Πισω απο τις Καμερες

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κασναφέρης και ο… ύμνος

Θέμα δημιουργήθηκε από ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού σε αθλητικό ραδιόφωνο, όταν μετέδωσε ότι στη «Λεωφόρο» στο κινητό του διαιτητή του ντέρμπι, Γιώργου Καζναφέρη, έπαιζε ο… ύμνος του Ολυμπιακού. Ο διεθνής διαιτητής αντέδρασε αμέσως: «Δεν θα ήμουν τόσο αφελής ώστε να είχα τον ύμνο του Ολυμπιακού στο κινητό μου. Για το μόνο που δεν διακρίνομαι είναι για την αφέλεια και τη βλακεία μου. Αλλο αν χτύπησε ένα τηλέφωνο κι άλλο αν χτύπησε το δικό μου τηλέφωνο. Το κινητό μου ήταν στο αθόρυβο. Σέβομαι οποιαδήποτε κρίση για τη διαιτητική μου απόδοση, καλή ή κακή, αλλά δεν μπορούν να λέγονται τέτοια πράγματα αόριστα».Ν. Ν. Γ.

«Για το θεαθήναι»

Οσο ο υφυπουργός Αθλητισμού και οι άλλοι επίσημοι ήταν στην αίθουσα, στην οποία γινόταν η ημερίδα για το ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο, ο χώρος ήταν γεμάτος. Οταν έφυγαν, στο δεύτερο μέρος, σχεδόν άδειασε. Και μετά πολλοί παραπονούνται, ότι δεν διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για το ντόπινγκ. Μα αφού πάντα έτσι γίνεται. Πηγαίνουν «για το θεαθήναι»…Ν. Α. Κων.

Εντυπώσεις και ουσία

Με βάση το ότι έκανε τις δύο πιο κλασικές ευκαιρίες του ντέρμπι, έστω κι αν η μία προήλθε από κραυγαλέο λάθος του αντιπάλου και η άλλη από μια αναμπουμπούλα σε στημένη μπάλα, αναμφίβολα ο Ολυμπιακός κέρδισε στα σημεία τη μάχη των εντυπώσεων αλλά και της ουσίας, καθώς μια ισοπαλία εκτός έδρας είναι πιο χρήσιμη από μια άλλη στο γήπεδό σου. Αυτά και μόνο δεν φτάνουν για να μας πείσουν περί της αδιαμφισβήτητης υπεροπλίας και ποιότητας του Ολυμπιακού, όπως διατείνονται αρκετοί στο στρατόπεδό του. Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έπαιζε χωρίς πέντε παίκτες εν δυνάμει βασικούς (Σαλπιγγίδη, Γκονζάλες, Μόρις, Ιβανσιτς, Σέριτς), είχε ανέτοιμους τους Ν’ Ντογιέ, Νίνη και έχασε λόγω τραυματισμού μετά το 65΄ τους Λεοντίου, Μάτος, ο Ολυμπιακός έκανε πολύ λίγα πράγματα για να πείσει ότι θα είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος.

Η σιγουριά του προπονητή

Το φινάλε του ντέρμπι είναι ενδεικτικό ότι πρώτος απ’ όλους ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν νιώθει τη σιγουριά που γεννά μια κυρίαρχη ομάδα. Το να παίξεις με… 2,5 αμυντικά χαφ και έναν μόνο επιθετικό, είναι μέχρι ενός σημείου λογικό σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι. Οταν όμως ο Πεσέιρο (άσχετα που δεν του βγήκε τίποτα και ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός ελάχιστα απείλησε) κράτησε μέχρι τέλους τους Παπαδόπουλο, Μάντζιο και ρίσκαρε με τους Ν’ Ντογιέ, Νίνη στη θέση των πιο αμυντικών Μάτος και Δημούτσου για να πάρει το παιχνίδι, η «απάντηση» του Λεμονή ήταν να βγάλει τον μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό του και να βάλει έναν ακόμη αμυντικό χαφ.

Εχουμε δρόμο ακόμα

Αν αυτό δείχνει ακλόνητη ανωτερότητα και ομάδα αδιαμφισβήτητα κυρίαρχη, όπως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν, μάλλον στον Ολυμπιακό έχουν βάλει αρκετά χαμηλά τον πήχυ των απαιτήσεων και δεν το έχουν καταλάβει. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο ομάδες έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλει κάποιος… γλώσσα.Χρ. Κ.

Αθλητής με φιλότιμο

Πολύ μας άρεσε η δήλωση του Γιώργου Ντούπη μετά τον προκριματικό των 4×400 μ., στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του στίβου. Ζήτησε συγγνώμη από αυτούς που περίμεναν κάτι καλό. Δεν είπε το συνηθισμένο «δεν πειράζει». Γιατί, ξέρετε, πειράζει. Για να προετοιμασθούν οι πρωταθλητές και για να πάνε σε αυτά τα πρωταθλήματα, το κράτος δαπανά χρήματα, τα οποία τα βρίσκει από τον φορολογούμενο λαό…Ν. Α. Κων.

Λίγη υπομονή ακόμα

Οσο καθυστερεί να ενσωματωθεί ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ στην αποστολή του Ολυμπιακού, τόσο τα νεύρα του Πίνι Γκέρσον τεντώνουν! Ο έμπειρος πλέι μέικερ καθυστερεί συνεχώς την άφιξή του με αποτέλεσμα ο Ισραηλινός τεχνικός να σκέφτεται ακόμα και τη διακοπή συμβολαίου στον Αμερικανό. Ομως, ελλείψει άλλου γκαρντ προτίθεται να κάνει ακόμη λίγη υπομονή. Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή