ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Παράσχος έγινε ο πρώτος προπονητής που απολύθηκε στη νέα περίοδο. Από την πρώτη αγωνιστική και με την πρώτη ήττα. Πολλές «πρωτιές» για τον Ελληνα τεχνικό, που… τόλμησε να πάει στον ΠΑΟΚ σε μία εποχή που οι περισσότεροι τον είχαν εγκαταλείψει. Οταν όλοι σαν τα «ποντίκια» το έσκαγαν από το πλοίο που βούλιαζε, εκείνος προσπάθησε να το σώσει.

ΔΕΝ είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που πληρώθηκε γι’ αυτή του την προσπάθεια με το χαρτί της απόλυσης. Είναι, όμως, ο πρώτος που απολύεται από έναν άνθρωπο που πριν από λίγους μήνες τον είχε αρχηγό στην ομάδα του και μαζί του είχαν μπει μπροστάρηδες για να βγει ο «Δικέφαλος» του Βορρά, από το αγωνιστικό αδιέξοδο που είχε βρεθεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ Ζαγοράκης μας αιφνιδίασε. Δεν περιμέναμε από έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πως μπορεί να θεωρηθεί ένας προπονητής πετυχημένος ή αποτυχημένος, να λειτουργήσει και να αποφασίσει επειδή η ομάδα έχασε ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Και μάλιστα, όταν θα μπορούσε να φύγει και με τον βαθμό της ισοπαλίας, αν η κεφαλιά του Βρύζα στο τέλος έβρισκε τον στόχο της.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως και άλλη απορία. Δεν γνωρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, με τι υλικό δούλευε ο πρώην του προπονητής; Τι παίκτες μπόρεσε να φέρει στην Τούμπα και ποιες είναι οι δυνατότητες αυτών που ήρθαν; Και επιπλέον, αν ως παίκτης είχε διαπιστώσει πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις τύχες της ομάδος στον Ελληνα τεχνικό, γιατί τον κράτησε; Οι πληροφορίες λένε, πως, αν τον απέλυε πριν από την πρώτη Σεπτεμβρίου, θα έπρεπε να του καταβάλει αποζημίωση. Δεν θέλουμε ούτε να φανταστούμε μία τέτοια περίπτωση. Δεν θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πως ο ηγέτης της εθνικής μας επί χρόνια, ο πρωταθλητής Ευρώπης, ο ποδοσφαιριστής που διακρίθηκε όσο λίγοι για το ήθος του, φέρθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο σ’ έναν εργαζόμενο.

Η ΜΟΝΗ δικαιολογία για τον Ζαγοράκη θα μπορούσε να είναι, πως αφού δεν μπορεί να αγοράσει έτοιμους ποδοσφαιριστές, αναζήτησε έναν προπονητή, ώστε να του αναδείξει κάποιους από τους νέους που διαθέτει. Και τον προπονητή αυτόν τον βρήκε στο πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος που πρόσφατα είδε την πόρτα εξόδου από την Μπενφίκα. Να δεχτούμε αυτή την άποψη. Με μία ένσταση. Να βρει τον τρόπο και να αποζημιώσει τον Γιώργο Παράσχο, αν πράγματι ισχύει πως με την απόλυση μετά τις 31 Αυγούστου, δεν του πληρώνει ούτε δεκάρα.

ΔΕΝ θα πρέπει με κανένα τρόπο, σε όση δύσκολη οικονομική κατάσταση κι αν βρίσκεται το ταμείο της ΠΑΕ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης να συνδέσει την αρχή της παραγοντικής του καριέρας με μία τέτοια απόλυση η οποία θυμίζει τους «ποδοσφαιροπατέρες» που πέρασαν από την ομάδα του και από πολλές άλλες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως αναζητεί νέους ποδοσφαιριστές, ψάχνει και νέους παράγοντες, με ήθος και όραμα. Και ο μακροβιότερος αρχηγός της εθνικής μας, είναι ένας από αυτούς που έχει πιστέψει ο φίλαθλος κόσμος. Ας μην τον διαψεύσει με τέτοιες «μικρότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή