Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη διοργάνωση

Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στη διοργάνωση

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτυχία μιας ομάδας είναι πάντα συλλογική υπόθεση και την υπογράφουν όλοι οι συντελεστές της, ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί. Παρ’ όλα αυτά, στον αθλητισμό ξεχωρίζουν τα πρόσωπα και στην πορεία αποδεικνύεται ότι μερικοί παίκτες είναι πιο… ίσοι από τους ίσους, αναλαμβάνοντας ρόλο πρωταγωνιστή και τις πιο επικίνδυνες αποστολές. Στην επιτυχία της εθνικής μας ομάδας των Νέων, αναμφίβολα υπήρξαν παίκτες που ξεχώρισαν, συγκεντρώνοντας το γενικότερο ενδιαφέρον των ΜΜΕ, των σκάουτερ μεγάλων ξένων ομάδων και των μάνατζερ, που πάντα ψάχνουν να βρουν σ’ αυτές τις ηλικίες ακατέργαστα διαμάντια για να τα λανσάρουν στην αγορά μόλις έλθει η ώρα τους να λάμψουν στη βιτρίνα.

Τον πρώτο ρόλο σε μια ορχήστρα τον έχει πάντα ο μαέστρος και εν προκειμένω ο Νίκος Νιόπλιας. Η συμβολή του στην επιτυχία ήταν καθοριστική και ο ρόλος του δύσκολος, αν αναλογιστούμε ότι έπρεπε να φτιάξει μια ομάδα από παίκτες που δεν είναι σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους και είχαν από ελάχιστη έως μηδαμινή προβολή. Σε τέτοιο επίπεδο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις ποιοι παίκτες 18 και 19 χρόνων μπορούν να ξεχωρίσουν και να συγκροτήσεις μ’ αυτούς μια αξιόμαχη ομάδα. Ο Νιόπλιας διαχειρίστηκε πρόσωπα και καταστάσεις με εξαιρετική επιτυχία και δικαίωσε όλους όσοι είδαν στο πρόσωπό του έναν προικισμένο άνθρωπο του ποδοσφαίρου, που μπορεί να κάνει πολύ αξιόλογη καριέρα ως προπονητής.

Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι ο Σωτήρης Νίνης είναι ο παίκτης που έκλεψε καρδιές και εντυπώσεις. Και μόνο το τεράστιο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ φτάνει για να δείξει ότι τον περιμένει μια λαμπρή καριέρα, αρκεί να διαχειριστεί την επιτυχία του με ώριμο τρόπο. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος διαθέτει το χάρισμα του σκόρερ και αξιοποιεί κάθε ευκαιρία, χωρίς να εντυπωσιάζει με την τεχνική του, ενώ ξεχωριστή συμβολή είχε και ο Παπασταθόπουλος. Πολύ ώριμος για την ηλικία του, ήταν ένας πραγματικός αρχηγός μέσα και έξω από το γήπεδο. Αυτοί οι τρεις παίκτες ήταν η ραχοκοκαλιά της ομάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα παιδιά έμειναν σε δεύτερο ρόλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή