Ματεράτσι: Εκανα λάθος που έβρισα τον Ζιντάν

Ματεράτσι: Εκανα λάθος που έβρισα τον Ζιντάν

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επρεπε να περάσει περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι να παραδεχτεί τελικά το λάθος του ο Μάρκο Ματεράτσι, για την ύβρι που απηύθυνε στον Ζινεντίν Ζιντάν προξενώντας την αποβολή του Γάλλου στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Ιούλιο του 2006.

Επιτέλους ο Ιταλός αμυντικός ομολόγησε ότι ήταν σφάλμα του που απάντησε στον «Ζιζού» ότι αντί για τη φανέλα του θα προτιμούσε «την πόρνη την αδελφή του». Η αντίδραση του Ζιντάν με κεφαλιά στο στήθος του Ιταλού δεν έφερε μόνο την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Οράσιο Ελισόντο δέκα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης αλλά και την απογοήτευση στους Γάλλους που τελικά ηττήθηκαν στα πέναλτι από την Ιταλία.

«Είπα έξι ανόητες λέξεις. Εκανα λάθος, αλλά και ο Ζιντάν έκανε λάθος που αντέδρασε με τον τρόπο αυτό», είπε ο Ματεράτσι, ο οποίος σκόραρε τόσο στον τελικό όσο και στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο παίκτης της Ιντερ μιλούσε σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του βιβλίου του «Η ζωή ενός πολεμιστή», τίτλος που μάλλον αμφισβητεί την ειλικρινή του μεταμέλεια… Το βιβλίο περιλαμβάνει και την επίμαχη φράση στον Ζιντάν. Την επίσημη αυτή αυτοβιογραφία του την έγραψε με τη βοήθεια δύο Ιταλών δημοσιογράφων, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι επελέγη να κυκλοφορήσει λίγες μέρες πριν τη νέα συνάντηση Ιταλίας-Γαλλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Ματεράτσι πάντως θα είναι απών λόγω τραυματισμού και από αυτή την γαλλο-ιταλική μάχη, όπως ήταν και από αυτήν του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Παρίσι λόγω της τιμωρίας του για το επεισόδιο με τον Ζιντάν.

Πρόσφατα ο σκληροτράχηλος αμυντικός είχε δηλώσει ότι επανειλημμένα επιδίωξε να συναντηθεί με τον Γαλλοαλγερινό σταρ, που έχει πλέον σταματήσει το ποδόσφαιρο, αλλά ο Ζιντάν τον αποφεύγει.

Είναι επίσης γεγονός ότι πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο που εκδίδει ο Ματεράτσι μετά το επεισόδιό του στον τελικό του Μουντιάλ της Γερμανίας, κερδίζοντας ήδη αρκετά έσοδα από τη στιγμή που σημάδεψε ολόκληρη τη διοργάνωση. Σχετικά με τον τραυματισμό του, ο Ματεράτσι δήλωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σε περίπου δύο μήνες, ενώ αναφορικά με την κλήρωση της Ιντερ στο Τσάμπιονς Λιγκ με τις Αϊντχόφεν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενερμπαχτσέ τόνισε ότι «πρόκειται για σκληρούς αντιπάλους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ποτέ ποια είναι η Ιντερ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή