«Βλέπει» το Πεκίνο

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή τη φορά στον κρίσιμο αγώνα με την Ιταλία οι Ελληνες πολίστες τα κατάφεραν. Νίκησαν χθες με 10-6 (3-1, 3-3, 1-2, 3-0) και προκρίθηκαν στην τετράδα του ευρωπαϊκού προολυμπιακού τουρνουά, που γίνεται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Ετσι, θα διεκδικήσουν την 1η θέση, που οδηγεί απ’ ευθείας στο Πεκίνο, χωρίς αγώνες στο παγκόσμιο προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Οραντέα της Ρουμανίας.

Η Ελλάς αύριο στον ημιτελικό θα συναντηθεί με τη Ρουμανία και, εφόσον νικήσει, θα παίξει στον τελικό της Κυριακής με τη νικήτρια του αγώνα Μαυροβούνιο – Ρωσία. Κι αν δεν κατορθώσει, πάντως, να πάρει από τη Σλοβακία την πρόκριση, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο τουρνουά, αφού σε αυτό θα μετάσχουν οι ομάδες που θα καταταγούν στις θέσεις 2η-6η.

Η νίκη μας δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαίνεται.

Ναι μεν οι Ιταλοί προηγήθηκαν μόνο στην αρχή με 1-0, αλλά σχεδόν ώς το τέλος της τρίτης περιόδου ακολουθούσαν στο σκορ. Μετά το 6-6, όμως, δεν βρήκαν τρόπο ν’ απαντήσουν στα αλλεπάλληλα γκολ των Ελλήνων, που πέτυχαν οι Ντόσκας (1), Γ. Αφρουδάκης (1) και Θεοδωρόπουλος (2).

Από την ελληνική ομάδα απουσίασε ο τερματοφύλακας Νίκος Δεληγιάννης, που δεν ήταν 100% έτοιμος, αφού είχε πάλι ενοχλήσεις στη δεξιά παλάμη μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή του στον αγώνα με την Ολλανδία. Ο Γιώργος Ρέππας, πάντως, πήγε πολύ καλά.

ΕΛΛΑΣ: Ρέππας, Σχίζας, Φουντούλης, Κοκκινάκης, Χρ. Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος 2, Χατζηδάκης, Ντόσκας 4, Γ. Αφρουδάκης 2, Μιτελούδης 1, Βλοντάκης 1, Μυλωνάκης.

ΙΤΑΛΙΑ: Τεμπέστι, Ποστιλιόνε 1, Τζορτζέτι 1, Μπουονοκόρε 1, Σκότι, Γκαλέτα, Φελούγκο 2, Μιστράντζελο, Ρίτσο, Μπεντσιβένγκα, Καλκατέρα, Ντι Κονστάντζο, Φιορεντίνι 1, Βιολέτι.

Τα άλλα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων και οι βαθμολογίες:

Α΄ όμιλος: Ρουμανία – Γαλλία 14-7, Ρωσία – Σκόπια 9-7, Σλοβακία – Γερμανία 9-8. Βαθμολογία: Ρουμανία 12, Ρωσία 12, Γερμανία 9, Σκόπια 6, Σλοβακία 6, Γαλλία 0.

Β΄ όμιλος: Μαυροβούνιο – Ολλανδία 15-5. Βαθμολογία: Μαυροβούνιο 12, Ελλάς 9, Ιταλία 6, Σλοβενία 3, Ολλανδία 0.

Οι ημιτελικοί θα γίνουν αύριο. Για τις θέσεις 4η-8η θα παίξουν, Γερμανία – Σλοβενία και Ιταλία – Σκόπια. Οι Σλοβακία, Γαλλία και Ολλανδία θ’ αγωνισθούν για τις θέσεις 9η-11, για λόγους τυπικούς.

– Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών, καθώς και της Α΄ προκριματικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει συζητηθεί και τεθεί υπόψη των σωματείων, το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών θ’ αρχίσει στις 17 Οκτωβρίου, της Α1 γυναικών στις 3 Νοεμβρίου και το κύπελλο Ελλάδος στις 12 Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή