέλα με τα πόδια βαριά ύστερα από την ήττα από τις Ηνωμένες Πολιτείες με 2-1 στον τελικό του Γκολντ Καπ την Κυριακή. Της έλειπαν ορισμένοι παίκτες – κλειδιά και υπήρχαν πληροφορίες για διαμάχες μέσα στην ομάδα. Ομως, σε αντίθεση με τις προβλέψεις, το Μεξικό προηγήθηκε με μια σπουδαία επίδειξη ικανότητας του Καστίγιο, που μόλις φέτος επέλεξε να αγωνιστεί με τη φανέλα της Εθνικής Μεξικού, ενώ τον διεκδικούσαν επίσης η Ουρουγουάη και η Ελλάδα.

ΜΑRCΑ

Καλά και κακά νέα

Ο Φάμπιο Καπέλο έφυγε από τη Ρεάλ και αυτό είναι ένα καλό νέο για τους φίλους των «μερένχες». Η εξέδρα στο Μπερναμπέου θα γλιτώσει από το φρικτό παιχνίδι της ομάδας της, από τις ήττες που γνώριζε από αντιπάλους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να κερδίσουν στη Μαδρίτη όπως η Ουέλβα και η Λεβάντε, και από τα προβλήματα με παίκτες όπως ο Ρονάλντο και ο Μπέκαμ. Ούτε ο τίτλος του πρωταθλήματος δεν έσωσε τον κ. Καπέλο. Ομως υπάρχουν και άσχημα νέα: Ο Ιταλός κατάφερε να ανυψώσει το ηθικό της ομάδας από τα πολύ χαμηλά όπου βρισκόταν. Μετέδωσε στους παίκτες του τη σημασία της φανέλας της Ρεάλ και επανέφερε την περηφάνια στις τάξεις της ομάδας. Ολα αυτά έλειπαν στην περίοδο που η Ρεάλ ήταν ο λεγόμενος «γαλαξίας αστεριών». Μένει να δούμε αν ο διάδοχός του διατηρήσει το πνεύμα αυτό στους παίκτες.

LΑ GAZZETTA DELLO SΡΟRΤ

Επιστροφή Σουμάχερ

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίχαελ Σουμάχερ, επέστρεψε την Τετάρτη σε πίστα για πρώτη φορά αφότου είπε αντίο στο άθλημα, πριν από εννέα μήνες. Εμφανίστηκε στην πίστα του Φιοράνο στη γιορτή για τα εξηκοστά γενέθλια της Φεράρι και έτρεξε με μια F.2004. «Στα 50 χρόνια της Φεράρι εγώ ήμουν ακόμη πιλότος και αναγκαστικά ήμουν τελείως συγκεντρωμένος στους αγώνες. Τώρα είναι διαφορετικά, δεν χρειάζεται να σκεφτώ το επόμενο γκραν πρι και μπορώ να απολαύσω αυτή την όμορφη στιγμή της Φεράρι», δήλωσε ο Γερμανός θρύλος του κόκπιτ. Το «παρών» έδωσαν και άλλες μεγάλες μορφές της Σκουντερία, οι Νίκι Λάουντα, Ρενέ Αρνού, Ζαν Αλεζί, Γκέρχαρντ Μπέργκερ κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή