Υπερθέαμα τη Δευτέρα στα «Τσικλητήρεια»

Υπερθέαμα τη Δευτέρα στα «Τσικλητήρεια»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ετήσιο υπερθέαμα του στίβου, το μίτινγκ «Τσικλητήρεια», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα (18.30) στο ΟΑΚΑ όσοι αποφασίσουν να πάνε εκεί. Θα δούν τους κορυφαίους Ελληνες (την ολυμπιονίκη των 400 μ. με εμπόδια Φανή Χαλκιά, τη 2η ολυμπιονίκη στο τριπλούν Πηγή Δεβετζή, τον πρωταθλητή Ευρώπης στα 400 μ. εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη), πολλούς από τους άλλους πρωταγωνιστές του ελληνικού στίβου, αλλά και αρκετά από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Θα δουν, ας πούμε, στο τριπλούν την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2001 και του 2003, 3η ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι, Ρωσίδα, Τατιάνα Λεμπέντεβα, την Τζαμαϊκανή Τρίσια Σμιθ, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2005, τη Ρωσίδα Ανα Πιάτιχ, 3η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005, και την κουβανικής καταγωγής, εκπρόσωπο του Σουδάν, Γιαμίλε Αλντάμα, 2η στο πρωτάθλημα κόσμου το 1999 και 4η το 2005. Η Χαλκιά θ’ αντιμετωπίσει την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ με 52.34, Ρωσίδα, Γιούλια Πετσόνκινα – Νόσοβα, παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2005, τη συμπατριώτισσά της Γιεβγκένια Ισάκοβα, πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι, και την Αυστραλή Ζάνα Πίτμαν-Ρόουλινσον, πρωταθλήτρια κόσμου το 2003. Ο Ιακωβάκης θα συναγωνισθεί τον ολυμπιονίκη του 2004 και πρωταθλητή κόσμου το 2001 και 2003, Φέλιξ Σάντσες από τη Δομινικανή Δημοκρατία και τους σπουδαίους Αμερικανούς Μπερσόν Τζάκσον και Τζέιμς Κάρτερ.

Σε όλα τ’ αγωνίσματα θα πάρουν μέρος μεγάλοι αθλητές, με μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε τον δις «χρυσό» ολυμπιονίκη της δισκοβολίας, Λιθουανό, Βιργκίλιους Αλέκνα, τον «χρυσό» ολυμπιονίκη στην Αθήνα στο επί κοντώ, Αμερικανό, Τιμ Μακ (6,01), που θα συναγωνισθεί άλλους δύο άλτες με ρεκόρ 6 μ., και την κατόχο του παγκοσμίου ρεκόρ (71,70 μ.) και «χρυσή» ολυμπιονίκη του 2004 στον ακοντισμό, Κουβανή, Οσλέιντις Μενέντες.

Τ’ αγωνίσματα του μίτινγκ είναι: Ακοντισμός Γ, επί κοντώ Α, τριπλούν Γ, 110 μ. εμπόδια Α, 100 μ. Α, Γ, ύψος Α, 400 μ. εμπόδια Γ, Α, 800 μ. Γ, Α, δίισκοβολία Α, μήκος Α, 1.500 μ. Γ, Α, 200 μ. Γ, 3.000 μ. στιπλ Γ, Α. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή