Χάδι στον Μίλιτσιτς για τις πρωτοφανείς ύβρεις

Χάδι στον Μίλιτσιτς για τις πρωτοφανείς ύβρεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απειλές, οι κατάρες και οι ύβρεις του Ντάρκο Μίλιτσιτς προς τους διαιτητές κοστολογήθηκαν, τελικά, από τη FIBA Europe με μόλις 10.000 ευρώ! Ο Σέρβος σέντερ μετά τη λήξη του αγώνα απέναντι στην εθνική μας ομάδα, μιλώντας στην τηλεόραση της πατρίδας του εξαπέλυσε μία απίστευτη λεκτική επίθεση εναντίον των διαιτητών, στην οποία απειλούσε εκτός από τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Χθες, η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μπάσκετ κάλεσε τον Μίλιτσιτς σε απολογία και μετά από συνεδρίασή της αποφάνθηκε ότι η πρέπουσα τιμωρία για τον Σέρβο είναι το «αστρονομικό» ποσό των 10.000 ευρώ.

Ο άσος των Μέμφις Γκρίζλις, στην απολογία του υποστήριξε πως όσα είπε ήταν «εν βρασμώ ψυχής», ζητώντας, παράλληλα, συγγνώμη για την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του προς το ίδιο το άθλημα. Αυτό, φαίνεται, συγκίνησε τους ανθρώπους της FIBA, οι οποίοι «χάιδεψαν» τον Μίλιτσιτς με ένα… αστείο ποσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης κινδύνευε ακόμη και με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, αφού τα όσα είπε για τους διαιτητές του αγώνα δεν είχαν προηγούμενο. Αλλωστε, σε μια ευνομούμενη διοργάνωση θα είχε πάει σπίτι του να βλέπει το υπόλοιπο ευρωμπάσκετ από την τηλεόραση.

Οσα είπε ο Μίλιτσιτς προκάλεσαν αντιδράσεις και στους Σέρβους δημοσιογράφους. Οι μισοί επικροτούσαν τις δηλώσεις του και οι άλλοι μισοί, επισήμαιναν ότι τέτοια πράγματα δεν λέγονται από έναν παίκτη που φοράει τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Ο σερβικός Τύπος, πάντως, θέλησε όπως ήταν φυσιολογικό, να υποβαθμίσει το γεγονός φιλοξενώντας περισσότερο τις διαμαρτυρίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ζόραν Σλάβνιτς, ο οποίος ήταν έξαλλος μετά το ματς, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε κλοπή». Οι «πλάβι» τα έχουν πιο πολύ με τον Ιταλό, Φάμπιο Φακίνι, θεωρώντας ότι ήταν αυτός που… είχε καθοριστική συμβολή στο αποτέλεσμα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, απαντώντας στις σερβικές διαμαρτυρίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή