Πισω απο τις Καμερες

5' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι κεράκια για Ρεχάγκελ

Δεν είναι και άσχημα. Σε 70 αγώνες με τον Οτο Ρεχάγκελ οδηγό, η εθνική ομάδα μετράει 36 νίκες, 15 ισοπαλίες και μόλις (για τα δικά μας δεδομένα) 19 ήττες. Εντυπωσιακά αποτελέσματα με εντυπωσιακότερο όλων τον άθλο του 2004, όταν η Εθνική μας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλοπάτι της Ευρώπης, εκεί στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Τι μας έπιασε και τα θυμόμαστε όλα αυτά τώρα; Ο Γερμανός είχε χθες γενέθλια, καθώς έσβησε έξι κεράκια. Οχι, δεν τρελαθήκαμε τελείως. Ο Οτο Ρεχάγκελ συμπλήρωσε έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ουδείς άλλος ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν στο τιμόνι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλήθεια είναι ότι πριν απ’ τον θρίαμβο στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο Ρεχάγκελ αμφισβητήθηκε έντονα.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ζητήθηκε απ’ τον Τύπο η απομάκρυνσή του. Αλλά η ΕΠΟ έκλεισε τα… αυτιά της και τον στήριξε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο. Και το ίδιο έπραξε μετά την Πορτογαλία, όταν η Εθνική απογοήτευσε στο κύπελλο Συνομοσπονδιών, όπως και στην προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006. Εκ του αποτελέσματος, η διοίκηση της ομοσπονδίας δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή της αυτή. Ασυνήθιστη, πάντως, πρακτική, για Ελληνες παράγοντες. Ν. Ν. Γ.

Λίγη ενημέρωση δεν βλάπτει…

Οποιος προσπαθούσε αυτές τις ημέρες να ενημερωθεί για το σύστημα πρόκρισης από την Α’ φάση του Ευρωμπάσκετ στη Β’, καλύτερα θα το μάθαινε στην… καφετζού παρά στις επίσημες ιστοσελίδες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της FIBA Europe. Ο, ομολογουμένως, πολύπλοκος τρόπος μεταφοράς των τριών πρώτων ομάδων κάθε ομίλου στους δύο επόμενους, δεν αναφερόταν ούτε στο www. basket. gr ούτε στο (κατά τα άλλα εξαιρετικό) www. eurobasket2007. org. Καλά τα «φρου φρου», αλλά και λίγη ενημέρωση δεν βλάπτει.Παπ.

Ετσι προκρίθηκαν

Για να ενημερώσουμε εμείς, τελικά, τους μπασκετόφιλους, οι χθεσινές πρωτιές μεταξύ ομάδων που θα ισοβαθμούσαν, καθορίζονταν με βάση τη νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ στην τριπλή ισοβαθμία από τις διαφορές πόντων (πάλι στους μεταξύ τους αγώνες). Σημειώνουμε ότι στους βαθμούς και στους πόντους που πήραν μαζί τους τα εθνικά συγκροτήματα, αφαιρέθηκαν οι βαθμοί και οι πόντοι από τον αγώνα τους με τον αποκλεισθέντα του ομίλου τους. Ολες τις υπόλοιπες απορίες σας για τη συνέχεια, θα σας τις λύσει ο πίνακας στη σελίδα 21.Παπ.

Συστάσεις για υπομονή

Δίκαιο αποτέλεσμα ανάμεσα σε δύο επιφυλακτικές ομάδες που είχαν η καθεμιά τους δικό τους από ένα ημίχρονο, χαρακτήρισε ο Βέλιμιρ Ζάετς την ισοπαλία στο ντέρμπι, μιλώντας σε αθλητική εφημερίδα. Ο «λαγός» εκτιμά πως όποιος κι αν έχανε, ήξερε ότι θα αντιμετώπιζε προβλήματα, γι’ αυτό και οι δύο έπαιξαν πρώτα για να μη χάσουν και δεν ρίσκαραν πολύ για τη νίκη. Θεωρεί πάντως ότι τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός είναι νέες ομάδες, είναι πολύ νωρίς για να κριθούν και δεν έχουν μεγάλες διαφορές στην ποιότητα. Κρίσιμο σημείο για τη συνέχεια είναι το πώς θα «δέσουν» οι προπονητές τους νέους παίκτες στο σύνολο, γι’ αυτό και η προτροπή του στους φιλάθλους ήταν να δείξουν υπομονή.

Ξέρει ο προπονητής

Λέμε ότι «όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Τις μέρες που προηγήθηκαν του ντέρμπι, δεν ήταν λίγοι αυτοί που γκρίνιαζαν γιατί δεν φαινόταν πιθανό να ξεκινήσει ο Νίνης. Το επιχείρημα ότι είναι καταπονημένος και κινδυνεύει να «καεί» δεν έπειθε τους περισσότερους, με το σκεπτικό ότι αρχή της περιόδου είναι, αποκλείεται να μην έχει δυνάμεις να βγάλει ένα παιχνίδι. Κι όμως το παιδί δεν έχει τη φρεσκάδα που είχε πέρσι κι αυτό φάνηκε καθαρά όταν μπήκε στο 80΄. Συν τοις άλλοις, είναι στα όρια να αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα στους κοιλιακούς και πήρε άδεια μέχρι την Κυριακή για να ξεκουραστεί. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι γίνεται μέσα στην ομάδα του αλλά δεν είναι υποχρεωμένος κάθε τρεις και λίγο να εξηγεί αναλυτικά στον κόσμο τι γίνεται με τον έναν παίκτη και τι με τον άλλο, απολογούμενος για τις αποφάσεις του.Χρ. Κ.

Σύστημα Λούα Λούα

Ο Ζάετς τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει φέτος προσεγμένη δουλειά στις μεταγραφές και έδειξε εντυπωσιασμένος από τον Ν’ Ντογιέ. Τον είδε σε 2-3 φιλικά και τον χαρακτήρισε παίκτη με ποιότητα, που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ως πρώην προπονητής του Λούα Λούα στην Πόρτσμουθ, έκανε ειδική αναφορά και σ’ αυτόν, μιας και τον ξέρει καλύτερα απ’ όλους: «Δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να παίξει στα άκρα, με την έννοια ότι δεν θα αποδώσει ανάλογα με την ποιότητά του. Το καλύτερο γι’ αυτόν είναι να αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2, σε ελεύθερο ρόλο. Δεν είναι τόσο πειθαρχημένος ως ποδοσφαιριστής, έχει όμως άλλα προσόντα και από τη στιγμή που τον έχει μια ομάδα στο δυναμικό της, πρέπει να φτιάξει ένα σύστημα και να το προσαρμόσει πάνω σ’ αυτόν».Χρ. Κ.

Ανησυχία για την Ολυμπία

Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στην Ρωσία για τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας. Ολοι όταν μαθαίνουν ότι είμαστε από την Ελλάδα ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Μάλιστα, ένας Ιταλός τουρίστας μάς έλεγε ότι στην Αρχαία Ολυμπία πρέπει να φυτευτούν μόνο κωνοφόρα γιατί αυτά ταιριάζουν στο έδαφος. Ελπίζουμε την αναδάσωση να την αναλάβουν ειδικοί και να μην δούμε στον Κρόνιο λόφο… μπανανιές.

Στο έλεος του διαδικτύου

Με έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή πηγαινοέρχονται στους χώρους του ξενοδοχείου στην Αγία Πετρούπολη οι παίκτες από όλες τις ομάδες, που από σήμερα θα μετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του βόλεϊ. Οι αποστάσεις μεγάλες, οι μέρες πολλές και η ανάγκη να επικοινωνήσουν με αγαπημένα πρόσωπα επιτακτική. Μόνο ότι στο ξενοδοχείο η ισχύς της ασύρματης σύνδεσης είναι χαμηλή και, έτσι, λίγοι είναι οι… τυχεροί.

Και λίγο… χόκεϊ

Τo χόκεϊ στον πάγο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στη Ρωσία. Η Αγία Πετρούπολη έχει μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία κάνει προπόνηση στο στάδιο «Γιουμπιλέινι», όπου θα διεξαχθούν αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ. Αρκετοί διεθνείς μας ξεκλέβουν λίγη ώρα για να παρακολουθήσουν το δυνατό σπορ. Από τους πιο φανατικούς είναι ο Ακης Χατζηαντωνίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο έτερος των κεντρικών, ο Αντρέι Κράβαρικ, όταν ήταν μικρός, έπαιζε σε ομάδα χόκεϊ στη θέση του τερματοφύλακα. Σπυρ. Σπαν.

Βιάστηκαν να σχολιάσουν

Οι διαμαρτυρίες των Σέρβων προς τους διαιτητές μετά την ήττα από την εθνική μας στο ευρωμπάσκετ, εν μέρει είναι δικαιολογημένες. Ομως, η Σερβία είναι η τελευταία ομάδα στον μπασκετικό χάρτη που δικαιούται να φωνάζει για τη διαιτησία. Οι «πλάβι», φαίνεται, έχουν ξεχάσει τις παλιές «καλές» εποχές, όταν στις μεγάλες διοργανώσεις εκτός από υπερομάδα, είχαν και την απλόχερη βοήθεια των διαιτητών.Σ. Δ.

«Αυστηρή» η FΙΒΑ

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει ο Ντάρκο Μίλιτσιτς για να τιμωρηθεί πραγματικά από την FIBA Europe; Να πραγματοποιήσει τις απειλές του περί… διακόρευσης των διαιτητών και των οικογενειών τους; Γιατί, αν η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας του μπάσκετ θεωρεί ότι τα 10.000 ευρώ είναι η αρμόζουσα ποινή για τα «γλυκά» λόγια του Σέρβου μετά τον αγώνα κόντρα στην εθνική μας, τότε ή πολύ χιούμορ διαθέτουν εκεί στην FIBA ή προσπαθούν να «χρυσώσουν» το χάπι για την κακή διαιτησία που αντιμετώπισαν οι Σέρβοι. Σ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή