Από Μπρατισλάβα, Πεκίνο θέλει να πάει η εθνική πόλο

Από Μπρατισλάβα, Πεκίνο θέλει να πάει η εθνική πόλο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ξεμπερδεύει από τώρα με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου θα επιδιώξει η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που από αύριο θα μετάσχει στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης, το οποίο θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Η Ελλάς στην Α΄ φάση θα παίξει με τις Σλοβενία (αύριο), Μαυροβούνιο (Τρίτη), Ολλανδία (Τετάρτη) και Ιταλία (Πέμπτη). Στον άλλον όμιλο περιλαμβάνονται οι Ρουμανία, Γερμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Γαλλία και Σκόπια.

Ως και χθες δεν ήταν βέβαιο με πιο σύστημα θα διεξαχθούν οι αγώνες. Υπήρχαν δύο εκδοχές. Η μία λέει, ότι οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν απευθείας στους ημιτελικούς. Η άλλη, ότι μόνο η πρώτη προκρίνεται απευθείας στην τετράδα και ο 2ος και ο 3ος θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους χιαστί (Α2-Β3, Α3-Β2) για την είσοδο στους ημιτελικούς. Ελπίζεται ότι θα διευκρινιστεί σήμερα τι θα γίνει. Αυτά, δηλαδή, παραμονές της διοργάνωσης να μην έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος διεξαγωγής της, μπορεί να γίνουν μόνο στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης.

Μόνο όποια ομάδα καταλάβει την 1η θέση θα πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτές που θα καταταγούν από τις θέσεις 2η-6η, θα μετάσχουν στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα γίνει τον Μάρτιο του 2008 στην Οραντέα (Ρουμανία).

Η κλήρωση ήταν πολύ δύσκολη, όσον αφορά την Α΄ φάση. Αλλά, όπως σωστά επισημαίνει ο προπονητής, Σάντρο Καμπάνια, αφού πηγαίνει μόνο μία ομάδα στο Πεκίνο, για να προκριθούμε απ ευθείας για τους Ολυμπιακούς αγώνες, πρέπει να νικήσουμε ούτως ή άλλως και την Ιταλία και το Μαυροβούνιο. «Στόχος μας είναι η απευθείας πρόκριση. Αλλά το ελάχιστο είναι να είμαστε στις έξι πρώτες», μας είπε.

Οι παίκτες μας, πάντως, δεν πρέπει να έχουν άγχος στη Σλοβακία, αφού υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία. Εύκολα ή δύσκολα, πιστεύουμε, ότι η εθνική μας ομάδα, θα κατορθώσει να προκριθεί. Απλώς, καλό θα ήταν να τα κατάφερνε την προσεχή εβδομάδα, ώστε και το άγχος να φύγει και η προετοιμασία για το Πεκίνο να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή