Πισω απο τις Καμερες

6' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ελπίδες στον Δήμο

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση με τον στίβο. Δεν εννοούμε το αγωνιστικό σκέλος, αφού από αυτό τα μηνύματα είναι θετικά. Αναφερόμαστε στο θέμα των εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας. Το στάδιο του «Καραϊσκάκη» χάθηκε (και με ευθύνη του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος ενέδωσε στις πιέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και πίστεψε τις υποσχέσεις ότι αυτό θα αντικατασταθεί, κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και τέσσερα χρόνια), τώρα κινδυνεύει να χαθεί και αυτό του Πανιώνιου, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ και του ερασιτεχνικού συλλόγου, Κώστας Τσακίρης (φωτο) θέλει να το μετατρέψει σε αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο. Τα «καλά» του «Καραϊσκάκη», δηλαδή.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το πλήγμα για τον στίβο θα είναι μεγάλο. Πολλά μικρά παιδιά θα σταματήσουν την ενασχόλησή τους με αυτόν, αφού θα είναι πολύ δύσκολο να «τρέχουν» σε άλλες περιοχές για να προπονηθούν. Συνέβη με το «Καραϊσκάκη». Θα γίνει και με τον Πανιώνιο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Κώστας Τσακίρης θα συνδέσει το όνομά του με «μαύρες ημέρες» στην ιστορία του ιστορικού συλλόγου. Είναι εμφανές ότι έμεινε πρόεδρος στον ερασιτεχνικό, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρει, για να μπορέσει να περάσει χωρίς αντιδράσεις τις επιθυμίες του για το γήπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το γήπεδο – στάδιο ανήκει στον ερασιτεχνικό σύλλογο. Μόνο αν διαλυθεί πηγαίνει στη δικαιοδοσία του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ο τελευταίος είναι εκείνος, που μπορεί να εμποδίσει τον κ. Τσακίρη να υλοποιήσει τα καταστροφικά σχέδιά του.Ν. Α. Κων.

Μπορεί να καλύπτει τις απώλειες ο ΠΑΟ

Η φυγή του Σισκάουσκας, σίγουρα, αποτελεί απώλεια για τον Παναθηναϊκό. Ομως, και ο Σπανούλης απώλεια ήταν, όπως και οι Λάκοβιτς, Μποντίρογκα και άλλοι του παρελθόντος, οι οποίοι δεν στοίχισαν στο «τριφύλλι». Ο Ομπράντοβιτς και η εξαιρετική συνεργασία του με τους αδελφούς Γιαννακόπουλους αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση. Μην ξεχνάμε πως φέτος ο ΠΑΟ πέτυχε το «τρεμπλ», καλύπτοντας το κενό των προαναφερθέντων Σπανούλη και Λάκοβιτς, αλλά και τη «μαύρη τρύπα» των Ντελκ, Γιαβτόκας. ΠΑΠ.

Μάνατζερ «περιβόλι»

Περίπτωση αυτός ο Ντίμτρι Σελούκ, ποτέ δεν πλήττεις όταν αποφασίσει να μιλήσει. «Στον Ολυμπιακό ήταν καλά, αλλά έπρεπε να αποχωρήσει για τον ίδιο λόγο με τον Ριβάλντο. Δεν πήρε αυτά που του υποσχέθηκαν» είπε για τον Γιάγια Τουρέ μιλώντας στην ισπανική Sport, χωρίς να διευκρινίζει τι ακριβώς ήταν αυτό που του υποσχέθηκε ο Ολυμπιακός και δεν το τήρησε. Η αλήθεια μάλλον βρίσκεται στην επόμενη φράση του: «Η Μονακό ήταν πολύ ικανοποιημένη και δεν ήθελε να τον πουλήσει στην Μπαρτσελόνα, αλλά εγώ κατέχω το 50% των δικαιωμάτων του και την υποχρέωσα να το κάνει. Η Μπαρτσελόνα είναι η Μπαρτσελόνα και πίεσα για να γίνει η μεταγραφή. Ηταν μια ευκαιρία που δεν έπρεπε να χαθεί».

Ο,τι πληρώνεις παίρνεις

Το πώς ακριβώς πίεσε ο Σελούκ τη Μονακό, δεν μας το λέει. Αν όμως θυμηθούμε τα… καψόνια που έκανε ο Τουρέ στον Ολυμπιακό τους τελευταίους μήνες πριν πάρει τη μεταγραφή του, εύκολα μπορεί να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι ο Ουκρανός μάνατζερ είχε από μόνος του χαράξει δρόμο και πίεζε με τον τρόπο του για να τον ανοίξει. Αν ο Σέλουκ δεν είχε το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, σαφώς και θα ήταν πολύ πιο μαζεμένος. Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι αυτό το ιδιότυπο καθεστώς συνιδιοκτησίας ορισμένων ποδοσφαιριστών, είναι δίκοπο μαχαίρι. Καλύτερα να πληρώνεις κάτι παραπάνω και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, παρά να έχεις συνεχώς στα πόδια σου τον κάθε μορφής «συνεταίρο». Οπως λέει και ο λαός, μόνος σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα! Χρ. Κ.

Τους χτύπησε η ζέστη

Δεν πρόλαβε να πει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ότι ο Παναθηναϊκός ψάχνει για ονόματα, παίκτες δηλαδή που να κάνουν τη διαφορά, και αμέσως έσκασε η… μπόμπα: ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει τον Εμερσον της… Ρεάλ. Το περίεργο είναι ότι η είδηση γράφτηκε αφού ο καύσωνας είχε περάσει. Μια – δυο μέρες νωρίτερα, θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένη…Χρ. Κ.

Ακόμα και με… τρένο

Τη γνωστή υπερπαραγωγή «Το τρένο της μεγάλης φυγής» παρακολουθούμε, αλλά σε επεισόδια, τους τελευταίους μήνες στην ΑΕΚ. Μόνο που στη θέση του πρωταγωνιστή, αντί για τον Γιον Βόιτ, είναι ο Στέφανο Σορεντίνο και αντί για δραματική περιπέτεια, είναι κωμωδία. Και αυτό γιατί ο Ιταλός τερματοφύλακας τη μία βγαίνει και καλεί την Τορίνο, δηλώνοντας, μάλιστα, πίστη σε αυτήν και δύο μέρες αργότερα τη Λάτσιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φερέρ είναι δυσαρεστημένος από τη στάση του, αλλά από την άλλη πλευρά, ο Νικολαΐδης δεν φέρεται διατεθειμένος να τον παραχωρήσει για ένα κομμάτι ψωμί. Αξιώνει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Οι κινήσεις αυτές δείχνουν την απελπισία του «Σόρε» και τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Και γι’ αυτόν το λόγο, εάν ερχόταν πρόταση, θα πήγαινε στην Ιταλία ακόμη και με… τρένο. Δ. Λουκ.

Τους έκαψε ο καύσωνας

Περίπου 3.500 χιλιάδες αθλητές και συνοδοί βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Ρόδο με αφορμή τους αγώνες νησιών (island games). Ωστόσο, εάν εξαιρέσεις τις ώρες των προπονήσεων, λίγοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν στην αγορά και στους δρόμους της πόλης. Ο λόγος είναι η αφόρητη ζέστη που επικρατεί, καθώς οι άνθρωποι είναι από βόρειες χώρες και δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Μάλιστα, η αποστολή ενός νησιού της Γροιλανδίας, με την οποία διαμένουμε στο ίδιο ξενοδοχείο, σπανίως βγαίνει ακόμη και από το δωμάτιο! Δ. Λουκ.

Σαν στο σπίτι τους

«Είστε στο σπίτι σας»! Μ’ αυτό το σύνθημα, η πόλη της Γρανάδας που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας και στον οποίο μετέχει η εθνική ομάδα, θα υποδεχτεί τις ξένες αποστολές για την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που παρευρέθη στην παρουσίαση της ισπανικής πόλης, αποκάλυψε ότι το 2002 σε μια φιλική κουβέντα με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λιουίς, και μεταξύ ζαμπόν (ισπανιστί χαμόν) και κάποιων ποτών, είχε γίνει η πρώτη πρόταση για να αναλάβει η Ισπανία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2007. Και επειδή το χαμόν ήταν εξαιρετικής ποιότητας, η διοργάνωση ανατέθηκε στην Ισπανία που θα είναι οικοδέσποινα με τον τίτλο και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2006. Γ. Β.

«Ναι» στη FIBA Εurope

Απόλυτη στήριξη στη FIBA Europe και σκληρή κριτική στους συμπατριώτες του Εδουάρδο Πορτέλα και Τζόρντι Μπερτομέου, άσκησε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λιουίς Σάινθ. «Ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική προβολή τους και δεν εργάζονται για την πρόοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτοί προχωρούν σε νέα διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δεν τηρούν τη συμφωνία που έχει υπογραφτεί το 2004» είπε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας και παραπλεύρως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν χρειάστηκε καν να συμπληρώσει κάτι για τις σχέσεις της FIBA Europe με την ισπανογενή ULEB. Γ. Β.

Επεσε γυναικείο οχυρό

Εκτός από τα… ανδρικά οχυρά υπάρχουν και τα γυναικεία. Ενα τέτοιο καταρρίφθηκε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, όπου υπάρχει άνδρας κριτής, ο Μαρκ Μπούνρτι. Οι οικογένεια του Ελβετού έχει παράδοση στον… ρυθμό καθώς στη δεκαετία του 1980 ο πατέρας του κριτή ήταν ο μοναδικός άνδρας προπονητής στη ρυθμική. Σπυρ. Σπαν.

Περιμένει στήριξη

Η προσπάθεια του Γρηγόρη Γεωργάτου να αναγεννήσει την ομάδα της Παναχαϊκής θα βασιστεί κατά πολύ στις ισχυρές γνωριμίες του πρώην άσου του Ολυμπιακού στον χώρο του ποδοσφαίρου. Κάτι που σημαίνει ότι ο Γεωργάτος αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα των μεγάλων ομάδων προκειμένου να τον τροφοδοτήσουν με νεαρούς παίκτες. Αλλωστε, ο «Γκέο» διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους Κόκκαλη, Νικολαΐδη και Βαρδινογιάννη, από τους οποίους και περιμένει να τον στηρίξουν στο τολμηρό εγχείρημα που έχει αναλάβει. Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή