Η Εθνική Νέων ας είναι το ξεκίνημα…

Η Εθνική Νέων ας είναι το ξεκίνημα…

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εβδομΑδα που πέρασε θα μείνει στη μνήμη μας για την Εθνική Νέων του ποδοσφαίρου μας. Για την ομάδα, που απέδειξε, για πολλοστή φορά, πως εδώ σε τούτη την χώρα, όχι μόνο δεν λείπουν τα ταλέντα στον αθλητισμό, αλλά… περισσεύουν κιόλας. Απλά, όπως σε όλους τους τομείς, αντί να τους δίνουμε τις ευκαιρίες και να τα αξιοποιούμε, τα αφήνουμε να χάνονται μέσα στην ανευθυνότητα, την ανοργανωσιά και την ξενομανία που μας διακρίνει.

Και μόνο αν σκεφτούμε πως τα αμούστακα αυτά παιδάκια, του Νίκου Νιόπλια, δεν βρέθηκαν μέσα από ένα πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων, των ομάδων. Αλλά απλά κάποιοι τα είδαν να αγωνίζονται, τα πρότειναν και βρέθηκαν στην Εθνική. Επομένως μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα: Πως αν με τόσο απλό τρόπο, δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα, που έφτασε στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τι θα μπορούσε να συμβεί, αν η όλη διαδικασία ξεκινούσε από τους συλλόγους, με επαγγελματική οργάνωση, όπως στις υπόλοιπες ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένες χώρες.

Κι αν μια τέτοια οργάνωση, είναι… όνειρο απατηλό για τις ομάδες μας, είναι πολύ εύκολο και πολύ πιο οικονομικό να αξιοποιήσουν αυτά τα παιδιά. Οχι μόνο όσα βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στα γήπεδα της Αυστρίας, αλλά όλα που υπάρχουν αγωνίζονται στις εφηβικές ομάδες τους ή σ’ αυτές των μικρότερων κατηγοριών. Και η αξιοποίησή τους θα γίνει, αν τολμήσουν οι προπονητές, απελευθερωμένοι από την πίεση της κατάκτησης τίτλων, να τους δώσουν τις κατάλληλες ευκαιρίες.

Ευκαιριεσ πραγματικές και όχι του τύπου παίξε στα δέκα τελευταία λεπτά, σ’ έναν αγώνα αδιάφορο για το Κύπελλο και όταν το αποτέλεσμα θα έχει κριθεί. Ευκαιρίες, όπως αυτές που έδωσαν ο Μουνιόθ στον Νίνη και ο Φερέρ στον Παπασταθόπουλο. Και επιπλέον δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι νέοι παίκτες, αν αυτοί ρίχνονται σε μία ενδεκάδα, μαζί με άλλους πέντε έξι αναπληρωματικούς. Τότε όλη η ομάδα φυσικό είναι να… παραπαίει και μαζί μ’ αυτήν να παραμείνουν στην αφάνεια και τα όποια ταλέντα.

Ενασ, δύο νεαροί για κάθε περίοδο, σε κάθε ομάδα, είναι υπεραρκετοί για να αναδείξει η Ελλάδα τα ταλέντα της. Για να βγουν παίκτες που θα πλαισιώσουν στο μέλλον την Εθνική ομάδα. Αρκεί να μην παραμείνουν στο περιθώριο, για να παίζουν όλοι αυτοί που έρχονται από τα… πανέρια της νότιας Αμερικής ή από τα αζήτητα της Ευρώπης.

Ναι, μεταξύ αυτών υπάρχουν οι καλοί παίκτες, που όχι μόνο είναι απαραίτητοι για την ενίσχυση των ομάδων, αλλά επιπλέον θα βοηθήσουν και τους δικούς μας νέους. Αυτοί και καλοδεχούμενοι είναι και αξίζουν τα λεφτά τους. Οχι όμως να δούμε στον πάγκο κάποια από τα παιδιά αυτής της Εθνικής νέων, μόνο και μόνο επειδή ένας ξένος, αμφιβόλου αξίας, αγοράστηκε ακριβά -επειδή κάποιοι έπρεπε να βγάλουν το… χαρτζιλίκι τους- και αξίζει δεν αξίζει πρέπει να αγωνίζεται βασικός για να δικαιολογηθεί η μεταγραφή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή