ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ «πάτησε» πόδι» στο… άβατο της ΕΠΟ. Από την εφετινή περίοδο θα έχει, πλέον, εκπρόσωπό της στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Γεγονός που θα της επιτρέπει, να ακούγεται η φωνή της και να έχει λόγο έστω κι αν δεν θα… περνάει, στον ζωτικό αυτόν χώρο.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ «κυρίων» επιτεύχθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε το νέο προεδρείο της Λίγκας με τον κ. Γκαγκάτση. Μία συμφωνία που δείχνει πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «έβαλε νερό στο κρασί της» και επιτέλους κατάλαβε, πως θα πρέπει σιγά σιγά να εκχωρεί κάποιες από τις δικαιοδοσίες της σ’ αυτούς που ασχολούνται αποκλειστικά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΟΤΙ δεν μπορεί άλλος να βάζει τα χρήματά του στη δουλειά του -όσα κι αν είναι αυτά- και άλλος να αποφασίζει σε θέματα που μπορούν να επηρεάζουν την πορεία της επιχείρησής του. Και οι διαιτητές πολλές φορές με τις αποφάσεις τους, έστω άθελά τους, «ζημίωσαν» κάποιες ΠΑΕ εις βάρος άλλων.

ΦΥΣΙΚΑ, δεν αρκεί μόνο ένας εκπρόσωπος στην ΚΕΔ, για να μπορέσει να ελέγξει τα τεκταινόμενα στον ευαίσθητο χώρο της διαιτησίας. Θα χρειαστεί σταδιακή εκχώρηση από την ΕΠΟ προς τη διοργανώτρια αρχή κι άλλων δικαιωμάτων, έως ότου να φτάσουμε στο σημείο να αξιολογεί αυτή και να ορίζει η ίδια τους διαιτητές των αγώνων. Ετσι δεν θα υπάρχει το άλλοθι, πως οι διάφορες «ομάδες» μπορούν και επηρεάζουν τους άρχοντες των αγώνων.

ΠΑΝΤΩΣ, ασχέτως κατά πόσο θα μπορέσει ένας… κούκος να φέρει την άνοιξη στη διαιτησία, από αυτό το γεγονός και μόνο συμπεραίνουμε πως οι ηγεσίες του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου άρχισαν μία συνεργασία που αν αποδειχθεί εποικοδομητική, θα προσφέρει πολλά.

ΒΕΒΑΙΩΣ όλοι γνωρίζουμε πως στη χώρα μας, όταν κάποιος έχει μία… καρέκλα προσπαθεί να την κρατήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Και κάτι τέτοιο αναμένεται να επιχειρηθεί από τους παράγοντες της διαιτησίας, που δεν θα θελήσουν με κανένα τρόπο να απολέσουν τα κεκτημένα τους.

ΑΛΛΑ και οι άνθρωποι της Σούπερ Λίγκα πρέπει να πείσουν τους φιλάθλους πως δεν θέλουν απλά, να… αλλάξουν τα ρούχα του Μανωλιού, και να του τα φορέσουν αλλιώς, αλλά να του βάλουν καινούργια. Τέτοια που να του επιτρέπουν να κυκλοφορεί με αξιοπρέπεια και όχι να χλευάζεται απ’ όλους. Και για να συμβεί αυτό, βασικό είναι, αυτά τα… ρούχα να μην είναι ενός συγκεκριμένου χρώματος.

ΔΙΟΤΙ αν μέρος της διαιτησίας περάσει στη Σούπερ Λίγκα με απώτερο σκοπό, ο τυχόν επηρεασμός των διαιτητών να γίνεται αυτή τη φορά, από άλλους εις βάρος άλλων, τότε ουσιαστικά τίποτα δεν θα έχει αλλάξει

ΣΙΓΟΥΡΑ θα χρειαστούν πολύς δρόμος ακόμα και σκληρές διαπραγματεύσεις με την ΕΠΟ, ώστε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει και επαγγελματική διαιτησία. Αν τελικά γίνει αυτό, τότε θα ξέρουν οι διαιτητές πως θα ελέγχονται από τα αφεντικά των ομάδων για τα σφυρίγματά τους και όχι από τους παρατηρητές, που πολλές φορές η βαθμολογία τους προκαλούσε την κοινή γνώμη. Ετσι θα γνωρίζουν πως θα πληρώνουν ακριβά τα λάθη τους, πράγμα που θα τους κάνει πολύ πιο προσεκτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή