«Μιχάλη έλα στην ΑΕΚ»

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είσοδος του επιχειρηματία Δημήτρη Δρόσου στον «θαυμαστό κόσμο» της Α1 κατηγορίας, με την αγορά της ΚΑΕ ΑΕΚ από τον Γιάννη Φιλίππου, αφυπνίζει μια παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού μπάσκετ και οι πρώτες κινήσεις του νέου «αφεντικού» της «Ενωσης» προκαλούν, τουλάχιστον, ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας. Ο Δημήτρης Δρόσος που έκανε το «αγροτικό» του στο μπάσκετ, όταν είχε αναλάβει τις τύχες του Αλίμου και από πέρυσι του Σπόρτινγκ, ο οποίος επέστρεψε στην Α1 κατηγορία, ως πρωταθλητής της Α2, προσπαθεί να… συναρμολογήσει τα «κομμάτια» των παλαιότερων ομάδων της ΑΕΚ. Η αρχή έγινε με τον Μιχάλη Κακιούζη, στον οποίο ο Δρόσος συναντήθηκε χθες και συζήτησε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ΑΕΚ, προκειμένου να ηγηθεί της αγωνιστικής ανασύνταξης που θα επιχειρηθεί από τον νέο ιδιοκτήτη. Ο Κακιούζης, όμως, είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, όχι για τις οικονομικές δυνατότητες του Δημήτρη Δρόσου, αλλά για τα συνολικά σχέδια που έχει η νέα διοίκηση της ΑΕΚ, καθώς στον προϋπολογισμό της επόμενης περιόδου θα συμπεριληφθούν και η σταδιακή αποπληρωμή των χρεών που θα αναλάβει από τη θητεία του Φιλίππου. Παράλληλα, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Μπαρτσελόνα για την ανανέωση του συμβολαίου του, έχει δεχτεί πρόταση από τη Βαλένθια του Φώτη Κατσικάρη και δεν έχει πειστεί ότι έχουν ωριμάσει οι προδιαγραφές επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρά τη δεδομένη αγάπη του στην ΑΕΚ.

– Πρωταθλητής και στα εισιτήρια της περσινής περιόδου στην Α1 κατηγορία, ήταν ο Παναθηναϊκός και τον ακολούθησε ο Ολυμπιακός. Συνολικά τους αγώνες πρωταθλήματος παρακολούθησαν 299.442 φίλαθλοι, 9.702 περισσότεροι απ’ ό,τι πέρυσι. Στα πλει οφ «κόπηκαν 104.082 εισιτήρια που είναι τα περισσότερα, την τελευταία 7ετία. Τους αγώνες του Παναθηναϊκού παρακολούθησαν 77.640 θεατές και οι περισσότεροι ήταν στους αγώνες των πλέι οφ (47.020), ενώ ο Ολυμπιακός «έκοψε» 53.853 εισιτήρια. Στην Τρίτη θέση βρέθηκε ο Αρης με 49.467 εισιτήρια και στην πέμπτη, ο Απόλλων Πατρών, παρά τον υποβιβασμό του με 25.558 εισιτήρια, μόνο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ενώ σε τρία παιχνίδια, η ομάδα της Πάτρας δεν είχε θεωρήσει εισιτήρια. Αρνητικό ρεκόρ έκανε η ΑΕΚ με 4.000 εισιτήρια, ενώ τέταρτος ήταν ο ΠΑΟΚ, με 26.492.

– Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων της επόμενης Ευρωλίγκα, είναι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος που υπέγραψε προσύμφωνο με τη «βασίλισσα» της Ευρώπης. Ο διεθνής σέντερ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Μαδριλένους και θα έχει ετήσιες αποδοχές, δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ απέρριψε καλύτερες προτάσεις από τον Ολυμπιακό και την πρώην ομάδα του, Ντιναμό Μόσχας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή