Αλλαγή-μετάλλιο στην κωπηλασία

Αλλαγή-μετάλλιο στην κωπηλασία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθλημα παγκόσμιων μεταλλίων έχει γίνει για τον ελληνικό αθλητισμό η κωπηλασία. Το φετινό ήταν ασημένιο και το πήραν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στο Μόναχο (Γερμανία), οι Βασίλης Πολύμερος – Δημήτρης Μούγιος στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το πρωτάθλημα του 2007 είχε και κάτι άλλο σημαντικό για την Ελλάδα. Τρεις συμμετοχές σε μεγάλους τελικούς. Οι Χρύσα Μπισκιτζή – Αλεξάνδρα Τσιάβου αναδείχθηκαν 5ες επίσης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ οι Απ. Κουρκούμπας – Ευάγγ. Τσουρτσούλας στο μη Ολυμπιακό αγώνισμα, δίκωπος ελαφρών βαρών κατετάγησαν 6οι. Τα διπλά σκιφ εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

«Το επίπεδο στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το υψηλότερο τα τελευταία χρόνια. Μεγάλη βελτίωση είδαμε, όταν αποφασίσαμε μια αλλαγή. Πέρασα εγώ μπροστά στη βάρκα. Βρήκαμε σωστό ρυθμό», είπε ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης, ο Πολύμερος.

«Από τον προκριματικό πίστευα ότι μπορούσαμε ν’ ανεβούμε στο βάθρο. Τώρα ελπίζω να πάμε καλά και στο πρωτάθλημα Ευρώπης», τόνισε ο Μούγιος.

Στην κατηγορία των αθλητών με ειδικές ανάγκες στο διπλό μεικτό σκιφ οι Κ. Γκαράτσα – Ευάγ. Καρέλης πήραν τη 10η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή