Πεκίνο «βλέπουν» οι γυμναστές μας

Πεκίνο «βλέπουν» οι γυμναστές μας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γυναίκες πέτυχαν τον στόχο τους. Από σήμερα έρχεται η σειρά των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στη γερμανική πόλη Στουτγάρδη. Οι γυναίκες κατέλαβαν τη 19η θέση και βελτίωσαν περίπου δύο βαθμούς τη συνολική βαθμολογία τους σε σχέση με το προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο πάλι είχαν καταταγεί 19ες, το γεγονός, όμως, ότι η Στεφανία Μπισμπίκου είχε την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνθετο από τις αθλήτριες των χωρών, που έμειναν εκτός 18άδας, δίνει μία θέση στην Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οι άνδρες αρχίζουν σήμερα την προσπάθεια να καταλάβουν θέση στη 15άδα, που εξασφαλίζει δύο εκπροσωπήσεις στους Ολυμπιακούς

Κατά τον αρχιπροπονητή Δημήτρη Ράφτη, είναι δύσκολο αλλά εφικτό να επιτευχθεί ο στόχος. Οι Βλάσης Μάρας, Χρήστος Λιμπανοβνός και Δημήτρης Μαρκούσης θα αγωνιστούν στο σύνθετο ατομικό, ενώ οι Βασίλης Τσολακίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης και Ξενοφών Κοσμίδης θα μετάσχουν σε τέσσερα όργανα.

«Αν και πρωταρχικός στόχος είναι να μη βγούμε εκτός 18άδας, ώστε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς, θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τη 15η θέση. Θεωρώ ότι μπορούμε να τα πάμε καλά. Οι Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο και Βλάσσης Μάρας στο μονόζυγο έχουν σοβαρές πιθανότητες να φτάσουν στον τελικό και να διεκδικήσουν κάτι καλό», είπε ο κ. Ράφτης.

– Ικανοποιητική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Βαγγέλης Κολοζάκης και Ελίνα Αγγελίδου στο παγκόσμιο κύπελλο τραμπολίνου, που διεξήχθη στην πόλη Ζιελόνα Γκόρα της Πολωνίας. Η Αγγελίδου κατετάγη 20ή και ο Κολοζάκης 36ος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή