Με Κιριλένκο η Ρωσία ξεπέρασε τους Σέρβους

Με Κιριλένκο η Ρωσία ξεπέρασε τους Σέρβους

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Αντρέι Κιριλένκο να είναι ασταμάτητος η Ρωσία επικράτησε της Σερβίας με 73-65 ξεκινώντας νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στον Α΄ όμιλο της Γρανάδας. Ο φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ δεν άφησε τους Σέρβους να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο αγώνα, δίνοντας στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη. Οι Ρώσοι είχαν από την αρχή τα ηνία του αγώνα δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας, η οποία συνεχώς διατηρούνταν σε διψήφιο αριθμό. Οι «Πλάβι» στις αρχές της τέταρτης περιόδου προσπάθησαν να ανακάμψουν, μείωσαν τη διαφορά στους 4 πόντους, αλλά στη συνέχεια τους κόστισαν οι βιαστικές επιθετικές επιλογές.

ΣΕΡΒΙΑ: Τεόντοσιτς 15, Τσβέτκοβιτς, Ραντιβόγιεβιτς 2, Ερτσέγκ 3, Λάμποβιτς 1, Μάρκοβιτς, Γιάριτς 9, Μίλιτσιτς 9, Αλεξάντροφ, Βελίτσκοβιτς 2, Τέπιτς, Γκούροβιτς 24.

ΡΩΣΙΑ: Σαμπάλκιν, Χόλντεν 6, Μπίκοφ, Κιριλένκο 24, Μοργκούνοφ 10, Σαμοϊλένκο, Κριάπα 11, Πασούτιν 7, Μόνια 4, Πονκράσοφ, Σαβρασένκο 11, Πάντιους.

– Μετά το Ισραήλ, η εθνική μας αντιμετωπίζει σήμερα (21.30) την ομάδα της Σερβίας, η οποία ευελπιστεί στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Η… έκπληξη, πάντως, έγινε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος προέβη χθες σε μία κίνηση που δεν τη συνηθίζει. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός πριν από το ματς με το Ισραήλ θέλησε να αναφερθεί στον σημερινό αντίπαλό μας, τη Σερβία: «Περιμένουμε ότι θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Η Σερβία είναι ομάδα, η οποία εκφράζει μια ολόκληρη σχολή και επιπλέον αυτή τη φορά είναι φανερό ότι έχουν δίψα για να επιστρέψουν στις ψηλές θέσεις, αλλά και άλλοθι, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν καταφέρει κάτι σημαντικό. Εχουμε μια καλή εικόνα για τον τρόπο που παίζουν». Ο Γιαννάκης αναφέρθηκε και στο φιλικό που έδωσαν οι δύο ομάδες στο τουρνουά του Στρασβούργου, έναν αγώνα στον οποίο η εθνική είχε ηττηθεί με 31 πόντους: «Το σημαντικό είναι πως θα αξιοποιήσουν οι δύο ομάδες τα συμπεράσματα από το παιχνίδι του Στρασβούργου».

Από την άλλη, ο πρώην παίκτης του Περιστερίου και σταρ της εθνικής Σερβίας, Μίλαν Γκούροβιτς, στάθηκε στην ελληνική περιφέρεια: «Η Ελλάδα διαθέτει τους κορυφαίους περιφερειακούς στην Ευρώπη. Ο Παπαλουκάς είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης, οι Διαμαντίδης, Ζήσης και Σπανούλης καλύπτουν όλες τις θέσεις με ιδανικό τρόπο. Είναι μια φοβερή περιφέρεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή