Τα φαβορί κόντρα σε δύο αουτσάιντερ

Τα φαβορί κόντρα σε δύο αουτσάιντερ

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από 56 χρόνια η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έλαβε μέρος σε ευρωμπάσκετ και κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Η τελευταία φορά που ακούστηκε το όνομα της ομάδας του Ουκρανού, Βάλεντιν Μέλνουτσουκ, ήταν στη διοργάνωση της Γαλλίας το 1951 όπου οι Πορτογάλοι είχαν καταλάβει την τιμητική 15η θέση. Σήμερα, βρίσκονται αντιμέτωποι σε μία ακόμη πρόκληση στη ιστορία τους αντιμετωπίζοντας την πανίσχυρη Ρωσία (17.30) στο παιχνίδι που ανοίγει την «αυλαία» του Ε’ ομίλου.

Οι συμπαθείς Πορτογάλοι θεωρούν τεράστια επιτυχία την μέχρι στιγμής πορεία τους και λογικά δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα για Ρωσία, Ισραήλ και Ελλάδα. Πάντως, η προϊστορία μπορεί να είναι στο πλευρό της Ρωσίας (5-1), αλλά στο τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων στο πλαίσιο των προκριματικών για το ευρωμπάσκετ του 2003, η Πορτογαλία είχε κάνει την έκπληξη επικρατώντας με 91-83! Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, λογικά, θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στους Ιβηρες, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων για τον κυριακάτικο αγώνα απέναντι στην Ισπανία.

Μπορεί το Ισραήλ;

Περισσότερο αμφίρροπη είναι η κατάσταση στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, αυτό απέναντι στο Ισραήλ και την Κροατία (20.00). Οι παίκτες του Σβι Σερφ, με τη νίκη τους επί της Σερβίας έδειξαν πως είναι μία υπολογίσιμη δύναμη, η οποία μπορεί να κοντράρει κάθε αντίπαλό της. Πάντως, αν το Ισραήλ καταφέρει να προκριθεί θα καταλάβει, πιθανότατα, την 4η θέση του ομίλου η οποία θα τους φέρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου απέναντι στη Λιθουανία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (θα συνεχίσει πιθανότατα την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο Ολυμπιακός «κλείνει» τον Αμερικανό, Τσάρλι Μπελ) στη φάση των «8». Από την άλλη, οι Κροάτες πιστοποίησαν ότι πρόκειται για ομάδα του ύψους ή του βάθους.

Ικανή να νικήσει τους παγκόσμιους πρωταθλητές Ισπανούς και να χάσει από τους αδύναμους Λεττονούς. Η δύναμη της ομάδας του Γιάσμιν Ρέπεσα βρίσκεται στην περιφέρεια και στο γρήγορο παιχνίδι, τα οποία «σκότωσαν» τους Ισπανούς, στερώντας τους την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο. Πάντως, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμένεται η μάχη της ρακέτας, ανάμεσα στους Γιανίβ Γκριν και Μάριο Κασούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή