Ο Αντωνης, ο Παναγιώτης και η Μαρία προπονούνται στο Ολυμπιακό Κέντρο άρσης βαρών, στη Νίκαια. Ο Κώστας, ο Φόντας, η Φανή παλεύουν στο αντίστοιχο της πάλης στα Ανω Λιόσια. Στο «παβίλιον» του Π. Φαλήρου γυμνάζονται αρκετές ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, αλλά και, σε κάποιες αίθουσες, προπονούνται στο τάε κβον ντο ο Αλέξανδρος, ο Μιχάλης και άλλοι. Σφύζουν από αθλητική ζωή τα γήπεδα μπέιζ μπολ και σόφτμπολ του Ελληνικού, ενώ ο Χάρης προπονεί τους αθλητές και τις αθλήτριες της ξιφασκίας στην αίθουσα του ίδιου Ολυμπιακού συγκροτήματος.
Στα κλειστα γήπεδα στο Γαλάτσι και στου Γουδή γυμνάζονται εκατοντάδες αθλητές αθλοπαιδιών. Στο υπέροχο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ στην παραλία της Καλλιθέας διεξάγονται κάθε τόσο διεθνή και ελληνικά τουρνουά. Η καταπληκτική εγκατάσταση του κανό καγιάκ σλάλομ, στο Ελληνικό, προσελκύει σπουδαίους ξένους αθλητές, ενώ οι Ελληνες δεν τρέχουν, πλέον, στον Εύηνο ποταμό για αγώνες και προπονήσεις.
Η ζεστη στην Αθήνα έχει υποχωρήσει αισθητά. Αλλά οι παρενέργειές της, ως φαίνεται, εξακολουθούν να υπάρχουν. Ειδάλλως δεν θα γράφαμε όσα ήδη διαβάσατε. Ονειρα καλοκαιρινής νύχτας μπορεί να είναι αυτά όλα. Πάντως, αλήθεια δεν είναι.
Η περΙφημη «Ολυμπιακή Κληρονομιά» του ελληνικού αθλητισμού χάνεται από αυτόν ακριβώς ο οποίος θα την κληρονομούσε. Από τον ελληνικό αθλητισμό. Οι υποσχέσεις των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου.
Τα ολυμπιακα αθλητικά έργα αλλάζουν χρήση και δεν θα εξυπηρετούν την αθλητική νεολαία της χώρας. Από μία άποψη αυτό ήταν αναμενόμενο, αφ’ ης στιγμής επελέγη η κατασκευή σταθερών και ογκωδών γυμναστηρίων και δεν ακολουθήθηκε το παράδειγμα της Ατλάντα και του Σίδνεϊ, που τέλεσαν τους αγώνες πολλών αθλημάτων σε λυόμενα και «μιας χρήσης» κτίρια. Τα ολυμπιακά γυμναστήρια της Ελλάδος είναι δύσκολο να συντηρηθούν από μια ομοσπονδία. Επρεπε, συνεπώς, να βρεθούν λύσεις για την οικονομική αυτοτέλειά τους. Πιστεύουμε ότι για πολλά από αυτά, επελέγη η χειρότερη.
Προτιμησε η κυβέρνηση να δώσει τα περισσότερα από τα ολυμπιακά στάδια και γυμναστήρια σε ιδιώτες, αποβάλλοντας από αυτά τον αθλητισμό. Δεν δέχθηκε καν να συζητήσει με ομοσπονδίες, που είχαν υποβάλει προτάσεις, οι οποίες, κατά την άποψή τους, έδιναν βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της συντήρησης κάποιων γυμναστηρίων, με πολλαπλές χρήσεις. Αθλητικές και άλλες.
Χαρακτηριστικo τέτοιο παράδειγμα είναι το «Σπίτι της Αρσης Βαρών» στη Νίκαια, που θα παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Το Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας είχε κατασκευασθεί ειδικά για την άρση βαρών. Μάλιστα, οι διαδικασίες είχαν αρχίσει πριν από την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα και μετά έγιναν μετατροπές αναγκαίες για τους Ολυμπιακούς. Αγωνιστική αρένα, ξενώνες, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, σάουνες, όλα πάνε χαμένα για τον αθλητισμό.
ΟπωΣ πάμε, θα δούμε και το ΟΑΚΑ και το «Ειρήνης και Φιλίας» να παραδίδονται σε ιδιώτες για να φτιάξουν εμπορικά κέντρα, πισίνες αναψυχής και άλλα ανάλογα…