Η ΑΕΚ, η Πολιτεία και ο κ. Δρόσος

Η ΑΕΚ, η Πολιτεία και ο κ. Δρόσος

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΛΑΞΕ λοιπόν χέρια η μπασκετική ΑΕΚ. Ο κ. Δημήτρης Δρόσος, έως την Παρασκευή ο «ισχυρός άνδρας» του Σπόρτιγκ, ανέλαβε τις τύχες του «Δικεφάλου». Μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της χώρας μας, η οποία τα τελευταία χρόνια βάδιζε από το κακό στο χειρότερο, με αποκορύφωμα την εφετινή περίοδο, κατά την οποία σώθηκε από τον υποβιβασμό λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος.

ΔΕΝ αμφισβητούμε ούτε τις προθέσεις ούτε πως δεν έχει τις δυνατότητες -οικονομικές και διοικητικές- να οδηγήσει την ΑΕΚ στην ανάκαμψη. Και ότι πήρε κοντά του τον Αγγελο Κορωνιό και του ανέθεσε το τιμόνι δείχνει πως αυτή είναι η πρόθεσή του.

ΕΚΕΙΝΟ που μας προβληματίζει είναι πως για άλλη μία φορά, σε μία αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε μία ομάδα -δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ΠΑΕ ή ΚΑΕ- η Πολιτεία μένει αμέτοχη, παρά τις εξαγγελίες της. Οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί, αν υπάρχουν, δεν κάνουν το παραμικρό για να διαπιστώσουν ποιος είναι, γιατί παίρνει και πώς την ΑΕΚ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο κ. Δρόσος. Επαναλαμβάνουμε, όχι γιατί έχουμε κάτι για τον νέο ιδιοκτήτη, αλλά διότι επιτέλους είναι απαραίτητο σ’ αυτή τη χώρα να εφαρμόζονται οι νόμοι για όλους.

ΠΡΕΠΕΙ να το ξαναπούμε για να το καταλάβουν όλοι. Οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες δεν παράγουν αντικείμενα, αλλά αποτελούν τον μεγαλύτερο χώρο όπου γαλουχούνται συνειδήσεις νέων ανθρώπων, οι οποίοι γίνονται ινδάλματα και πρότυπα για τη νεολαία. Και γι’ αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τις τύχες τους να είναι υπεράνω πάσης υποψίας.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ μας στον κ. Δρόσο γίνεται και με την αφορμή της παρουσίας για ένα… δεκαπενθήμερο στα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής του κ. Φοίβου Μορίδη, που παρουσιάστηκε σαν «σωτήρας». Οπως τόσοι που κατά καιρούς εμφανίστηκαν για να σώσουν ομάδες από την καταστροφή. Τις οποίες όχι μόνο δεν τις έσωσαν, αλλά τις έσπρωξαν ακόμα περισσότερο προς τον γκρεμό. Αν για τις περιπτώσεις αυτές είχε προνοήσει το κράτος να ερευνήσει το «ποιος είναι ποιος» πολλά θα είχαν αποφευχθεί.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ του κ. Δρόσου με τον Αλιμο και τον Σπόρτιγκ αποτελούν ένα «εχέγγυο» πως θα μπορέσει να οδηγήσει την ΑΕΚ σε δρόμους επιτυχιών, αν και τα μεγέθη δεν είναι ανάλογα. Ομως ο «Δικέφαλος» έχει τη δυναμική, ώστε με επένδυση και σωστή καθοδήγηση να επανέλθει στις ισχυρές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ. Κάτι που θα είναι και προς όφελος του αθλήματος.

ΔΙΟΤΙ σε κανένα φίλαθλο δεν αρέσει να παρακολουθεί ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα ξέρει εκ των προτέρων τις δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στους τελικούς. Και είναι σίγουρο πως μία ΑΕΚ με οικονομικά ισχυρή διοίκηση μπορεί να μπει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σφήνα στους «αιωνίους». Οπότε μαζί με τον Αρη και τον Πανιώνιο θα υπάρξουν πέντε ομάδες με μπασκετική ιστορία να δώσουν μία διαφορετική εικόνα στο πρωτάθλημα. Επομένως «καλωσορίζουμε» τον κ. Δρόσο στην ηγεσία της ΑΕΚ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή