Δύο στα δύο για 4άδα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Μαυροβούνιο αποδεικνύει ότι πράγματι είναι η ανερχόμενη δύναμη του παγκόσμιου πόλο. Αφού νίκησε πολύ εύκολα την Ιταλία με 12-8, χθες επεβλήθη και της Ελλάδος με 9-5 (2-1, 1-1, 4-1, 2-2) και εξασφάλισε την πρόκριση στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά, που γίνεται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Αντίθετα, η Εθνική μας οφείλει να νικήσει στους δύο υπόλοιπους αγώνες (αρχής γενομένης από τον σημερινό με την Ολλανδία) και, κυρίως, τον αυριανό με την Ιταλία, ώστε να μπει στην τετράδα και να διεκδικήσει την 1η θέση του τουρνουά, η οποία δίνει απ’ ευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Διαφορετικά, και εφόσον καταταγεί στην πρώτη εξάδα, θα παίξει στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά, τον Μάρτιο, στη Ρουμανία, διεκδικώντας 3 ή, αν η Αφρική δεν στείλει ομάδα στο Πεκίνο, 4 θέσεις.

Η Εθνική μας άντεξε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, παίζοντας πολύ καλά στην άμυνα, όπου για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Ρέππας αντικατέστησε κάτω από τα δοκάρια τον τραυματισμένο Νίκο Δεληγιάννη. Παρότι, όμως, η ελληνική άμυνα κράτησε τους Μαυροβούνιους σε χαμηλό σκορ, οι ευκαιρίες χάθηκαν στην επίθεση (συνολικά η Ελλάς είχε 1/9 στον παίκτη παραπάνω, έναντι 5/9 του Μαυροβουνίου) και η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο τρίτο οκτάλεπτο. Τότε κρίθηκαν όλα. Το 2-3 στο τέλος του ημιχρόνου έγινε 2-6 λίγο μετά τα μισά της τρίτης περιόδου και 4-9 λίγο πριν από τη λήξη. Προς το τέλος της αναμέτρησης, ο Κώστας Κοκκινάκης δέχθηκε τρίτη παρατήρηση και αποβλήθηκε με αντικατάσταση, ενώ ο Γιώργος Ντόσκας έχασε πέναλτι στο 9-4.

Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια στο αποψινό παιχνίδι με τη σαφώς ασθενέστερη Ολλανδία δεν έχει στόχο να πάρει τη νίκη, αλλά να εξασφαλίσει και τη μέγιστη δυνατή διαφορά, προκειμένου να έχει καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων από τους Ιταλούς και να ευνοείται ακόμα και με ισοπαλία στην καθοριστική μεταξύ τους συνάντηση της Πέμπτης.

ΕΛΛΑΣ: Ρέππας, Σχίζας 2, Γ. Φουντούλης, Κοκκινάκης, Χρ. Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος 2, Χατζηδάκης, Ντόσκας 1, Γ. Αφρουδάκης, Μιτελούδης, Βλοντάκης, Μυλωνάκης.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Ράντιτς, Πάσκοβιτς, Μπρουγκούλιαν, Ντανίλοβιτς, Ν. Γιάνοβιτς 3, Τίτσιτς, Μ. Γιάνοβιτς 1, Ουσκόκοβιτς 1, Ιβοβιτς, Ζλόκοβιτς, Γκοΐκοβιτς 1, Γιόκιτς 3, Στσεπάνοβιτς.

Χθες, η Σλοβενία νίκησε την Ολλανδία με 9-5. Η βαθμολογία: Μαυροβούνιο 9 (3 αγώνες), Ελλάς 3 (2), Ιταλία 3 (2), Σλοβενία 3 (3), Ολλανδία 0 (2).

Τα αποτελέσματα για την 3η αγωνιστική του Α΄ ομίλου ήταν: Ρουμανία – Ρωσία 11-7, Γερμανία – ΠΓΔΜ 13-8, Σλοβακία – Γαλλία 10-8. Βαθμολογία: Γερμανία 9 (3), Ρουμανία 6 (3), Ρωσία 6 (3), ΠΓΔΜ 3 (3), Σλοβακία 3 (3), Γαλλία 0 (3).

Το σημερινό πρόγραμμα:

Α΄ όμιλος: ΠΓΔΜ – Γαλλία, Ρουμανία – Σλοβακία, Γερμανία – Ρωσία.

Β΄ όμιλος: Σλοβενία – Ιταλία, Ελλάς – Ολλανδία. Ρεπό έχει το Μαυροβούνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή