ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταστροφή θα αλλάξει τα μυαλά τους;

Οι εικόνες της τραγωδίας απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές δεν φεύγουν απ’ το μυαλό. Και πώς να γίνει διαφορετικά. Αλλά επειδή η ζωή συνεχίζεται, στρέφουμε το βλέμμα μας στην μπάλα και στο αποψινό ντέρμπι των «αιωνίων» στη «Λεωφόρο Αλεξάνδρας». Δεν κοιτάμε το αγωνιστικό κομμάτι. Μας ενδιαφέρει η ατμόσφαιρα στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού. Αραγε, εκείνη η μικρή μερίδα οπαδών (που υπάρχει σε όλες τις ομάδες) θα συνεχίσει το… καταστροφικό της έργο με υβριστικά συνθήματα, ρίψη αντικειμένων (με δολοφονικό τρόπο) και άλλα πολλά και διάφορα; Δεν αλλάζουν μυαλά, δεν «μαλακώνουν» έχοντας πρόσφατες τις εικόνες της τραγωδίας; Εκτός και αν δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο στη ζωή τους, πέρα απ’ την μπάλα. Κάτι που είναι πολύ πιθανό (και συνάμα θλιβερό) να συμβαίνει. Δυστυχώς όμως, όταν ένας οπαδός έχει δολοφονικό ένστικτο, δεν μπορούσε να περιμένουμε πως θα αλλάξει, ακόμη και όταν πλησιάζει το τέλος του κόσμου. Ν. Ν. Γ.

Θα τα ακούσουμε πάλι από αύριο…

Το 35ο Ευρωμπάσκετ αρχίζει, λοιπόν, αύριο στην Ισπανία. Δεν ξέρουμε αν θα δούμε θέαμα, πάθος και σασπένς στο παρκέ· λέι απ – τούρτες, ζωγραφιστά και πάσες – λέιζερ σίγουρα θα ακούσουν τα αυτάκια μας. Ετοιμαστείτε… ΠΑΠ.

Τι θα τους κάνει;

Ειδε και αποείδε ο Πίνι Γκέρσον με τον Σχορτσιανίτη και «έκλεισε» τον Τσακαλίδη. Μία ο χαρακτήρας του «Σόφο», μία τα παραπανίσια κιλά που δεν λένε να τον εγκαταλείψουν ανάγκασαν τον τεχνικό του Ολυμπιακού να στραφεί στον «Τζέικ». Τώρα τι θα τους κάνει τόσους σέντερ ο Ισραηλινός (βάλτε και τους Μαυροκεφαλίδη, Μπουρούση), θα το δούμε προσεχώς… ΠΑΠ.

Ολοι νωρίτερα

Για να μην υπάρχουν αδιέξοδες εντάσεις και μεγάλες καθυστερήσεις κατά την είσοδο των φιλάθλων απόψε στη Λεωφόρο, καλό είναι να πάρουν όλοι στα σοβαρά τις απανωτές αναφορές της ΠΑΕ για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ολα τα εισιτήρια, μηδέ των διαρκείας εξαιρουμένων, είναι ονομαστικά και ο κάτοχός τους πρέπει να είναι απαραίτητα αυτός που αναγράφεται πάνω τους. Για την ταυτοποίηση, θα απαιτηθεί υποχρεωτικά αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο. Χωρίς αυτά, κανείς δεν θα μπει στο γήπεδο και το μόνο που θα πετύχει με τις γνωστές ελληνικές διαμαρτυρίες του είναι ένταση και καθυστερήσεις για τους υπόλοιπους φιλάθλους. Γι’ αυτό καλό είναι η προσέλευση να γίνει αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του ντέρμπι, για να μην υπάρξουν μεγάλες ουρές στις θύρες εισόδου λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Χρ. Κ.

Ηρεμία

Την πιο μεστή και ώριμη δήλωση για το αποψινό ντέρμπι την έκανε ο Παπαδόπουλος: «Να είναι ήρεμος ο κόσμος και να απολαύσει το παιχνίδι». Ο Ελληνας απολαμβάνει συνήθως ένα παιχνίδι μόνο όταν κερδίζει η ομάδα του. Αν το αλλάξει αυτό, αλλάζουν με μιας και όλα τα άλλα… Χρ. Κ.

Συνωστισμός

Η αποκτηση του Μανού από την ΑΕΚ αυξάνει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό για τη δεξιά πλευρά της Ενωσης. Εκεί όπου μέχρι στιγμής θέση βασικού κατέχει ο Γκουστάβο Μαντούκα, ενώ στην… ουρά περιμένει ο Χάρης Παππάς και οι Χετεμάι, Λαγός όταν επανέλθουν από τους τραυματισμούς τους. Πέντε παίκτες, λοιπόν, για μία θέση με τον Παππά μέχρι στιγμής να μοιάζει ως η τελευταία λύση στα χέρια του Φερέρ. Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή