Σύστημα ελέγχου ντόπινγκ στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Σύστημα ελέγχου ντόπινγκ στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρότυπο για όλη την Ευρώπη θέλει να καταστήσει το σύστημα ελέγχου ντόπινγκ, που εφαρμόζει στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Στην ημερίδα με θέμα «Ισχυρή συμμαχία κατά του ντόπινγκ», που έγινε χθες στη Θεσσαλονίκη παρουσία του υφυπουργού Γιώργου Ορφανού, του προέδρου της Σούπερ Λίγκας Γιάννη Βαρδινογιάννη και άλλων παραγόντων, ο διευθυντής της Λίγκας, κ. Γ. Κυριακός, ανέφερε ότι οι προγραμματισμένοι έλεγχοι γίνονται σε τέσσερις αγώνες κάθε αγωνιστικής, σε τέσσερις έως οκτώ ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα κατόπιν κληρώσεως.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριακό, κατά τη διάρκεια της περιόδου ενδέχεται να διενεργηθούν σχεδόν 1.000 έλεγχοι, δηλαδή κατά μέσον όρο κάθε παίκτης μπορεί να υποβληθεί σε δύο ελέγχους τον χρόνο. Ο ετήσιος προϋπολογισμός εκτιμάται άνω των 300.000 ευρώ.

Επίσης οποιαδήποτε ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας δικαιούται να ζητήσει έλεγχο ντόπινγκ για το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής. Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι ντόπινγκ θα γίνονται και εκτός αγώνων, και όπως αναφέρθηκε στην ημερίδα, ο αριθμός αυτών υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το 2007 τους 500 σε όλα τα αθλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή