«Βόμβα» Ισραήλ που άφησε εκτός τους Σέρβους!

«Βόμβα» Ισραήλ που άφησε εκτός τους Σέρβους!

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μεγάλη έκπληξη πραγματοποίησε χθες στη Γρανάδα, το Ισραήλ, το οποίο νίκησε τη Σερβία με 87-83 και την απέκλεισε από τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Ζόραν Σλάβνιτς, ουσιαστικά, «αυτοκτόνησαν», αφού είχαν μια διαφορά δέκα πόντων στο πρώτο ημίχρονο και έδειχναν πως θα «καθάριζαν» εύκολα την αναμέτρηση. Ομως, στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισραηλινοί βρήκαν τις επιθετικές λύσεις και περιορίζοντας τον Μίλιτσιτς, πήραν το ροζ φύλλο.

Στην τρίτη περίοδο, το σκηνικό άλλαξε, όταν ο Γιανίβ Γκριν αποφάσισε να οδηγήσει το Ισραήλ μόνος του στη β΄ φάση. Ο Ισραηλινός φόργουορντ σημείωσε 16 πόντους (είχε άλλους 8 από την πρώτη περίοδο) και μάζεψε 6 ριμπάουντ μέχρι το 30΄. Η βελτίωση των Ισραηλινών στον τομέα των ριμπάουντ και οι βολές τους επέτρεψε να πάρουν για πρώτη φορά προβάδισμα, 59-58 και 61-60 (σκορ 3ης περιόδου). Οταν ο νεαρός Γκάι Πνίνι μπήκε στο παρκέ και σημείωσε 7 σερί πόντους για το Ισραήλ, το τελευταίο ξέφυγε με 68-62. Οι προσπάθειες των Μίλιτσιτς, Γιάριτς και Γκούροβιτς μείωσαν τη διαφορά για τη Σερβία, αλλά 3 λεπτά πριν από το τέλος με πολυφωνία στην επίθεση (τη σκυτάλη απ’ τον Πνίνι πήρε ο Τζερόν Ρόμπερτς) οι Ισραηλινοί διαμόρφωσαν το 75-69. Η φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε 20” πριν από τη λήξη με το σκορ στο 80-78, όταν ο Ραντιβόγιεβιτς έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Νόαρ. Ο Ισραηλινός άσος ευστόχησε και στις δύο βολές (82-78). Οι Σέρβοι έκαναν ξανά φάουλ στον ίδιο παίκτη, που αυτή τη φορά έβαλε τη μία από τις δύο που εκτέλεσε (83-78). Με μία γρήγορη επίθεση ο Μάρκοβιτς μείωσε για τους Σέρβους, αλλά ο χρόνος που απέμενε ήταν λιγοστός με το σκορ στο 83-80. Οι παίκτες του Σβι Σερφ παρέμειναν ψύχραιμοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και υποχρέωσαν τους Σέρβους σε μία πικρή ήττα (87-83), η οποία τους άφησε εκτός της β΄ φάσης της διοργάνωσης.

Από τους παίκτες του Σλάβνιτς, ο Γκούροβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους, αλλά άσχημα ποσοστά (4/9 διπ., 2/8 τριπ.). Εξαιρετικός (εντός αγωνιστικών χώρων) για μία ακόμη φορά και ο Μίλιτσιτς με 18 πόντους.

ΙΣΡΑΗΛ: Χάτζατζ, Ροθ, Χαλπερίν 17, Ελιγιάχου 4, Μάρκοβιτς, Ρόμπερτς 9, Πνίνι 11, Ταπίρο 11, Ναόρ 3, Κοζικάρο, Γκριν 26, Ταμίρ 6.

ΣΕΡΒΙΑ: Τεόντοσιτς 9, Τσβέτκοβιτς, Ραντιβόγεβιτς 3, Ερτσεγκ 2, Λάμποβιτς 3, Μάρκοβιτς 6, Γιάριτς 11, Μίλιτσιτς 18, Αλεξαντρόφ 4, Βελίτσκοβιτς 8, Τέπιτς, Γκούροβιτς 19.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή