Στη Ζυρίχη κορυφαίοι του στίβου για τα πριμ της νίκης

Στη Ζυρίχη κορυφαίοι του στίβου για τα πριμ της νίκης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες μόνο ξαποσταίνουν και ξανά για αγώνες, δόξα και χρήματα τραβούν. Κορυφαίοι πρωταθλητές του στίβου, λίγες ημέρες μετά τη λήξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Οζάκα (Ιαπωνία), θα βρεθούν απόψε στη Ζυρίχη για να μετάσχουν στο μίτινγκ της σειράς «Γκόλντεν Λιγκ», διεκδικώντας τα πριμ της νίκης. Πολλοί, μάλιστα, ταξίδεψαν απ’ ευθείας από την Ιαπωνία στην Ελβετία.

Τρεις από αυτούς δε, «κυνηγούν» και το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Αυτό το παίρνει όποιος πετύχει στο αγώνισμά του έξι νίκες στα ισάριθμα μίτινγκ της σειράς. Αν το κατορθώσουν περισσότεροι του ενός, μοιράζονται το ποσό. Τρεις είναι οι διεκδικητές. Η Ρωσίδα επικοντίστρια, Γελένα Ισινμπάγεβα και οι Αμερικανίδες, Σάνια Ρίτσαρντς (400 μ.) και Μισέλ Πέρι (100 μ. με εμπόδια).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο νεότευκτο στάδιο της πόλης. Ανέλαβε και νέα οργανωτική επιτροπή, η οποία διπλασίασε, σε σχέση με πέρυσι, τα χρήματα που δίνονται στους αθλητές. Το «μπάτζετ» αγγίζει το 1,4 εκατομμύριο δολάρια.

Στην όμορφη πόλη της γερμανόφωνης Ελβετίας θα αγωνισθούν 11 αθλητές, που έχουν στην κατοχή τους 13 χρυσά μετάλλια ατομικών αγωνισμάτων του πρόσφατου πρωταθλήματος κόσμου. Είναι οι Αμερικανοί, Τάισον Γκέι (100, 200 μ.), Μπέρναρντ Λάγκατ (1.500 και 5.000 μ.), Μπραντ Γουόκερ (επί κοντώ), η Πέρι, η Ισινμπάγεβα, η Κενυάτισσα, Τζάνεθ Τζέπκοσγκέϊ (800 μ.), ο Φινλανδός ακοντιστής, Τέρο Πίτκαμακι, η Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ (Μπαχρέιν, 1.500 μ.), ο Πορτογάλος τριπλουνίστας, Νέλσον Εβορα, η Κροάτισσα, Μπλάνκα Βλάσιτς, η οποία ίσως επιχειρήσει ξανά να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του άλματος εις ύψος (2,09 μ. της Βουλγάρας, Στέφκα Κονσταντίνοβα από το 1987) και η Βρετανίδα, Κριστίν Οχουρουόγκου (400 μ.), που, αν νικήσει, δεν θα επιτρέψει στη Ρίτσαρντς να παραμείνει στη διεκδίκηση του ενός εκατομμυρίου.

Σε μερικά αγωνίσματα (τριπλούν ανδρών, ύψος γυναικών, ακοντισμός ανδρών) θα αγωνισθούν και οι τρεις μεταλλιούχοι της Οζάκα, ενώ σε άλλα θα μετάσχουν πολλοί από του φιναλίστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή