Σπανίδης: Ακόμα καλύτερα στο Πεκίνο

Σπανίδης: Ακόμα καλύτερα στο Πεκίνο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένος από την αγωνιστική παρουσία της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκας (Ιαπωνία) έμεινε ο αρχιπροπονητής Κώστας Σπανίδης.

«Μια χαρά πήγαμε. Καλύτερα από το 2005. Αν εξαιρέσεις λίγες περιπτώσεις που οι αθλητές μας δεν απέδωσαν καλά, οι περισσότεροι προσπάθησαν και πλησίασαν ή ξεπέρασαν τις επιδόσεις τους. Αυτό είναι το βασικό σε αυτές τις διοργανώσεις», μας είπε.

Είναι αισιόδοξος και για τη συνέχεια.

«Πιστεύω ότι του χρόνου στους Ολυμπιακούς θα πάμε ακόμη καλύτερα. Και κάθε χρόνο θα είμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι ο στόχος μας» τονίζει. Και σπεύδει να διευκρινίσει:

«Στο πλαίσιο της μετα-ολυμπιακής Ελλάδας, βεβαίως. Κάντε τη σύγκριση με τι γίνεται με τ’ άλλα αθλήματα της Ελλάδος στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Νομίζω ότι ο στίβος κρατιέται καλύτερα από όλα».

Τονίζει, τέλος, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αφού αναδεικνύονται νέοι αθλητές.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τελείωσε, αλλά η αγωνιστική περίοδος 2006-07 δεν ολοκληρώθηκε, αφού, πέρα από κάποιες συμμετοχές πρωταθλητών μας σε διεθνή μίτινγκ, υπάρχει και το Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων, το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην πόλη Κραγκούγεβατς της Σερβίας.

«Ντοπέ» ο Κεϊτά

Ο Γάλλος «χάλκινος» ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα στα 400 μ. μ’ εμποδια, Ναμάν Κεϊτά, σ’ έλεγχο που υποβλήθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση τεστοστερόνης. Την είδηση μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), το οποίο επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. Οπως, όμως, διευκρινίζει, η ομοσπονδία στίβου της χώρας δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το θέμα πριν από την εξέταση και του β΄ δείγματος.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων στην Οζάκα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IAAF), ο Σενεγαλέζος Λαμίν Ντιάκ, είχε ανακοινώσει πως μετά τους περισσότερους από 1.000 και ελέγχους που διενεργήθηκαν, υπήρχε μόνο ένα «ύποπτο» δείγμα και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας με την εξέταση του β΄ δείγματος για να γίνουν ανακοινώσεις.

Ο Κεϊτά δεν είχε πάει καλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αφού αποκλείστηκε στον ημιτελικό, τερματίζοντας 4ος στη σειρά του με 49.16.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή