Τι γραφει ο ξενος Τυπος

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE NEW YORK ΤΙΜΕS

Αμερικανικός θρίαμβος

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου τέλειωσε με τη συνηθισμένη συσσώρευση μεταλλίων για τις ΗΠΑ την Κυριακή, καθώς ο Μπέρναρντ Λάγκατ ολοκλήρωσε ένα σπάνιο νταμπλ και οι Αμερικανοί συναθλητές του άφησαν στην άκρη τις παλιές κακές συνήθειες και σάρωσαν χωρίς προβλήματα και τις τέσσερις σκυταλοδρομίες. Ηταν δίκαιο να είναι ο αμερικανικός ύμνος ο τελευταίος που ακούστηκε στο στάδιο Ναγκάι, διότι μπορεί να πήραν μετάλλιο 46 χώρες, που είναι ρεκόρ για το πρωτάθλημα, αλλά οι Αμερικανοί είχαν με διαφορά τα περισσότερα. Τα 14 χρυσά μετάλλια ισοφάρισαν το ρεκόρ των ΗΠΑ στο προηγούμενο πρωτάθλημα το 2005, και ήταν εννιά περισσότερα από όσα μπορούσε να συγκεντρώσει οποιαδήποτε άλλη χώρα. Το σύνολο μάλιστα των 26 μεταλλίων είναι το μεγαλύτερο από το 1991, καλύπτοντας ακόμη και αγωνίσματα με μικρή παράδοση για τους Αμερικανούς, όπως τον ακοντισμό των ανδρών και τα 10 χιλιόμετρα των γυναικών. Τώρα οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για ανάλογη εμφάνιση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

ΤΗΕ DAILY ΤΕLΕGRΑΡΗ

Ασυνήθιστη ήττα

Δεν έχουν συνηθίσει να χάνουν στην Τσέλσι. Στην Πρέμιερσιπ είχε να συμβεί κάτι τέτοιο επτάμισι μήνες ή 19 αγωνιστικές. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν ήξερε τι να κάνει στην ήττα των Κυπελλούχων Αγγλίας στο Μπέρμιγχαμ από την Αστον Βίλα με 2-0 την Κυριακή. Οπως και οι οπαδοί της ομάδας του, σηκώθηκε να φύγει μόλις η Βίλα σημείωσε το δεύτερο γκολ. Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι μόλις που στάθηκε για λίγο να σφίξει το χέρι που του έτεινε ο πρώην πρόεδρος της Βίλα, Νταγκ Ελις, και όρμησε προς την έξοδο. Ηταν απεικόνιση του πώς ακριβώς ένιωθε η Τσέλσι. «Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς με μια ήττα, όταν δεν έχεις τη ρουτίνα της ήττας», φρόντισε να πει ο τεχνικός Ζοζέ Μουρίνιο, που δεν τους άρεσε να του θυμίζουν οι δημοσιογράφοι το αποτέλεσμα της Κυριακής.

SΡΟRΤ.ΕS

Η αξία του Ροναλντίνιο

Ο Ροναλντίνιο άλλαξε την ιστορία της Μπάρτσα. Μετέτρεψε μια ομάδα που έχανε σε διπλή πρωταθλήτρια Ισπανίας και κυπελλούχο Ευρώπης. Από τα πόδια του γεννήθηκαν οι πιο εντυπωσιακές φάσεις που έχει δει τις τελευταίες δεκαετίες του Καμπ Νου. Ομως στο τέλος της περασμένης χρονιά και στη φετινή πρεμιέρα με τη Σανταντέρ πολλοί είδαν να δείχνει ελάχιστο πάθος. Ευτυχώς, στο ματς με την Μπιλμπάο ο Ροναλντίνιο σκόραρε δύο φορές, τη μία με εξαιρετικό χτύπημα φάουλ, φέρνοντας ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Κι όταν χαμογελάει ο Ροναλντίνιο, χαμογελούν και οι οπαδοί της Μπάρτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή