Ετοιμη να φωνάξει ξανά «παρών» είναι η ΑΕΚ

Ετοιμη να φωνάξει ξανά «παρών» είναι η ΑΕΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαίρι του 1995 και η ΑΕΚ βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της. Καταχρεωμένη και μετριότατη αγωνιστικά βολοδέρνει ως κομπάρσος στα παρκέ της Α1 μη μπορώντας να ακολουθήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Κάπου εκεί όμως οι ισορροπίες άρχισαν να αλλάζουν. Ο Γιάννης Φιλίππου ύστερα από παρότρυνση του φίλου του και συνεργάτη Γιάννη Γρανίτσα, αποφασίζει να αναλάβει τη διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ με σκοπό να την επανατοποθετήσει στην ελίτ του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν τα κατάφερε κι άσχημα, καθώς με 1 Κύπελλο Σαπόρτα, 2 Κύπελλα Ελλάδος, 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος (μετά από 32 χρόνια), μία συμμετοχή σε τελικό της Ευρωλίγκας και συνεχή παρουσία στα εγχώρια φάιναλ-φορ η ΑΕΚ έβαλε ξανά το όνομα της στους «μεγάλους» του αθλήματος.

Καλοκαίρι του 2007 και οι θύμησες του παρελθόντος επιστρέφουν για την Ενωση, η οποία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Αυτό του Δημήτρη Δρόσου. Ο 41χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής με πλούσια επιχειρηματική δράση, πλέον, ανέλαβε να βγάλει από το αδιέξοδο την ΑΕΚ. Τελικά, μετά από περιπετειώδεις διαπραγματεύσεις ο Δρόσος ανέλαβε τις τύχες της ΚΑΕ και μαζί τα όνειρα όλων των Ενωσιτών. Οι «κιτρινόμαυροι» τη νέα χρονιά φαντάζουν ανταγωνιστικοί. Οι Παπανικολάου, Μπάρλος, Κυρίτσης, Λι και Χαρίσης αποτελούν εγγύηση για μία αξιοπρεπή πορεία στην Α1, στην οποία ο «Δικέφαλος» εξασφάλισε με πολύ κόπο την παραμονή του.

Το όνομα του Δημήτρη Δρόσου ακούστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια στα μπασκετικά δρώμενα όταν ανέλαβε χορηγός στον Αλιμο και στη συνέχεια προεδρικά καθήκοντα, όπως και λίγο αργότερα στον Σπόρτιγκ. Πέραν της ενασχόλησής του με το στοίχημα (εταιρεία ανάλυσης ποδοσφαιρικών αγώνων), διατηρεί ξενοδοχειακά συγκροτήματα στις Μαλδίβες και στη Μύκονο. Η αρχή δείχνει εξαιρετικά αισιόδοξη (όπως και πριν από δώδεκα χρόνια) και αυτό που απομένει να δούμε, είναι αν και το τέλος αυτού του κεφαλαίου για την ΑΕΚ θα είναι το ίδιο με του προηγούμενου…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή