Κλήρωση με αγκάθια…

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος που οδηγεί στους ομίλους του κυπέλλου UEFA είναι στρωμένος με… αγκάθια για τις ελληνικές ομάδες, καθώς οι αντίπαλοι με τους οποίους κληρώθηκαν χθες στον 1ο γύρο της διοργάνωσης είναι δύσκολοι, για να μην πούμε… ανυπέρβλητα εμπόδια. Καταρχήν, η ΑΕΚ θα παίξει με την αυστριακή Ζάλτσμπουργκ του Τραπατόνι (πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ), εφ όσον αποκλειστεί τη Δευτέρα από τη Σεβίλλη στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Αυστριακοί διαθέτουν ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Αρκεί να σας υπενθυμίσουμε ότι η Σαχτάρ του Νέρι Καστίγιο της έφραξε (με πολύ μεγάλη δυσκολία) το δρόμο προς τους ομίλους, καθώς η πρόκριση για τους Ουκρανούς κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Ζάλτσμπουργκ είναι μία ομάδα με πολλά χρήματα στα ταμεία της και ενισχύεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια με στόχο να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Αρτμέντια και οι άλλοι…

Θεωρητικώς την καλύτερη κλήρωση είχε ο Παναθηναϊκός, αφού βρίσκει στο δρόμο του τη σλοβακική, Αρτμέντια Μπρατισλάβας, που στην παρούσα φάση φάση δεν δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο Πανιώνιος είχε την καλύτερη δυνατή κλήρωση, καθώς απέφυγε μεγαθήρια και έπεσε πάνω σε μία παλιά του γνώριμη, τη γαλλική, Σοσό με την οποία έχει αναμετρηθεί κατά το παρελθόν (το 2004) στη φάση των ομίλων του κυπέλλου UΕFΑ.

Μπλάκμπερν, Σαραγόσα

Ατυχοι ήταν τόσο η Λάρισα, όσο και ο Αρης. Η μεν ομάδα του κάμπου θα παίξει με την αγγλική, Μπλάκμπερν (πρώτο παιχνίδι στο Αλκαζάρ), με τον Γιώργο Δώνη να τίθεται αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Ο δε Αρης θα αντιμετωπίσει τη Σαραγόσα. Το πρώτο ραντεβού με την ισχυρή ισπανική ομάδα θα διεξαχθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι αγώνες του πρώτου γύρου θα διεξαχθούν στις 20 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα προκύψουν οι 40 ομάδες που θα συνθέσουν τους ομίλους της διοργάνωσης. Στις 9 Οκτωβρίου θα γίνει η κλήρωση για τη φάση των ομίλων, στην οποία θα προκύψουν οκτώ όμιλοι των πέντε ομάδων ο καθένας. Προηγουμένως, οι 40 ομάδες θα έχουν χωριστεί σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας ανάλογα με τη θέση κάθε ομάδας στη βαθμολογία της UEFA (1-8 στο πρώτο γκρουπ, 9-16 στο δεύτερο κ.τλ.). Ομάδες από την ίδια χώρα δεν είναι δυνατό να βρεθούν στον ίδιο όμιλο, ενώ κάθε ομάδα θα δώσει τέσσερις αγώνες (έναν με κάθε αντίπαλο), δύο εντός έδρας και δύο εκτός. Στη φάση των «32» προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή