Μια νίκη και… βλέπουμε

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη, η οποία τον 20ό αιώνα άλλαξε τρεις φορές όνομα, έγινε μάρτυρας τριών επαναστάσεων και μιας πολιορκίας 900 ημερών, την Αγία Πετρούπολη, η εθνική ομάδα βόλεϊ θα προσπαθήσει να γράψει μια νέα σελίδα για το ελληνικό βόλεϊ. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θ’ αρχίσει αύριο, στον α΄ όμιλο, που διεξάγεται στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της χώρας, αντίπαλοί μας θα είναι οι Ολλανδία, Γερμανία και Σερβία. Για να πετύχουμε τον πρώτο στόχο, δηλαδή την πρόκριση στη 12άδα, χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, μετά και τον τραυματισμό του Αποστόλη Αρμενάκη, που επέστρεψε στην Αθήνα. Αργά χθες το βράδυ αναμενόταν να έλθει ο Νίκος Καραγιάννης.

Τις έξι συμμετοχές συμπληρώνει σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο Ακης Χατζηαντωνίου. Ο 33χρονος κεντρικός είναι έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική όπου κριθεί, από τον Αλέκο Λεώνη, απαραίτητο. «Οταν παίρνεις μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση το τελευταίο που σε νοιάζει είναι οι συμμετοχές. Μόνο προσπαθείς. Ευχαριστώ τον προπονητή που με εμπιστεύτηκε και μου ζήτησε να έρθω να βοηθήσω. Είμαι εδώ για να βοηθήσω όπως μπορώ. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας. Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε αυτό που μπορούμε Δεν χρειάζεται να λέμε για στόχους. Αυτά στο παρελθόν δεν μας έχουν βγει σε καλό. Ηρθαμε να κάνουμε την προσπάθειά μας με ηρεμία. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έχουμε κάνει στα φιλικά. Σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι φιλικές αναμετρήσεις δεν έχουν σχέση με τις επίσημες. Στον όμιλό μας δεν υπάρχουν ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ. Μπορούμε να χάσουμε ή να κερδίσουμε από όλες, και με όλες, τις ομάδες. Θα πάμε βήμα βήμα χωρίς να προδικάζουμε από ποιον θα χάσουμε ή ποιον θα κερδίσουμε», υπογράμμισε.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε μόνο απογευματινή προπόνηση στο στάδιο όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες. Σε αυτήν ο κ. Λεώνης ευχαρίστησε τους παίκτες για όσα έχουν κάνει ώς τώρα.

Στο ξενοδοχείο Πουλκόφσκαγια, όπου μένουν οι διεθνείς μας, υπάρχει και ένα γκρουπ Ελλήνων τουριστών, οι οποίοι μόλις είδαν τους παίκτες μας, τους ζήτησαν πληροφορίες για τη διοργάνωση αλλά και για τους συλλόγους τους.

– Από τους ταξιτζήδες μέχρι τις καμαριέρες, στην Αγία Πετρούπολη, όλοι γνωρίζουν για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας και ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες.

– Ολυμπιακούς Αγώνες θυμίζουν τα μέτρα ασφάλειας στη Μόσχα, εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ. Στο «Ολυμπιακό Στάδιο», όπου θα γίνουν αγώνες των δύο ομίλων και οι τελικοί, δεν μπορεί να μπει ούτε… μύγα χωρίς έλεγχο. Οταν πήγε η εθνική ομάδα μας για το φιλικό με την οικοδέσποινα χρειάστηκε να επέμβει ο επικεφαλής της διοργάνωσης για να μπει το πούλμαν μέσα. Τα ίδια μέτρα ίσχυαν και για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ρωσίας.

– Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οι Ελληνες είναι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής. Τελικά, αυτά συμβαίνουν και στις… καλύτερες οικογένειες. Ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, την ώρα που έδινε η ομάδα τους τα τελευταία φιλικά, εργάτες έστρωναν τις μοκέτες.

– Για πρώτη φορά ο Αλέκος Λεώνης βρήκε απέναντί του τον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Αλεκνό, το 2002 στον δρόμο προς το φάιναλ φορ του Οπόλε (Πολωνία). Τότε ο Ρώσος ήταν προπονητής στην Τουρ και ο Ελληνας στον Ηρακλή. Ο παίκτης του Ηρακλή, Πλάμεν Κονσταντίνοφ, είπε στον Λεώνη ότι δεν πρέπει να χάσει από προπονητή που φοράει κάλτσες με… Μίκυ Μάους. Ο προπονητής μας το έβαλε στο μυαλό του και τον νίκησε και τότε και το 2007, όταν ο Αλεκνό ήταν στην Ντιναμό. Τα ίδιο έκανε και στον δεύτερο φιλικό αγώνα με τις εθνικές ομάδες, παρόλο που η «κόκκινη αρκούδα» θεωρείται καλύτερη. Αν τα δύο συγκροτήματα βρεθούν στην τετράδα, τότε ο Ελληνας τεχνικός φέρεται αποφασισμένος να πάρει από τον συνάδελφό του και την… ταυτότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή